Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee
Copyright: Ethan Lee

Mecanoo zoekt voor hotelinterieur inspiratie in lokale identiteit

19 augustus, 16:22
Architectenbureau Mecanoo heeft, na eerdere vestigingen van de hotelketen, het interieur voor The Place in het Taipei, Taiwan ontworpen. Door zich te laten inspireren door de historische theeproductie en de hedendaagse kenniseconomie, moet het ontwerp een bijzonder gevoel van plaats belichamen.

De verschillende vestigingen van hotelketen The Place kenmerken zich doordat ze de specifieke identiteit van de locatie moeten belichamen. Zo heeft Mecanoo voor de hotelvestiging in Tainan het rijke straatbeeld van die stad vertaald in het ontwerp, en is het interieur van The Place in Yilan, gevestigd in het National Center for Traditional Arts, geïnspireerd op lokale ambachten.

Voor het interieurontwerp van de hotelvestiging in de wijk Nangang in Taipei heeft Mecanoo allereerst inspiratie gevonden in de lokale theeproductie. De thee-industrie heeft bijgedragen aan de vormgeving van het landschap en de geschiedenis van het gebied en maakt deel uit van wat Nangang onderscheidt.

Thee en technologie
Historisch gezien was Pouchong-thee een van de belangrijkste exportproducten van het Nangang-district. De terrasvormige theeplantages zijn met het Nangang Tea Processing Demonstration Center een populaire toeristische bestemming geworden.

In de late 20e eeuw heeft Nangang, met de overgang van een productie- naar een kenniseconomie, zich ontwikkeld als een duurzaam regionaal centrum voor conferenties en beurzen, met een software-park en een hogesnelheidstreinverbinding, legt Mecanoo uit. Het interieurontwerp voor The Place in Nangang brengt de historische en hedendaagse aspecten samen.

Helderblauw element
Het hotel bevindt zich op de tiende tot en met de twintigste verdieping van een gebouw met gemengd programma. Bezoekers passeren een lobby op de begane grond en komen vervolgens op de tiende verdieping bij een ruimte die is ingericht als een Taiwanees theehuis. Zoals in dat traditionele theehuis – en in Europese cafés en bars – staan in deze ruimte dienstverlening en het sociale aspect centraal.

Gasten kunnen hier inchecken, werken, rusten en elkaar ontmoeten. Verschillende functies zijn ondergebracht in een eigentijds, helderblauw rechthoekig meubel. Dit element bevat een buffetbalie, getrapte zitplekken en meerdere check-in-punten, waar de gast zich zelf kan aanmelden. Het blauwe meubel contrasteert met de warm eikenhouten wanden.

Gordijnen
Naar gelang het tijdstip van de dag en het aantal gebruikers kan de ruimte in omvang worden aangepast met een systeem van gordijnen. In de late avond is slechts de helft van de ruimte geopend; als het hotel is volgeboekt, kan de lobby worden uitgebreid met de aangrenzende multifunctionele ruimte.

De gordijnen zijn ook ingezet om een laag aan de ervaring toe te voegen, vertellen de architecten. In het restaurant zorgen lagen textiel met verschillende mate van transparantie een spel met doorzichten.

In de conferentieruimte is een historisch foto van vrachtboten met thee opnieuw geïnterpreteerd in het licht van de technologisch ontwikkelingen in de regio. De foto, afgedrukt op een formaat van 60 x 4 meter, geeft op een afstand herkenbaar een herkenbaar beeld en blijkt van dichtbij gezien opgebouwd uit enen en nullen.

Compacte kamers
Terwijl de lobby op de tiende verdieping is benaderd als een theehuis, vertegenwoordigen de gangen en hotelkamers het productieproces van thee, aldus het architectenbureau. Het tapijt in de gangen verwijst naar het terrassenlandschap van de theeplantages. Het patroon van de houten vloeren in de kamers refereert aan de geweven bamboemanden, waarin de theebladeren drogen. Het kleurenpalet bestaat uit naturelle houttinten en accenten in het heldere geel van Pouchong-thee.

The Place is vooral een zakenhotel, waar gasten komen voor beurzen en shows. De compacte hotelkamers variëren tussen 20m2 en 43m2, elk met een compacte indeling en ontworpen om zo ruim mogelijk te lijken, legt Mecanoo uit. De vaste elementen zijn geïntegreerd in één meubel: de badkamer, een kledingkast, een bagageruimte, een minibar en een staande werkplek.

Met het oog op het voornaamste type gasten is sterk gelet op bergruimte en computerwerkplekken. Boven de staande werkplek voorziet een ‘gereedschapsbord’ in een assortiment attributen voor het verblijf van de gasten, uiteenlopend van thee, kopjes, briefpapier, tot opladers en zelfs luchtplantjes.

Andere nieuwsberichten

Pas de deux van torenhelften rond het atirum

1 uur geleden

Nederlands paviljoen Architectuurbiënnale in teken van Multispecies Urbanism

4 uur geleden

Uit het riet verheft zich De Zeemol

4 uur geleden

Fenix I – Imposant gebouw met twee draagconstructies

Vandaag, 10:30

VR-tour door gesloopt woningbouwproject op IDFA

3 uur geleden

Geboortehuis Hitler wordt politiebureau

Vandaag, 09:25

Laurien Keller partner bij BNLA architecten

Gisteren, 14:57

'Verdrievoudiging openbare toiletten gewenst'

Gisteren, 10:29

'Grote kosten voor gemeenten door PFAS-beleid'

18 november, 9:37

Video: masterclass Ben van Berkel in Haarlem

15 november, 3:06
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | stairs and balustrades
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan