Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne
Copyright: Christiaan de Bruijne

'Agile' werkomgeving voor Philips in voormalig laboratorium

23 april 2018, 16:42
OTH architecten heeft een voormalig natuurkundig laboratorium van Philips in Eindhoven tot het nieuwe onderkomen van de Philips-geledingen Healthcare Informatics en Health Suite Digital Platforms getransformeerd. Het kantoor is volledig ingericht op de ‘agile’ manier van werken, waarbij flexibele en multidisciplinaire projectteams in korte cycli werken.

Om deze reden is de werkomgeving verdeeld in drie zones, die luisteren naar de namen fun, team work en co-creation. Deze indeling moet werknemers en bezoekers aanmoedigen om verantwoordelijkheid te nemen en het beste uit zichzelf te halen, meldt OTH.

Het voormalige laboratoriumgebouw HTC-36 is voor de nieuwe functie intern volledig gestript. Centraal in het gebouw bevond zich over drie verdiepingen een zogenaamde ‘dode’ kamer, een ruimte rondom voorzien van schuimrubberen punten om geluid volledig te absorberen. In de nieuwe situatie is de dode kamer opengebroken en omgevormd tot een ruimtelijk atrium, dat daglicht diep in het gebouw brengt.

Onder de schuimrubberen punten kwamen metselwerk muren tevoorschijn, die het atrium een bijzondere uitstraling geven, vertelt OTH. Nieuwe, stalen trappen verbinden de omliggende verdiepingen. Even verderop zorgt een tweede, kleiner atrium voor nog meer visuele verbinding tussen de verdiepingen.

Rondom het gebouw zijn verschillende betonnen kelderlichten verwijderd en is het maaiveld omlaag getrokken. Dankzij de atria en het verlaagde maaiveld komt er in de nieuwe situatie voldoende daglicht in het souterrain om het als werkomgeving te gebruiken.          

Fun-omgeving
In het hart van het gebouw, nabij de atria, ligt de fun-omgeving. Hier kunnen medewerkers en bezoekers even ontsnappen aan het kantoorleven. Er is ruimte om zowel collectief als individueel te ontspannen, dankzij spelelementen en informeel meubilair.

Rond de fun-area, waar ook voorzieningen als pantry en koffiecorner zijn gesitueerd, ligt de team work-zone. Aan de buitengevel bestaat deze uit zogenaamde studio’s, creatieve ruimten waar teams van acht tot tien personen werken. Op de begane grond is hier een bestaande visgraat parketvloer hergebruikt.

Antracietkleurige kasten met open vakken zorgen ervoor dat teams hun werkruimte kunnen personaliseren, om de team identiteit uit te dragen en de saamhorigheid te versterken. Meer gesloten ruimten, waarin een variatie aan werkplekken is gemaakt, vormen de overgang tussen de studio’s en de fun area. In dit gebied liggen overlegplekken, scrumplekken, belplekken en concentratiewerkplekken.

Nabij de entree van het gebouw is de co-creation-omgeving gesitueerd. Dit gebied bestaat uit een mix van open en gesloten ruimten voor formeel en informeel overleg. De layout is volledig flexibel, dankzij multifunctioneel meubilair en verplaatsbare wanden. 

Industriële karakter
Het industriële karakter van het gebouw op de High Tech Campus is behouden en zelfs versterkt, meldt OTH. Installaties zijn in het zicht gelaten, om de hoogte van de verdiepingen te maximaliseren. Een nieuwe, witte gietvloer en antraciet geschilderd bouwkundig plafond, maken de verdieping tot een eenheid.

Het weer zichtbaar gemaakte metselwerk en het bestaande visgraat parket zorgen voor een natuurlijk accent in de basis van beton, staal en glas. Bijzondere plekken kregen nadruk door deze in blauw- of groentinten uit te werken.   

Andere nieuwsberichten

Overeenkomst getekend voor woningbouwproject Xylino Almere

Gisteren, 16:37

Houten gebouw met achttien zorgwoningen voor Milsbeek

Gisteren, 14:36

TextielMuseum maakt nieuwe gordijnen voor Paleis Huis ten Bosch

20 januari, 3:50

Hedendaagse parkbruggen geënt op historie landgoed Windesheim

20 januari, 3:02

Amsterdam komt met tijdelijke regeling voor betaalbare woningbouw

Gisteren, 17:08

Designbeurs Object Rotterdam verplaatst naar mei

Gisteren, 11:52

Onderzoek: woningcorporatie wil verduurzamen maar weet niet hoe

Gisteren, 10:01

Amsterdam Museum sluit deuren voor verbouwing

Gisteren, 09:28

Zienswijze pleit tegen verlengen oliewinning onder Rotterdam-Zuid

20 januari, 5:36

Salone del Mobile Milaan vindt plaats in juni 2022

20 januari, 4:41
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan