Ravi Naidoo
Copyright: Martin Dijkstra
Wendy Plomp
Copyright: Martin Dijkstra
Laurens van den Acker
Copyright: Martin Dijkstra
Ravi Naidoo
Copyright: Martin Dijkstra
Wendy Plomp
Copyright: Martin Dijkstra
Laurens van den Acker
Copyright: Martin Dijkstra

DDW maakt ambassadeurs 2018 bekend

25 juni 2018, 11:06
Ravi Naidoo (Design Indaba), Laurens van den Acker (Renault) en Wendy Plomp (Dutch Invertuals) zijn de ambassadeurs van de zeventiende Dutch Design Week (DDW). Volgens de organisatie achter het evenement vormt het drietal in 2018 een evenwichtige en brede weerspiegeling van het ontwerp.

Elk jaar benoemt DDW partijen uit het designveld als pleitbezorgers van design in het algemeen, met extra nadruk op de week zelf. De ambassadeurs zetten hun netwerk in om koppelingen te creëren, ze fungeren als klankbord voor deelnemers en bezoekers en initiëren activiteiten gedurende de week.

Ravi Naidoo
Met het ambassadeurschap van Ravi Naidoo wil DDW het belang dat de organisatie hecht aan talentontwikkeling, inclusiviteit en internationalisering onderstrepen. Naidoo is oprichter en directeur van Design Indaba in Zuid-Afrika.

Hij geniet een sterke reputatie binnen de ontwerpwereld, aldus DDW. “Hij is de organisator van inspirerende internationale designconferenties, staat bekend als voorvechter van vernieuwing en maakt zich hard voor jong talent, dat hij wereldwijd scout en promoot”, stelt de organisatie.

Verder onderzoekt Naidoo de (mogelijke) rol van design voor de toekomst van Afrika. In 2015 ontving hij de Sir Misha Black Medal voor zijn inzet om het onderwijs en de economie van Zuid-Afrika te versterken met behulp van design. Naidoo en DDW introduceerden in het verleden samen het platform Antenna.

Laurens van den Acker
Laurens van den Acker is sinds 2009 Senior Vice President Corporate Design bij Renault. Na zijn studie Industrieel Ontwerp aan de TU Delft werkte hij voor toonaangevende automobielbedrijven in Duitsland, de Verenigde Staten en Japan. Momenteel is hij verantwoordelijk voor het design van Renault, Alpine en Dacia, en de autotak van Samsung Motors.

Binnen de technische ontwerpwereld wordt Van den Acker gezien als de een van de grote smaakmakers van automotive design, meldt DDW. Hij kan goed inzicht geven in de toekomst van mobiliteit, een terrein waarop grote veranderingen op komst zijn. Voor DDW vertegenwoordigt hij de verbinding tussen mens, innovatie, technologie, mobiliteit en industrie, legt de organisatie uit.

Van den Acker zegt als DDW-ambassadeur onder andere extra aandacht te willen vestigen op degenen die binnen het vakgebied veelal op de achtergrond blijven. “Veel mensen denken dat design een uitzonderlijke individuele bezigheid is”, zegt hij. “Maar in feite is het een echte teamsport. Achter de virtuoze solist staat vaak een groots symfonieorkest.”

Wendy Plomp
Wendy Plomp studeerde in 2005 af aan Design Academy Eindhoven en is oprichter, curator en art director van Dutch Invertuals. Dit steeds wisselende ontwerpcollectief verkent onder leiding van Plomp heel het jaar door de grenzen van het ontwerpvak.

De afgelopen jaren is Dutch Invertuals herhaaldelijk een van de meest in het oog springende deelnemers geweest, aan DDW, maar bijvoorbeeld ook aan de Milan Design Week. “Onder meer door Plomps nimmer aflatende aandacht en inzet voor jong talent, levert ze steeds een prominente inhoudelijke bijdrage aan de week”, stelt de organisatie van DDW.

Met het experimentele Dutch Invertuals representeert Plomp meerdere kernwaarden van DDW, waaronder het stimuleren van nieuwe ontwikkelingen. Tijdens de komende editie hoopt ze verbindingen tot stand te brengen tussen verschillende partijen. “Bedrijven en instellingen omarmen in toenemende mate creatieve geesten”, stelt Plomp vast. “Ze willen anders, op een hoger abstract niveau, naar de wereld kijken.”

Dutch Design Week
De zeventiende aflevering van DDW, naar eigen zeggen het grootste designevenement in Noord-Europa, loopt van zaterdag 20 tot en met zondag 28 oktober 2018 in Eindhoven. Het volledige programma wordt in september bekendgemaakt. 

Andere nieuwsberichten

Gouden A.A.P. 2020 voor Trippenhuiscomplex en Rhapsody in West

Gisteren, 18:00

Depot Boijmans van Beuningen klaar voor 'zilveren opening'

Gisteren, 16:57

Nieuwe concertzaal in middeleeuwse Bijlokehospitaal Gent

Gisteren, 15:17

Winnaars ontwerpprijsvraag Panorama Lokaal bekend

Gisteren, 13:30

BAM Wonen bereikt hoogste punt jongerenwoningen in Amsterdam-Noord

Gisteren, 17:20

Waterschap gaat IJsselmeerdijk in Flevoland aanpakken

Gisteren, 12:40

Masterplan van BDP voor groene woonwijk in Putten

23 september, 2:09

Wiebes: kernenergie in toekomst niet duurder dan zon- en windenergie

23 september, 9:54

'Eindhoven wordt groot internationaal treinknooppunt'

23 september, 9:26

19 het atelier wint Design & Build-opdracht in Emmeloord

22 september, 4:00
Robert MuisRedacteur
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan