Copyright: Rockfon
Copyright: Rockfon

Rockfon plafond- en wandoplossingen zijn nu Cradle to Cradle Certified

13 april, 12:38
Rockfon heeft Cradle to Cradle v3.1 certificering klasse Brons en Zilver behaald voor 90% van de producten die het in Europa produceert.

Rockfon is continu bezig met het verminderen van de emissies in het productieproces en de toeleveringsketen, meldt het bedrijf. De onderneming zegt de lat hoog te leggen om producten te ontwikkelen die slim, mooi en duurzaam zijn. De akoestische productoplossingen zijn gemaakt van natuurlijk gesteente. Dat maakt ze circulair en volledig te recyclen, aldus Rockfon.

De beslissing om deze akoestische oplossingen te laten certificeren binnen het Cradle to Cradle Certified Products Program volgt uit Rockfons toewijding en visie om producten te maken die een positieve invloed hebben op mensen en onze planeet, legt de onderneming uit. “Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute heeft één van de compleetste standaarden voor het ontwerpen en ontwikkelen van producten die een positieve invloed hebben op vandaag en de dag van morgen”, aldus Rockfon.

Basis voor onderzoek en ontwikkeling
Duurzaamheid vormt de basis van het onderzoek en ontwikkeling dat door de Research & Development afdeling wordt gedaan wordt. “We zijn dan ook trots om onderdeel van de Rockwool Group te mogen zijn. Altijd strevend naar duurzaamheid en het bouwen van een betere toekomst door het reduceren van CO2 in de bedrijfsvoering en waardeketen”, meldt het bedrjif. “Dit wordt gedreven en meetbaar gemaakt met zogenoemde Science-Based-Targets (SBTi). Het is niet alleen belangrijk voor ons; het is ook belangrijk voor onze klanten.”

“In mei 2020 zijn we het proces gestart om Cradle to Cradle-certificering te behalen voor 90% van ons portfolio akoestische oplossingen”, vertelt het bedrijf verder. “Hiervoor hebben we nauw samengewerkt met onze supply chain partners aan cruciale aspecten van onze producten en bedrijfsvoering, waaronder materiaalveiligheid en gezondheid, productcirculariteit, schone lucht en klimaatbescherming, beheer van water en grond, maar ook sociale voorzieningen.”

Dat de akoestische plafond- en wandoplossingen van Rockfon Cradle to Cradle Certified zijn, betekent dat de architect verzekerd is van veilige en duurzame interieurs, stelt de onderneming. Daarnaast ondersteunen ze de circulaire economie. Dat is winst voor de architect, de bouwer, de opdrachtgever, de gebruikers van de ruimte en het milieu.

Doorlopend verbeteren
“We zijn continu bezig met het verbeteren van onze voetafdruk en prestaties als bedrijf. Ons streven naar duurzaamheid wordt nu ook onderschreven door de deelname aan het Cradle to Cradle Certified Products Program”, zegt Magdalini Psarra, Public Affairs and Sustainability Manager bij Rockfon. “We zijn erg trots op deze prestatie en blij dat we het nieuws kunnen delen met ons klanten en partners.”

“Als één van de eerste bedrijven hebben wij onze producten, in de meeste categorieën, laten beoordelen onder de Cradle to Cradle Certified Version 4.0 pilot-standaard. Hiermee laat de Rockwool Group zien dat ze een leidende positie inneemt”, voegt zegt Dr. Christina Raab, Vice President, daar aan toe. “Het is van onschatbare waarde om een zo uitgebreid en compleet mogelijk wetenschappelijk gefundeerd kader te gebruiken dat de transformatie en innovatie stuurt van onze producten die we vandaag maken voor de dag van morgen.”

Andere nieuwsberichten

Het Nieuwe Instituut toont archief MVRDV in expositie

6 minuten geleden

Herontwikkeling winkelcentrum De Aarhof in Alphen dichterbij

2 uur geleden

Woningbouwproject Kop van Hoog in Zwolle opgeleverd

3 uur geleden

Herontwikkeling Fluor-terrein tot Elements Haarlem van start gegaan

Gisteren, 15:52

DDW zoekt ontwerpers voor fysieke editie 2021

36 minuten geleden

Risico op vervuiling drinkwater door boringen voor bodemenergie

Vandaag, 09:40

Inschrijving Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen 2021 geopend

Gisteren, 16:04

Pakhuis de Zwijger start serie over gezonde leefomgeving in steden

Gisteren, 10:50

‘Doelstellingen flexwoningen lang niet gehaald’

Gisteren, 09:38

Video: rechtbank Amsterdam

7 mei, 10:46
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan