Ravi Naidoo
Copyright: Martin Dijkstra
Wendy Plomp
Copyright: Martin Dijkstra
Laurens van den Acker
Copyright: Martin Dijkstra
Ravi Naidoo
Copyright: Martin Dijkstra
Wendy Plomp
Copyright: Martin Dijkstra
Laurens van den Acker
Copyright: Martin Dijkstra

DDW maakt ambassadeurs 2018 bekend

25 juni 2018, 11:06
Ravi Naidoo (Design Indaba), Laurens van den Acker (Renault) en Wendy Plomp (Dutch Invertuals) zijn de ambassadeurs van de zeventiende Dutch Design Week (DDW). Volgens de organisatie achter het evenement vormt het drietal in 2018 een evenwichtige en brede weerspiegeling van het ontwerp.

Elk jaar benoemt DDW partijen uit het designveld als pleitbezorgers van design in het algemeen, met extra nadruk op de week zelf. De ambassadeurs zetten hun netwerk in om koppelingen te creëren, ze fungeren als klankbord voor deelnemers en bezoekers en initiëren activiteiten gedurende de week.

Ravi Naidoo
Met het ambassadeurschap van Ravi Naidoo wil DDW het belang dat de organisatie hecht aan talentontwikkeling, inclusiviteit en internationalisering onderstrepen. Naidoo is oprichter en directeur van Design Indaba in Zuid-Afrika.

Hij geniet een sterke reputatie binnen de ontwerpwereld, aldus DDW. “Hij is de organisator van inspirerende internationale designconferenties, staat bekend als voorvechter van vernieuwing en maakt zich hard voor jong talent, dat hij wereldwijd scout en promoot”, stelt de organisatie.

Verder onderzoekt Naidoo de (mogelijke) rol van design voor de toekomst van Afrika. In 2015 ontving hij de Sir Misha Black Medal voor zijn inzet om het onderwijs en de economie van Zuid-Afrika te versterken met behulp van design. Naidoo en DDW introduceerden in het verleden samen het platform Antenna.

Laurens van den Acker
Laurens van den Acker is sinds 2009 Senior Vice President Corporate Design bij Renault. Na zijn studie Industrieel Ontwerp aan de TU Delft werkte hij voor toonaangevende automobielbedrijven in Duitsland, de Verenigde Staten en Japan. Momenteel is hij verantwoordelijk voor het design van Renault, Alpine en Dacia, en de autotak van Samsung Motors.

Binnen de technische ontwerpwereld wordt Van den Acker gezien als de een van de grote smaakmakers van automotive design, meldt DDW. Hij kan goed inzicht geven in de toekomst van mobiliteit, een terrein waarop grote veranderingen op komst zijn. Voor DDW vertegenwoordigt hij de verbinding tussen mens, innovatie, technologie, mobiliteit en industrie, legt de organisatie uit.

Van den Acker zegt als DDW-ambassadeur onder andere extra aandacht te willen vestigen op degenen die binnen het vakgebied veelal op de achtergrond blijven. “Veel mensen denken dat design een uitzonderlijke individuele bezigheid is”, zegt hij. “Maar in feite is het een echte teamsport. Achter de virtuoze solist staat vaak een groots symfonieorkest.”

Wendy Plomp
Wendy Plomp studeerde in 2005 af aan Design Academy Eindhoven en is oprichter, curator en art director van Dutch Invertuals. Dit steeds wisselende ontwerpcollectief verkent onder leiding van Plomp heel het jaar door de grenzen van het ontwerpvak.

De afgelopen jaren is Dutch Invertuals herhaaldelijk een van de meest in het oog springende deelnemers geweest, aan DDW, maar bijvoorbeeld ook aan de Milan Design Week. “Onder meer door Plomps nimmer aflatende aandacht en inzet voor jong talent, levert ze steeds een prominente inhoudelijke bijdrage aan de week”, stelt de organisatie van DDW.

Met het experimentele Dutch Invertuals representeert Plomp meerdere kernwaarden van DDW, waaronder het stimuleren van nieuwe ontwikkelingen. Tijdens de komende editie hoopt ze verbindingen tot stand te brengen tussen verschillende partijen. “Bedrijven en instellingen omarmen in toenemende mate creatieve geesten”, stelt Plomp vast. “Ze willen anders, op een hoger abstract niveau, naar de wereld kijken.”

Dutch Design Week
De zeventiende aflevering van DDW, naar eigen zeggen het grootste designevenement in Noord-Europa, loopt van zaterdag 20 tot en met zondag 28 oktober 2018 in Eindhoven. Het volledige programma wordt in september bekendgemaakt. 

Andere nieuwsberichten

De Zwarte Hond breidt winkelcentrum Stadshagen uit

6 december, 4:17

Nieuwbouw Amphia Ziekenhuis in gebruik genomen

6 december, 11:49

Drie gebouwen met een zee van terrassen door Arons en Gelauff

6 december, 9:02

EKP-terrein 's-Hertogenbosch wordt multifunctioneel gebied

5 december, 2:33

Boek gaat dieper in op nooit gebouwd Den Haag

6 december, 2:11

Adviescommissie stelt twee oeververbingen over IJ voor

6 december, 10:27

Stikstofwet door Kamer zonder linkse steun

5 december, 2:53

'Bouwsector koploper groei ondanks problemen'

5 december, 10:27

ANWB: elektrische auto breekt door in 2020

5 december, 9:47

'Kijken naar Boijmans' in debatcentrum Arminius

4 december, 4:15
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Sempergreen
EeStairs | stairs and balustrades
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan