Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: cepezed
Copyright: cepezed
Copyright: cepezed
Copyright: cepezed
Copyright: cepezed
Copyright: cepezed
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: cepezed
Copyright: cepezed
Copyright: cepezed
Copyright: cepezed
Copyright: cepezed
Copyright: cepezed

Strak en ingetogen bedrijfsgebouw voor efficiëntie en merkuitstraling

8 oktober, 10:29
De internationaal opererende onderneming Lan Handling Technologies heeft onlangs een nieuw, open en efficiënt bedrijfsgebouw in Berkel-Enschot betrokken. Voor een ‘state of the art’ gebouw heeft cepezed de opgave integraal aangepakt in een samenwerking tussen de verschillende cepezed-disciplines, zo meldt het bureau.

Lan ontwerpt en assembleert handling- en verpakkingssystemen en maakt deze bedrijfsklaar voor klanten in onder meer de voedings- en farmaceutische industrie. De Brabantse vestiging van het internationale bedrijf werkte vanuit twee huurpanden op verschillende locaties in Tilburg.

Omdat die panden inmiddels te klein waren en niet voldeden aan hedendaagse wensen, is een nieuwe, eigen huisvesting ontwikkeld. Die biedt meer ruimte en draagt bij aan de bedrijfsefficiëntie; bovendien biedt het nieuwe gebouw fijnere werkplekken en draagt de nieuwbouw bij aan de uitstraling van de onderneming, meldt cepezed.

Communicatie
In tegenstelling tot de verouderde, gesloten structuur van de eerdere panden heeft de nieuwbouw een open en transparant karakter, legt het architectenbureau uit. Dit verkort de communicatielijnen, onder andere tussen de ontwerpers op kantoor en de monteurs op de assemblagevloer.

De open en laagdrempelige opzet is tevens een middel voor communicatie met de klanten. “Klanten komen vaak op bezoek en alle medewerkers hebben direct klantcontact”, verklaart cepezed. “De assemblagevloer functioneert zo ook meteen als showroom voor de expertise van Lan.” De situering langs de Tilburgse ringweg, ter hoogte van Berkel-Enschot, maakt het nieuwe pand eveneens tot een visitekaartje.

Driehoek
Het nieuwe gebouw biedt 1.500 m2 kantoorruimte en 5.000 m2 hallen. De driehoekige vorm van de kavel heeft in belangrijke mate de opzet mede bepaald. Langs de buitenrand ligt als eenrichtingsroute een verkeersring; daaraan zijn de parkeerplaatsen en de mogelijkheden voor expeditie gesitueerd. Voor het overige is het perceel geheel bebouwd.

Het gebouw bestaat uit vijf geschakelde beuken van elk ruim 10 meter hoog en 18 meter diep. Doordat ze in lengte teruglopen, heeft het gebouw aan de schuine kavelrand een zaagtandstructuur. Hierin bevinden zich de overhead-deuren voor de expeditie.

Openheid
De kortste bouwstrook ligt langs de ontsluitingsweg; hier zijn de kantoren gesitueerd. Het drielaags volume heeft aan twee zijden volledig glazen gevels. Het grootste deel van het kantooroppervlak bestaat uit open vloeren; ze hebben direct zichtcontact met de assemblagehal.

Op de begane grond zijn onder meer afsluitbare kantoren voor vertrouwelijke functies en de kantine gesitueerd. Voorts bevat het kantoorvolume bijvoorbeeld kamers voor team meetings of conference calls en instructieruimten voor klanten. In het volume heeft cepezed een royale vide ontworpen.

Facilitaire strook en hallen
Langs de lange rechte zijde van de driehoek ligt een facilitaire zone met onder meer toiletten, technische ruimten en kleedruimten. De zone werkt verbindend en schept eenheid tussen de hallen en kantoren, leggen de architecten uit.

De overige vier beuken vormen de hallen. Ze hebben overwegend gesloten gevels, maar ontvangen daglicht via transparante stroken in de gevels en via het kantoorvolume. De hallen, met verschillende lengtes, zijn eenvoudig aan te passen aan andere werkprocessen of doeleinden; zelfs zijn ze gemakkelijk af te stoten of afzonderlijk te verhuren, aldus cepezed.

Ingetogen en gestileerd
Het architectenbureau heeft het nieuwe gebouw een strakke en ingetogen uitstraling gegeven met bijvoorbeeld een gevelafwerking van zwarte damwandprofielplaten. Dat is gecombineerd met een verfijnde detaillering. De industriële sectionaaldeuren heeft het bureau achter de gevelbekleding weggewerkt.

Het interieur is strak en basaal. De facilitaire zone heeft, als een echo van de buitengevel, een zwarte wandafwerking. De kantoren zijn voorzien van gevlinderd betonnen vloeren en wit meubilair. Door de sprinklerinstallatie was brandcompartimentering niet nodig en heeft cepezed het gebouw daadwerkelijk zo open mogelijk kunnen houden.

Transparante rode wanden scheiden de kantoren en de facilitaire zone. Ze geven een kleuraccent, dat bovendien aansluit bij de kleurstelling van het Lan-logo. De terughoudende vormgeving, strakke stilering en opvallende gevel-signing sluiten bovendien aan bij de zusterbedrijven van Lan binnen het Hydratec-concern, waardoor de nieuwbouw bijdraagt aan een herkenbare merkuitstraling, aldus cepezed.

Andere nieuwsberichten

Tinfabriek Naarden verbouwd tot autoshowroom en ontmoetingsplek

1 uur geleden

Tinfabriek Naarden verbouwd tot autoshowroom en ontmoetingsplek

1 uur geleden

Gebouw met stripkreten op de gevel (MVRDV) geopend

18 oktober, 2:56

Bouw sluitstuk Newport Nesselande van start

18 oktober, 11:24

Workthere: fun-factor werkplek minder belangrijk

4 uur geleden

'Centrum Veilig Wonen kwam afspraken niet na'

Vandaag, 10:08

Ook bouwers in actie tegen stikstofaanpak

Vandaag, 09:39

Renovatie Binnenhof mogelijk nog langer vertraagd

18 oktober, 3:27

Mobiliteitsplan Formule 1: op de fiets naar Zandvoort

18 oktober, 9:45

Renovatie voor beeldbepalende kas Hortus Botanicus Amsterdam

17 oktober, 2:58
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | stairs and balustrades
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan
Bekijk ook eens de vernieuwde website van ons zusterbedrijf Archello
Ga naar Archello
Nee, bedankt