Tata Steel, vestiging Maastricht
Copyright: Tata Steel
Tata Steel Maastricht
Copyright: Tata Steel
Tata Steel IJmuiden
Copyright: Tata Steel
Tata Steel, vestiging Maastricht
Copyright: Tata Steel
Tata Steel Maastricht
Copyright: Tata Steel
Tata Steel IJmuiden
Copyright: Tata Steel

Topcijfers voor duurzame bouwproducten Tata Steel

12 juli 2018, 9:34
Bij de recentste audit-evaluatie voor verantwoord inkopen is Tata Steel over de volledige breedte geslaagd. De staalproducent beschikt nu over het breedste programma van verantwoord ingekochte producten en verwante supply chains, laat ze weten.

Voor de meeste bedrijven is het al een hele uitdaging om een certificering voor verantwoord inkopen te realiseren, stelt Tata Steel, maar voor een multinationale, geïntegreerde staalproducent zoals deze – met een van de meest complexe supply chains en een ongekend breed en gedifferentieerd productaanbod – is die opgave extra zwaar.

Uitgebreid auditproces
Het internationaal erkende British Standards Institute (BSI) heeft recentelijk de nieuwste BES 6001 audit-evaluatie voor verantwoord inkopen van Tata Steel afgerond; daarbij heeft het instituut de accreditatie voor verantwoord inkopen van alle in Nederland gefabriceerde staalproducten voor alle marktsectoren bevestigd. Tata Steel beschikt nu over het breedste programma van verantwoord ingekochte producten en verwante supply chains, meldt de onderneming.

De BES 6001-certificering is drie jaar geldig en als onderdeel van het certificeringsproces heeft BSI audits uitgevoerd bij de belangrijkste staalproductiefabriek van Tata Steel in IJmuiden en bij de productievestigingen in Oosterhout, Zwijndrecht en Maastricht evenals bij SAB Profiel IJsselstein en SAB Profiel Nieuwegein. Het uitgebreide auditproces omvatte de evaluatie en analyse van de fabrieksprocessen, het organisatorische en supply chain-management evenals milieutechnische en maatschappelijke criteria.

Zekerheid voor klanten
BES 6001 is een internationaal erkende norm voor verantwoord inkopen. Bauke Hoekstra Bonnema, Seniormanager bij Tata Steel Marketing Construction gaf aan: "Dit toont aan dat wij een verantwoorde en duurzame fabrikant willen zijn; wij eisen dit binnen onze gehele supply chain, vanaf de manier waarop we grondstoffen zoals ijzererts inkopen en onze producten duurzamer maken, tot en met het transport van gereed product."

De succesvolle realisatie van de BES 6001-certificering voor verantwoord inkopen voor alle Britse en Nederlandse bouwproducten, inclusief geïsoleerde panelen, bekleding en holle constructiesecties, biedt klanten de permanente verzekering dat de duurzame ontwikkelingen bij Tata Steel worden ondersteund door onafhankelijke verificatie én de wetenschap dat de materialen die gebruikt zijn bij de vervaardiging van bouwproducten, verantwoord zijn ingekocht.

Duurzame bouwstandaards
Barry Rust, Marketingmanager bij Tata Steel Energy & Sustainability, zei in dit verband: "Veel klanten willen dat hun gebouwen zich onderscheiden doordat ze zijn geaccrediteerd volgens duurzame bouwstandaards zoals BREEAM. Mede dankzij onze certificering kunnen klanten aantonen dat ze werken met een verantwoorde supply chain."

Deze internationaal erkende certificering biedt de klanten en belanghebbenden het vertrouwen dat Tata Steel verantwoord te werk gaat ten aanzien van inkoop en bedrijfsvoering.  In een tijdperk waarin organisaties moeten waarborgen dat hun supply chains verantwoord opereren en dat hun merken worden beschermd, staat deze certificering garant voor een gerust gevoel bij zowel klanten en belanghebbenden, stelt Tata Steel.

Zeer Goed
BSI, de instelling die deze audit heeft uitgevoerd, heeft de certificering aan Tata Steel toegekend op het niveau 'Zeer Goed', slechts enkele punten verwijderd van 'Uitmuntend', het hoogste niveau van deze norm.

"Dit is een bijzondere prestatie voor een multinationale, geïntegreerde staalfabrikant zoals Tata Steel, met een uiterst complexe supply chain en een gedifferentieerd productaanbod", aldus Peter Quinn, Hoofd Environmental Policy & Strategy voor Tata Steel in Europa. "Tevens is het een prachtig voorbeeld van wat wij gezamenlijk kunnen bereiken." 

Andere nieuwsberichten

Junya Ishigami gekozen voor ontwerp Serpentine-paviljoen

Gisteren, 15:48

Op maat gemaakt maar aanpasbaar woongebouw bij De Hallen

Gisteren, 13:29

Demontabele parkeergarage met groene gevels voor TU Delft

Gisteren, 11:13

Een monochrome basis voor boeken en kunst

14 februari, 5:14

Video: Raya Ani

Gisteren, 16:17

CO2-plan corporaties: 100.000 woningen verduurzamen

Gisteren, 13:45

Drie nieuwe partners bij MAS architectuur

14 februari, 11:26

Aedes: Bouw sociale huurwoningen steeds moeilijker

14 februari, 9:36

Finalisten EU Mies Award 2019 bekend

13 februari, 12:31

Woninginspecties met drones

13 februari, 11:34
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | trappen en balustrades
Arpa Nederland BV
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
KONE Liften en Roltrappen, Gevelliftinstallaties en Deursystemen
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Trespa International BV
Gira Giersiepen GmbH & Co. KG
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
ASSA ABLOY Entrance Systems
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Cedral sidings
Plastica
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Gerflor Benelux
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel IJmuiden BV
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan