Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture
Copyright: M+R interior architecture

Kantoorpand voor PGB gemoderniseerd door M+R interior architecture

26 oktober, 15:15
Een bestaand kantoorgebouw in Amstelveen is voor de nieuwe gebruiker Pensioenfonds PGB opgefrist en gemoderniseerd. M+R interior architecture heeft een flexibele en gevarieerde werkomgeving gerealiseerd, met als blikvangers twee nieuwe, open trappen in de atria.

Het aantrekken en behouden van talent is voor werkgevers momenteel belangrijker en uitdagender dan ooit, merkt M+R interior architecture op. Bovendien blijkt tijdens de huidige pandemie dat veel werknemers prima functioneren vanuit huis. Tegelijkertijd blijken velen grote waarde te hechten aan de verbintenis met de werkgever en deel willen uitmaken van een team.

Ook Pensioenfonds PGB besefte dat het zijn werknemers een goede werkomgeving moet bieden om een aantrekkelijk bedrijf te zijn. Voor het kantoorpand uit 1986, dat het pensioenfonds wilde gaan betrekken, kreeg M+R interior architecture opdracht om een efficiënte, duurzame en moderne kantooromgeving te ontwerpen.

Variatie in plekken
Co-creatiesessies van het architectenbureau met de PGB-medewerkers vormden de basis voor het ontwerp. Een generieke indeling heeft geresulteerd in een flexibele werkomgeving, waarmee probleemloos kan worden ingespeeld op veranderingen en vernieuwingen, aldus M+R.

Het kantoor voorziet in een breed scala aan ruimten en werkplekken, afgestemd op verschillende  activiteiten. Er zijn bijvoorbeeld stilteruimten, team-ruimten, belplekken, informele overlegplekken en brainstormruimten. Vergaderen kan zittend, staand, online en ter plaatse. Ook op de werkplekken kunnen medewerkers afwisselend zitten en staan.

Iedere verdieping is uitgevoerd in een van de kleuren uit de PGB-stijlgids. De wanden van de lifthallen heeft M+R voorzien van fotobehang dat de kernwaardes van PGB verbeeldt: betrokken, authentiek, helder en samen.

Ontspannen en overleggen
De begane grond van het nieuwe kantoor is volledig ingericht voor ontmoeten, ontspannen en verschillende vormen van overleg en kennisdeling. De ruimte is open, licht en aangekleed met veel groen om een aangename omgeving te creëren, vertelt M+R.

De linkervleugel is ingericht voor ontvangst en hospitality. Er is een eet- en werkcafé met toegang tot het buitenterras. Het terras zweeft boven het talud, aan de zuidzijde van het gebouw. De rechtervleugel biedt verschillende vergader-, brainstorm-, presentatie- en overlegruimten.

Centraal in deze vleugel bevindt zich een plek voor informeel overleg, aanlanden en flexwerken. De verschillende moderne vergaderfaciliteiten, zowel fysiek als digitaal, zijn ook te gebruiken door aangesloten bedrijfsverenigingen, ondernemingen en relaties van PGB.

Open trappen
De grootse architectonische verandering vormen de nieuwe open trappen, die in beide atria zijn geplaatst. Ze verbinden vanuit het middengebied de begane grond en de drie verdiepingen met elkaar.

Op elke verdieping is een terras gerealiseerd met informele zitjes, aanlandplekken en een pantry. Deze terrassen zorgen voor een natuurlijke scheiding tussen de open ‘publieke’ ruimten en de werkplekgebieden, legt M+R uit.

Hergebruik en verduurzaming
Bij de opwaardering van het kantoorpand is duurzaamheid een belangrijke leidraad geweest. M+R heeft bijvoorbeeld zoveel mogelijk bestaand materiaal hergebruikt, zoals vloerbedekking, houten vloerdelen, kabelgoten, een deel van de binnenwanden, inductie-units en toiletten.

Verder zijn er nieuwe isolerende geveldelen geplaatst, is de bestaande verlichting naar led-technologie en is het kantoor aangesloten op de stadsverwarming. Het gebouw heeft nu energielabel A+.

M+R heeft ook het buitenterrein opnieuw ingericht, met hergebruik van de bestaande bestrating en behoud van de bomen. Er zijn elektrische oplaadpunten, duurzame terreinverlichting en PGB-bewegwijzering geplaatst.

Voor het opgeleverde kantoorgebouw hebben de partijen in het bouwteam gezamenlijk 8.000 euro gedoneerd aan Trees for All voor het planten van bomen.

Andere nieuwsberichten

Onverwachte materialen voor het interieur van een advocatenkantoor

Gisteren, 16:27

Monolithisch en toch poreus schoolgebouw door SADAR + VUGA en LENS°ASS Architecten

Gisteren, 14:35

Team NOAHH en Braaksma & Roos ontwerpt campus CSG Reggesteyn

Gisteren, 14:20

Studiospacious presenteert dynamisch woonensemble in Cuijk

Gisteren, 09:52

Regio Amsterdam wil 100 miljoen voor versnelde woningbouw

Gisteren, 10:19

CRa pleit voor een minister van Ruimte

Gisteren, 09:22

Museum Arnhem schuift nieuwe vleugel over stuwwal

23 november, 5:28

Gaasperdammertunnel volledig open voor verkeer

23 november, 4:00

Foto's + video: lichtfestival GLOW 2020

20 november, 4:57

'Lichtvervuiling in Nederland beter onder controle'

20 november, 9:55
Robert MuisRedacteur
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan