Copyright: Bolidt
Copyright: Bolidt
Copyright: Bolidt
Copyright: Bolidt
Copyright: Bolidt
Copyright: Bolidt
Copyright: Bolidt
Copyright: Bolidt
Copyright: Bolidt
Copyright: Bolidt

Bolidt start AREA78 met bouw innovatiecentrum

17 mei, 2:34
Het project ‘AREA78’ in Hendrik-Ido-Ambacht is officieel van start gegaan. In het bijzijn van het College van Burgemeester & Wethouders, raadsleden en ondernemers, sloeg gemeentesecretaris van Hendrik-Ido-Ambacht Dré Martens op 16 mei de eerste paal van het Experience & Innovation Center van Bolidt.

Toekomstige bezoekers kunnen in dit innovatieve centrum straks de eindeloze mogelijkheden van kunststof zien en ervaren. Het gebouw is ontworpen door het architectenconsortium Lüchinger Architects, RoosRos Architecten en Kossmann.dejong. De officiële opening van het Experience & Innovation Center volgt naar verwachting in het najaar van 2018.

In een publiek-private samenwerking creëren overheid, onderwijs en ondernemers in Hendrik-Ido-Ambacht met het Experience & Innovation Center een plek waar kennis wordt gedeeld en waar de samenwerking nadrukkelijk wordt opgezocht om innovaties voort te brengen of om commerciële activiteiten internationaal gezamenlijk uit te rollen.

De nieuwbouwontwikkelingen van familiebedrijf Bolidt, specialist in kunststoftoepassingen, gaan gelijk op met de ontwikkelingen van de directe omgeving aan de rivier De Noord in Hendrik-Ido-Ambacht. Deze ontwikkelingen worden tezamen AREA78 genoemd, naar analogie van het in de Nevadawoestijn gelegen AREA51, waar de Amerikaanse luchtmacht topgeheime projecten ontwikkelde en testte.

Realiseren van dromen
Bolidt zet als initiatiefnemer van het project AREA78 in op een toekomst waarin co-creatie, innovatie en beleving centraal staan, stelt de onderneming. Daarnaast vergroot het bedrijf met zijn nieuwbouw de opslagcapaciteit en krijgt de productie van prefab producten een boost door de integratie van deze bedrijfsonderdelen met het te realiseren Experience & Innovation Center.

In het Experience & Innovation Center worden nationale en internationale bezoekers ondergedompeld in de wereld van kunststofvloeren, -scheepsdekken, -slijtlagen en andere toepassingen. Start-ups, kennisinstellingen en co-makers van Bolidt werken er samen aan nieuwe kunststoftoepassingen.

Naast een open source innovatiecentrum, waar klanten en relaties van Bolidt hun droom in kunststof kunnen realiseren, ontwikkelt Bolidt in samenwerking met exhibition architects Kossmann.dejong een complete belevenis die start in Rotterdam en die je via het water van AREA78 meeneemt naar Bolidt. Bezoekers krijgen door interactieve opstellingen in het gebouw en virtual & augmented reality toepassingen een unieke inkijk in het dna van Bolidt en de onbegrensde mogelijkheden van kunststof. Het overkoepelende ontwerp kwam voor rekening van Lüchinger Architects en RoosRos Architecten.

Partners vereeuwigd in fundament
De bijzondere toekomstgerichte visie op beleving en samenwerking dient letterlijk en figuurlijk als fundament van het center. Op de 300 palen die als eerste de grond in gaan, staan de namen van personen die de afgelopen 53 jaar een grote bijdrage hebben geleverd aan het succes van Bolidt.

Met de volgende 300 palen kijkt Bolidt juist vooruit. Daarop staan de namen van partijen waarmee het bedrijf graag in de toekomst een samenwerking aangaat. Het slaan van de palen vormt dan ook de kick-off voor de volgende 50 jaar voor Bolidt en partners.

Gezamenlijke ambities
Dankzij een open source innovatieplatform en gebruik van de laatste technologische tools, zoals virtual en augmented reality, kunnen bezoekers van het center straks de mogelijkheden van kunststoftoepassingen op een bijzondere manier beleven. “AREA78 is een ambitieus project,” zegt Michel van der Spek, Marketing & Experience Director bij Bolidt.

“Daarom hebben wij ervoor gekozen om met zoveel mogelijk partijen intensieve partnerships aan te gaan. Van leverancier naar co-maker; dit is een nieuwe manier van samenwerken, waarbij partijen na oplevering nauw betrokken blijven bij het project.”

Nieuwe entree via het water
In samenwerking met de co-makers, overheid, onderwijsinstellingen en partijen zoals de Waterbus ontwikkelt Bolidt een complete beleving voor haar nationale en internationale bezoekers. Bezoekers kunnen AREA78 gemakkelijk vanuit Rotterdam bereiken over het water. Gelegen aan de rivier De Noord, wordt de nieuwe entree van Hendrik-Ido-Ambacht én Bolidt gecreëerd. Tevens zijn er vergaande plannen om een kunstroute te ontwikkelen tussen Rotterdam en Dordrecht die goed zichtbaar zal zijn vanaf het water.

Met de ontwikkeling van AREA78 wordt onze gemeente wereldwijd nog nadrukkelijker op de kaart gezet,” zegt André Flach, wethouder Economie van Hendrik-Ido-Ambacht. “Dit project zorgt er samen met de ontwikkelingen rond de kade aan de rivier de Noord voor dat het hele bedrijventerrein aantrekkelijker en moderner wordt. Het is een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven.” 

Andere nieuwsberichten

Video: expositie Canon van Nederland
1 uur geleden
Bijhouwerprijs 2017 toegekend aan Ruimte voor de Rivier
3 uur geleden
Herman Teirlinckgebouw: poëzie uit het gewone
4 uur geleden
Lelystad viert vijftigjarig bestaan
Gisteren, 16:16

Amsterdam zoekt oplossingen voor stedelijke logistiek
4 uur geleden
Steeds minder bos in Nederland
Vandaag, 09:00
VN-klimaatcentrum naar Rotterdam en Groningen
Gisteren, 14:50
Ai Weiwei topper op Amsterdam Light Festival
Gisteren, 09:41
Steden Brabant creëren woonruimte stadsvogels
20 september, 1:29
'Extra geld nodig voor gevolgen extreem weer'
20 september, 9:55
OJMAR, S.A.
Performance in Lighting
Aluprof Nederland
Sempergreen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND
Intal BV
Cladding Point B.V.
Q-railing
Tata Steel IJmuiden BV
Häfele Nederland
Bolon - Brandt Design Flooring
SLV Nederland
Grijsen Park & Straatdesign
ROCKWOOL B.V.
Sedus Stoll B.V.
Gira Giersiepen GmbH & Co. KG
MOSO International BV
Triflex BV
TRILUX - Simplify Your Light
Sika Nederland B.V.
Baars & Bloemhoff
KONE Liften en Roltrappen, Gevelliftinstallaties en Deursystemen
Ruys Vloeren B.V.
Tektoniek
AGROB BUCHTAL GmbH
Desso BV
Caparol
Arpa Nederland BV
ASSA ABLOY Entrance Systems
Gerflor Benelux
Hi-Con | Bruil prefab
Forbo Flooring
Tarkett Nederland
Sto Isoned bv
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
ROCKPANEL Group
Optigroen Dak-en Gevelbegroeiing
Metaglas B.V.
Holonite B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
Faay Vianen B.V.
Verosol Nederland B.V.
Forster
Derako International B.V.
ODS Jansen
Boon Edam Nederland B.V.
Renson
Gispen
Van Besouw Tapijt
OWA Benelux BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
EeStairs | trappen en balustrades
Kingspan Unidek B.V.
AGC Glass Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Reynaers B.V.
Saint-Gobain Glass Nederland
VELUX Nederland B.V.
Trespa International BV
ROCKFON / ROCKWOOL B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan