Copyright: Aluprof Nederland
Copyright: Aluprof Nederland

Bronzen certificaat Cradle to Cradle voor systemen van Aluprof

15 maart, 15:51
De onderneming Aluprof maakt met trots bekend dat haar aluminium gevelsysteem en zes raam-deursystemen het Cradle to Cradle-certificaat brons hebben gekregen.

Aluprof heeft niet alleen een vrijwillige certificering laten uitvoeren voor het productieproces en het organisatiemanagement, maar ook de ontworpen systemen en hun leveranciers aan een gedetailleerde analyse onderworpen. De beoordeling is uitgevoerd door experts van SGS, de wereldleider op het gebied van inspectie, verificatie, testen en certificering.

Om een Cradle to Cradle-certificaat te kunnen krijgen, worden producten beoordeeld op milieuprestaties en sociale prestaties in vijf cruciale duurzaamheidscategorieën: materiaalveiligheid, materiaalhergebruik, hernieuwbare energie en koolstof-management, water-management en sociale rechtvaardigheid. Het product krijgt voor elke categorie een prestatieniveau (brons, zilver, goud of platina) toegewezen.

De norm moedigt voortdurende verbetering aan – een certificering op basis van toenemende prestatieniveaus – en vereist dat de certificering om de twee jaar wordt vernieuwd. Eén gevelsysteem en zes raam- en deursystemen van Aluprof hebben het certificeringsproces van Cradle to Cradle op het niveau ‘brons’ doorlopen, laat de onderneming weten.

Certificeringsgebieden
De standaard ‘Cradle to Cradle Certified’ omvat de beoordeling van bedrijfsmanagementmethoden op het gebied van waarde- en toeleveringsketens in termen van innovatie en optimalisering van materialen en producten volgens de meest geavanceerde, wetenschappelijk onderbouwde, beschikbare bronnen. Die bronnen betreffen materiaalveiligheid, hergebruik van materialen, hernieuwbare energie en klimaat, water- en bodemhuishouding, maar ook sociale rechtvaardigheid.

De categorie ‘Materiaalveiligheid’ dient als garantie dat producten worden gemaakt van chemische stoffen die zo veilig mogelijk zijn voor mens en milieu, terwijl bij de productie rekening wordt gehouden met de inventarisatie, beoordeling en optimalisering van de chemische samenstelling van het materiaal. In hun streven naar volledige certificering kunnen fabrikanten een afzonderlijke certificering aanvragen voor producten die voldoen aan de materiaalveiligheidseisen van Cradle to Cradle Certified.

De categorie ‘Hergebruik van materialen’ is gericht op eliminatie van het concept ‘afval’ – volgens dit principe wordt het product constant verwerkt en hergebruikt.. Het wordt geen afval, maar verandert van toestand.

De categorie ‘Hernieuwbare energie en klimaat’ moet ervoor zorgen dat producten worden geproduceerd met hernieuwbare energie om de impact van broeikasgassen op de klimaatverandering die wordt veroorzaakt door de productie van het product, te verminderen of elimineren.

De categorie ‘Waterhuishouding’ geeft water de status van waardevolle hulpbron, zorgt voor de bescherming van stroomgebieden en de beschikbaarheid van water voor mensen en andere levende organismen.

De laatste categorie – Sociale rechtvaardigheid – is gebaseerd op de vooronderstelling dat bedrijfsvoering moet geschieden met respect voor de mens en de natuurlijke systemen die door de productie van een bepaald product worden beïnvloed, legt Aluprof uit.

Andere nieuwsberichten

Boek: de worsteling van een zakenman die uitgroeide tot 'pandjesprins'

1 uur geleden

Heringerichte Coolsingel officieel geopend

2 uur geleden

BOOM Landscape maakt winnend plan voor Delftse Houttuinenplein

4 uur geleden

Rotterdam bouwt groot onderwijscomplex op Zuid

9 april, 3:36

TIAFF 2021 geannuleerd

2 uur geleden

Indesem 21 in het teken van thema Datascape

4 uur geleden

Miljarden uit groeifonds naar openbaar vervoer in de Randstad

9 april, 2:22

Utrecht investeert in binnenstad om leegstand weg te werken

9 april, 11:38

Luchthavens willen in 2026 binnenlandse elektrische vlucht

9 april, 9:03

Floriade heeft miljoenen extra nodig voor inrichting terrein

8 april, 3:08
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland B.V.
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan