Copyright: Narcisa Aciko via Pexels
Copyright: Narcisa Aciko via Pexels

De VELUX Groep sluit PPA als volgende stap naar 100% groene stroom

28 januari, 10:45
Schneider Electric en de VELUX Groep hebben op 27 januari een partnerschap aangekondigd voor de inkoop van duurzame energie. Met deze groene Power Purchase Agreements (PPA’s), zet de VELUX Groep een volgende stap in de doelstelling om in 2023 100% groene stroom te gebruiken. Het streven van het bedrijf is om in 2030 volledig CO2-neutraal en 2041 ‘Levenslang CO2 Neutraal’ te zijn.

Met de toekomstige PPA’s wil de VELUX Groep de ontwikkeling van nieuwe, duurzame energieprojecten in heel Europa mogelijk maken, waarbij Schneider Electric optreedt als full-service inkoopadviseur. De VELUX Groep is vooral gefocust op het behalen van haar doel in het kader van RE100 en op duurzamere energie in het energienet.

De inkoop van stroom uit hernieuwbare bronnen maakt deel uit van het doel van VELUX om niet langer afhankelijk te zijn van energie uit fossiele brandstoffen. De eerste focus ligt op het realiseren van energiebesparingen en het plaatsen van warmtepompen en zonnepanelen op iedere locatie. Deze gecombineerde aanpak draagt bij aan het doel van de onderneming om op alle locaties in 2030 CO2-neutraal te zijn.

Initiatieven om Levenslang CO2 Neutraal te worden
Deze stap past volledig in het streven van de VELUX Groep om in 2030 100% CO2-neutraal te worden. Daarnaast is het bedrijf bezig om de CO2-uitstoot in de hele waardeketen te halveren, een doel dat eveneens in 2030 moet zijn bereikt.

Parallel daaraan wordt de volledige historische CO2-voetafdruk sinds de oprichting van het bedrijf in 1941 vastgelegd door te investeren in wereldwijde bos- en biodiversiteitsprojecten, ontwikkeld en beheerd door het Wereld Natuur Fonds (WWF). Al deze initiatieven dragen bij aan de duurzaamheidsambitie van de VELUX Groep om in 2041 Levenslang CO2 Neutraal te zijn.

De beoogde PPA’s zullen een combinatie van duurzame energiebronnen betreffen, waarbij VELUX het liefst langetermijncontracten sluit tegen vaste energieprijzen. Een PPA biedt duurzame energieleveranciers een solide basis om nieuwe groene energieprojecten te ontwikkelen.

De VELUX Groep streeft naar nieuwe, niet-gesubsidieerde groene energieprojecten in de EU-landen. Het doel is om het energienet duurzamer te maken en waar mogelijk ‘bruine’ energie - die wordt opgewekt met fossiele brandstoffen - te vervangen.

Verantwoordelijke pionier
“De aarde kampt met een klimaat- en een natuurcrisis en we willen er alles aan doen om bij te dragen aan een duurzamere toekomst, zegt Jörn Neubert, Senior Vice President Supply bij de VELUX Groep”. “Als één van de eerste bedrijven wereldwijd – en het eerste bedrijf in de bouwsector – nemen wij onze verantwoordelijkheid voor onze CO2-uitstoot uit zowel het verleden als richting de toekomst met onze Levenslang CO2 Neutraal doelstelling. Dit partnerschap met Schneider Electric is daar een belangrijk onderdeel van.”

“Wij voelen ons vereerd om de VELUX Groep te ondersteunen op haar pad CO2-neutraal te worden met groene energie,” zegt Philippe Diez, VP Energy and Sustainability Services, EMEA, Schneider Electric. “De VELUX Groep is een ambitieuze pionier op het gebied van zakelijke klimaat- en natuurdoelen. Verantwoordelijkheid nemen voor zowel je CO2-uitstoot uit het verleden alsook in de toekomst, is innovatief en inspirerend tegelijk. We dragen dan ook graag bij aan het realiseren van de klimaatdoelen van het bedrijf en uiteraard het einddoel om in 2041 volledig CO2-neutraal vanaf de oprichting te zijn.”

Andere nieuwsberichten

18 miljoen extra voor energietransitie in Rotterdam-Zuid

2 uur geleden

Kantoorgebouwen Basisweg Amsterdam herontwikkeld tot District West

Vandaag, 14:57

Nederlandse bureaus maken visie voor stadsdeel in Pforzheim

Vandaag, 13:44

Ex Interiors creëert ademruimte in een compacte woning

Vandaag, 11:37

Huizenprijzen in eerste kwartaal vijftien procent omhoog

Vandaag, 10:28

'102 miljard euro nodig voor vergroening stroomnet'

Vandaag, 09:41

Van Egmond ontwerpt 75 woningen in Westergouwe

Gisteren, 17:05

Rotterdam wil meer dan 60.000 fietsparkeerplekken in 2030

Gisteren, 12:16

'Slim scherm zorgt voor grootste daling energieverbruik'

Gisteren, 09:58

Nederland krijgt themajaar Ode aan het Landschap

Gisteren, 09:30
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland B.V.
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan