Copyright: cepezed
Copyright: cepezed

cepezed realiseert natuurinclusieve nieuwbouw op campus TU Delft

23 september, 17:56
Op het zuidelijke deel van de TU Delft Campus start volgende maand de bouw van het nieuwe, natuurinclusieve hoofdkantoor voor Oldelft Ultrasound. Het Delftse bureau cepezed ontwikkelt, ontwerpt en coördineert de bouw van het pand.

Oldelft Ultrasound is een bedrijf dat miniatuurapparatuur voor de medische echodiagnostiek ontwikkelt en vervaardigt. Het snelgroeiende bedrijf, met wereldwijd klanten als belangrijke ziekenhuizen en producenten van medische apparatuur, heeft behoefte aan ruimere huisvesting en een betere inrichting van zijn bedrijfsprocessen.

Voor de nieuwbouw werken cepezedprojects, architectenbureau cepezed, cepezedinterieur en cepezedbouwteam “nauw en integraal” samen, meldt het bureau. Speerpunten bij het ontwerp zijn onder meer ruime, open en flexibel indeelbare vloervelden, trillingsvrije vloeren en enige overmaat met het oog op toekomstige groei.

Open en groen
Het gebouw van 38 x 38 meter en drie lagen hoog is opgebouwd uit twee generieke beuken met een middenzone daartussen, legt het bureau uit. De middenzone bestaat uit trapsgewijs geplaatste plateaus: de entreehal op de begane grond, een centraal atrium op de eerste etage en een buitenterras op de tweede etage.

De plateaus zorgen op elke verdieping voor een open en groen gebied met prettige doorzichten naar en vanuit alle afdelingen. De stijgpunten, toiletten, serverruimten en de technische installaties bundelt cepezed in twee kernen. 

De draagconstructie bestaat uit een staalskelet met kanaalplaatvloerdelen, die omwille van circulariteit beide goed demontabel zijn. Het interieur is ontworpen op thema’s als flexibiliteit, functionaliteit, helderheid en een duidelijke uitstraling van het bedrijf.

In de werkomgeving dragen robuuste en strak vormgegeven meubelelementen bij aan zonering van de ruimte; functies als pantry’s en bergruimten zijn in de meubels opgenomen.

Ecologische waarde
Het architectenbureau heeft voorts sterk ingezet op een duurzaam en ecologisch verantwoord gebouw. Daarmee willen de architecten ook aansluiten op “de hoge ecologische waarde van de locatie”.

Het nieuwe gebouw krijgt groene gevels met een mix van klimplanten, die in de volle grond staan. Bij de beplanting is in samenspraak met een ecoloog gekozen op kleur, vorm, seizoenverloop en biodiversiteit. Ook is gelet op de kwetsbare flora en fauna binnen het lokale ecosysteem.

De klimplanten groeien langs verticale, anderhalve meter brede lamellen, die haaks op de gevels staan. De lamellen dragen tevens insectenhotels en nestkasten voor diverse vogelsoorten en voor insectenhotels.

Natuurinclusief bij bouw
Voor cepezedbouwteam is de natuurinclusiviteit ook tijdens de bouw natuurlijk van belang, zo meldt het bureau. Daarom is een ecologisch rapport en werkprotocol voor de uitvoering opgesteld.

“Hierin staan onder meer eisen beschreven om de bouwplaats veilig te maken voor kleine marterachtigen, de waterspitsmuis en verschillende vogelsoorten”, aldus het bureau. Ook vinden wekelijks inspecties plaats, wordt bouwplaatsverlichting beperkt en wordt regenwater niet afgevoerd richting de habitat van de waterspitsmuis.

Andere nieuwsberichten

Tijdelijk kunstenaarsdorp op NDSM-werf krijgt vorm

Gisteren, 17:20

Sjoerd Soeters stopt als supervisor Zaanstad

Gisteren, 15:58

Volledige recycling van Vrachtgebouw 18 op Schiphol

Gisteren, 14:45

Belangrijkste prijs World Architecture Festival voor LocHal

Gisteren, 13:47

BNA: architecten zijn wat minder positief

Gisteren, 15:19

'Nog veel onveilige fietsroutes naar school'

Gisteren, 11:12

Aanplant tien miljoen bomen van start

Gisteren, 09:30

Boek gaat dieper in op nooit gebouwd Den Haag

6 december, 2:11

Adviescommissie stelt twee oeververbingen over IJ voor

6 december, 10:27

Stikstofwet door Kamer zonder linkse steun

5 december, 2:53
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Sempergreen
EeStairs | stairs and balustrades
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan