Copyright: Zes x Zes
Copyright: Zes x Zes
Copyright: Zes x Zes
Copyright: KAAN Architecten
Oostgevel
Copyright: KAAN Architecten
Begane grond
Copyright: KAAN Architecten
Eerste verdieping
Copyright: KAAN Architecten
Dak
Copyright: KAAN Architecten
Doorsnede
Copyright: KAAN Architecten
Situatie
Copyright: KAAN Architecten
Copyright: Zes x Zes
Copyright: Zes x Zes
Copyright: Zes x Zes
Copyright: KAAN Architecten
Oostgevel
Copyright: KAAN Architecten
Begane grond
Copyright: KAAN Architecten
Eerste verdieping
Copyright: KAAN Architecten
Dak
Copyright: KAAN Architecten
Doorsnede
Copyright: KAAN Architecten
Situatie
Copyright: KAAN Architecten

Ingrijpende verbouwing van De Walvis naar ontwerp van KAAN

24 juni 2019, 11:10
Het kantoorgebouw ‘De Walvis’ aan de Grote Bickerstraat in Amsterdam ondergaat een renovatie naar ontwerp van KAAN Architecten. Een ingrijpende verbouwing moet het pand lichter en ruimtelijker maken; de installaties worden opgewaardeerd.

De Walvis is gesitueerd op Bickerseiland, een van de westelijke eilanden van Amsterdam. De naam refereert aan de tijd dat dit gebied plaats bood aan scheepswerven en –dokken.

Ingrijpend
Het kantoorgebouw is ontworpen door W.F. Lugthart en in 1964 gerealiseerd. Gelegen aan de waterkant van het Westerdok biedt het gebouw zicht op de oevers van het IJ en het historische centrum van Amsterdam.

In zijn tijd was De Walvis modern, maar het gebouw voldoet niet aan hedendaagse normen voor een werkomgeving. KAAN Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor een ingrijpende renovatie en beperkte uitbreiding, waarbij het bureau de kwaliteiten van de oorspronkelijke architectuur respecteert.

Lichter en hoger
Het pand wordt tot op het casco gestript. Bedoeling van de verbouwing is om meer daglicht in het gebouw te brengen, de interieurhoogten te vergroten en alle installaties op te waarderen naar de hoogste van huidige normen, inclusief een BREEAM Excellent-certificering, aldus KAAN Architecten.

Een optopping van het gebouw biedt extra kantoorruimte, met nog aantrekkelijker uitzicht. De begane grond ondergaat een herontwerp om meer levendigheid op straatniveau te brengen. Het omliggend terrein krijgt een nieuwe, groenere inrichting.

De renovatie, waarvoor KAAN Architecten het ontwerp maakte in opdracht van de Maarsen Groep,  is recent gestart. Oplevering van het vernieuwde kantoorgebouw wordt verwacht in de eerste helft van 2020.

Andere nieuwsberichten

MVRDV blaast 'eigen' paviljoen Expo 2000 nieuw leven in

10 juli, 2:43

MVRDV blaast 'eigen' paviljoen Expo 2000 nieuw leven in

10 juli, 2:43

Duurzaam paviljoen met 'all-electric' restaurant op vliegbasis Soesterberg

10 juli, 2:20

Woongebouw vervangt kantoorgebouw De Utrecht aan Coolsingel

10 juli, 1:03

Raad Utrecht stemt voor omstreden windmolens in groene polders

10 juli, 9:48

'Groot deel monumentensubsidie naar kerken'

10 juli, 9:17

‘Bijdrage gemeente aan stadion Feyenoord onvoldoende onderbouwd’

9 juli, 5:26

Nieuw onderzoek naar eeuwenoude graven onder Binnenhof

9 juli, 10:16

Europese Commissie: binnen vier jaar zes keer zoveel waterstof

9 juli, 9:42

Uitreiking Gulden Feniks 2020 in november

8 juli, 4:37
Robert MuisRedacteur
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan