Copyright: William Moore
Copyright: William Moore
Copyright: William Moore
Copyright: William Moore
Copyright: William Moore
Copyright: William Moore
Copyright: William Moore
Copyright: William Moore
Copyright: William Moore
Copyright: Wiegerinck architectuur stedenbouw
Copyright: Wiegerinck architectuur stedenbouw
Copyright: William Moore
Copyright: William Moore
Copyright: William Moore
Copyright: William Moore
Copyright: William Moore
Copyright: William Moore
Copyright: William Moore
Copyright: William Moore
Copyright: William Moore
Copyright: Wiegerinck architectuur stedenbouw
Copyright: Wiegerinck architectuur stedenbouw

Ambulancepost ontworpen als 'Hilversumse villa'

17 juni 2019, 12:00
Op zorgpark Monnikenberg in Hilversum is een nieuwe ambulancepost voor het Tergooi-ziekenhuis in gebruik genomen. Het gebouw is door Wiegerinck architectuur stedenbouw ontworpen als een ‘Hilversumse villa’ met een grote garage in het groen. Het doel was om de medewerkers een aangename werkomgeving met zicht op het parklandschap te geven.

De verschillende bouwhoogten, grote ramen, terrassen en balkons geven het gebouw de uitstraling van een Hilversumse villa, meldt Wiegerinck. Donkere leistenen en een houten gevel moeten de post op een subtiele wijze inpassen in het bos. Ook het interieur sluit aan op de omgeving, mede dankzij de toepassing van materialen met een natuurlijke uitstraling.

De nieuwe ambulancepost is gebouwd omdat op de plek van de oude post een nieuw ziekenhuis van Tergooi verrijst, eveneens naar een ontwerp van Wiegerinck. De nieuwbouw komt midden in het bos te liggen, wat onder meer het idee van een healing environment moet versterken. Het jongste deel van het bestaande ziekenhuis, stammend uit de jaren negentig, blijft behouden.

De bouw van het nieuwe ziekenhuis start naar verwachting komend najaar. Eind 2021 wil Tergooi de nieuwbouw in gebruik nemen.

Zorgpark Monnikenberg
Het ziekenhuis en de ambulancepost gaan deel uitmaken van het Zorgpark Monnikenberg,  waarvoor het masterplan en beeldkwaliteitplan zijn opgesteld door SVP Architectuur en Stedenbouw en Bosch Slabbers. Het ontwerp voor de buitenruimte is opgesteld door Bosch Slabbers.  

Andere nieuwsberichten

Stadsarchief Delft wint categorieprijs Brick Award 20

1 uur geleden

Design Museum Den Bosch toont ‘ontwerpactivist’ Victor Papanek

3 uur geleden

wUrck ontwerpt voetgangersbrug tussen Erasmus MC en Little C

Gisteren, 13:52

Architect@Work Rotterdam – goed om elkaar weer te spreken

Gisteren, 13:40

Masterplan van BDP voor groene woonwijk in Putten

Gisteren, 14:09

Wiebes: kernenergie in toekomst niet duurder dan zon- en windenergie

Gisteren, 09:54

'Eindhoven wordt groot internationaal treinknooppunt'

Gisteren, 09:26

19 het atelier wint Design & Build-opdracht in Emmeloord

22 september, 4:00

33e editie Jaarboek Architectuur in Nederland gepresenteerd

22 september, 9:55

Delfzijl huisvest eerste recycler van vervuild staal ter wereld

21 september, 11:25
Ronnie WeessiesRedacteur
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan