Odile Decq
Copyright: Velux Group
Sebastián Adamo
Copyright: Velux Group
Nóra Demeter
Copyright: Velux Group
Juri Troy
Copyright: Velux Group
Martin Pors Jepsen
Copyright: Velux Group
Light Forms Juggler, door Anastasia Maslova, een van de winnaars van de IVA 2018
Copyright: Velux Group
Odile Decq
Copyright: Velux Group
Sebastián Adamo
Copyright: Velux Group
Nóra Demeter
Copyright: Velux Group
Juri Troy
Copyright: Velux Group
Martin Pors Jepsen
Copyright: Velux Group
Light Forms Juggler, door Anastasia Maslova, een van de winnaars van de IVA 2018
Copyright: Velux Group

Opnieuw indrukwekkende jury voor International VELUX Award

10 december 2019, 11:34
Opnieuw nemen vier internationaal gerenommeerde architecten plaats in de jury van de International VELUX Award. Voor de negende editie van de ontwerpwedstrijd voor architectuurstudenten zullen Odile Decq, Sebastián Adamo, Nóra Demeter en Juri Troy plaatsnemen in de jury, in het gezelschap van vicepresident Global Product Management bij VELUX, Martin Pors Jepsen. Architectuurstudenten met passie voor hun vak krijgen ook deze keer weer de kans om persoonlijk hun ideeën aan de jury te presenteren.

De International VELUX Award 2020 moedigt architectuurstudenten van over de hele wereld aan om met daglicht te werken. Het thema van de International VELUX Award 2020 is ‘Light of Tomorrow’. Zodra de registratieperiode is afgesloten, hebben de studenten(teams) tot 15 juni de tijd om hun project in te dienen. Dat kan in één van de twee categorieën Daylight in Buildings of Daylight Investigations.

De categorie Daylight in Buildings is gericht op projecten die laten zien hoe daglicht in gebouwen slimmer te benutten is. De categorie Daylight Investigations focust zich op onderzoek naar cruciale factoren voor de gezondheid en het welzijn van de gebruikers van gebouwen. Daarbij kun jedenkenaan de fysieke eigenschappen van daglicht en nieuwe constructiematerialen.

“We zijn zeer verheugd om onze geweldige jury voor IVA 2020 voor te stellen. Deze internationaal gerenommeerde architecten staan voor belangrijke en baanbrekende architectuur en zijn tegelijkertijd zeer betrokken docenten", zegt programmamanager van de International VELUX Award, Per Arnold Andersen.

De jury
Odile Decq is een Franse architect en stedenbouwkundige die in 2017 de Architizer's Lifetime Achievement Award heeft ontvangen voor haar baanbrekende werk, maar ook voor haar betrokkenheid en bijdrage aan het debat over architectuur.

Sebastián Adamo uit Argentinië is medeoprichter van het architectenbureau Adamo-Faiden dat sinds 2005 gevestigd is in Buenos Aires. Hun internationale praktijk strekt zich uit tot onderwijs en onderzoek en hun werken worden op grote schaal tentoongesteld in Amerika en Europa.

Nóra Demeter is een architect gevestigd in Hongarije. Samen met Zoboki-Demeter en medewerkers heeft haar enorme internationale expertise haar in staat gesteld om complexe lokale en internationale projecten aan te pakken, zoals het Paleis van de Kunsten in Boedapest.

Juri Troy is een Oostenrijkse architect wiens projecten zich concentreren op duurzaamheid, energie-efficiëntie en holistische bouwconcepten. Daarom speelt het gebruik van hout altijd een belangrijke rol in zijn werk.

Martin Pors Jepsen uit Denemarken, is vicepresident Global Product Management bij VELUX. Hij heeft verschillende functies binnen de VELUX Groep bekleed, waaronder die van General Manager van VELUX China en Global Product Manager voor VELUX Solar.

Persoonlijke presentatie tijdens WAF 2020
De internationale jury komt begin juli bijeen in Kopenhagen om alle ingezonden projecten te beoordelen. De jury kiest voor ieder van de twee categorieën een regionale winnaar uit de vijf regio's van de International Union of Architects (UIA), dat wil zeggen West-Europa, Oost-Europa en het Midden-Oosten, Noord-, Zuid- en Midden-Amerika, Azië en Oceanië, en tot slot Afrika.

Nederlandse studenten dingen in de twee categorieën mee in de regio West-Europa. De in totaal tien regionale winnaars mogen hun projecten persoonlijk aan de jury en een publiek presenteren tijdens het World Architecture Festival in november 2020. Op basis van de presentaties selecteert de jury een wereldwijde winnaar voor ieder van de twee categorieën, ‘Daylight in Buildings’ en ‘Daylight Investigations’. Deze wereldwijde winnaars ontvangen ieder € 5.000, wat wordt verdeeld tussen de student(en) en de docent(en).

Inschrijvingen geopend
Inschrijvingen voor de International VELUX Award zijn sinds september geopend. Bouwkundestudenten van over de hele wereld worden aangemoedigd zich aan te melden voor de prijs en na te denken over hun slimme idee voor een daglichtproject. De registratiedeadline is 1 april 2020. Om zich in te schrijven voor de prijs, kunnen studenten terecht op: https://iva.velux.com/users/new.

Andere nieuwsberichten

Architectenweb symposium 'Het nieuwe hybride stadsblok' op 1 februari gaat door

1 uur geleden

Boek: de wooncoöperatie als route naar betaalbaar wonen

3 uur geleden

Team Atelier Kempe Thill mag Droogdokkensite Antwerpen herontwikkelen

3 uur geleden

Rotterdam heeft stedenbouwkundige plannen Schiekadeblok bijgeslepen

Gisteren, 16:44

Debat in Rotterdam over leegstand huurwoningen in topsegment

2 uur geleden

Rode lampen windmolens kunnen uit, zeggen branche en provincies

Gisteren, 13:44

Sterkste stijging huizenprijzen in meer dan veertig jaar

Gisteren, 09:47

Amsterdam komt met tijdelijke regeling voor betaalbare woningbouw

21 januari, 5:08

Designbeurs Object Rotterdam verplaatst naar mei

21 januari, 11:52

Onderzoek: woningcorporatie wil verduurzamen maar weet niet hoe

21 januari, 10:01
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan