Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez
Copyright: Yves Bercez

Spiegelend paviljoen biedt verrassend perspectief op landschap

24 juli, 9:00
Op de helling van een heuvel bij het Franse dorp Wingles is een spiegelend paviljoen naar ontwerp van Atelier ARI geplaatst. Bezoekers die in paviljoen Reflektor gaan zitten of liggen, krijgen via de spiegels een bijzonder perspectief op het landschap. Andersom oogt het interieur vanaf het naastgelegen meer als een explosie van kleur.

Het paviljoen bevindt zich precies op het middelpunt van een driehoekige opening in het berkenbos, meldt het Rotterdamse architectenbureau. Bezoekers kunnen het bouwwerk aan de voorkant of via een kleine ingang aan de achterzijde betreden. Vanaf het wandelpad achter het paviljoen heeft het gebouwtje een heel ander aanzicht en biedt de opening zicht op het meer.

Reflektor is gemaakt van een douglas houten buitenconstructie. De binnenwanden en het plafond zijn vervaardigd van betonmultiplex en bekleed met aluminium spiegelplaten. Het paviljoen is bevestigd op een betonnen sokkel in de grond, de afgeschuinde vloer is voorzien van een felgekleurde tekening.

De bezoekers kunnen liggend of zittend in de twee stoelen genieten van de zon en het uitzicht. De hoornachtige vorm van het paviljoen versterkt de weidsheid van het uitzicht, meldt Atelier ARI. Het paviljoen is behalve als plek om te rusten en van het uitzicht te genieten bedoeld als een plek waar bezoekers samen kunnen komen en te zien of gezien worden.

Vanaf het meer en het land aan de andere kant vormt het kunstwerk op de vloer een sterk contrast met het berkenbos en trekt met zijn kleurrijke reflecties de aandacht van voorbijvarende recreanten.

Andere nieuwsberichten

Evenement Brussels Design September zoekt het dichterbij

Gisteren, 18:01

Pilot-project in Rotterdam rond benutting platte daken

Gisteren, 16:41

De Nijl Architecten realiseert CPO Minidorp aan de rivier

Gisteren, 13:22

Woning met de staart tussen de bomen

4 augustus, 4:31

Beperkte stijging huurprijzen vrije sector in dynamische huurmarkt

Gisteren, 10:48

Coronacrisis leidt tot verschuiving in kantorenmarkt

4 augustus, 11:07

Genova San Giorgio-brug officieel geopend

4 augustus, 10:28

Strootman Landschapsarchitecten krijgt opdracht voor woonwijk Zuidlaren

31 juli, 11:30

Natuur & Milieu: hoop op stedelijke zero-emissiezones 2025 bijna vervlogen

30 juli, 11:36

Shell en Eneco bouwen derde subsidieloze windpark op zee

30 juli, 9:41
Ronnie WeessiesRedacteur
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan