Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie

Uitnodigend sportpaviljoen als ontmoetingsplek

13 oktober 2015, 15:20
Het Sportpaviljoen Eindhoven Noord is niet alleen een plek voor sport en recreatie, maar fungeert volgens architectenbureau KAW ook als huiskamer van de wijk. De verhoogde ligging maakt van het paviljoen een centrale plek en oriëntatiepunt.

Sportcomplex Eindhoven Noord bevindt zich in een bosrijk gebied. Het complex omvat een midgetgolfbaan, een outdoorpark en een atletiekbaan, maar het hoogtepunt vormt het survivalparcours tussen de bomen.

Interieur en omgeving
Het paviljoen is centraal gesitueerd op het terrein; om dit te benadrukken heeft KAW Eindhoven het paviljoen op een kleine verhoging geplaatst. Om het gebouw heen liggen een podium en terras, die zicht geven over het hele terrein. De grote buitenruimte voor het paviljoen benadrukt ook de functie van ontmoetingsplek.

Het architectenbureau heeft zijn ontwerp geïnspireerd op de groene omgeving. Zo zijn de gebruikte kleuren voor het metselwerk afgeleid van boomschors. Verder is het paviljoen voorzien van een grasdak. Dit biedt een mooie inpassing in het gebied, maar draagt ook bij aan een prettig binnenklimaat.

Open puien en veranda's geven het paviljoen een uitnodigende uitstraling en versterken de relatie tussen interieur en omgeving. Bij het interieur heeft KAW gekozen voor een flexibele indeling, die aanpasbaar is aan eventuele veranderingen in het gebruikersdoel. De inrichting van het paviljoen is voorts zo ontworpen dat één beheerder zowel binnen als buiten overzicht heeft.

Huiskamer
De ontmoetingsruimte in het paviljoen is ontworpen als huiskamer voor het sportcomplex, en voor de woonwijk Woensel, aldus KAW. "Het gebied is momenteel alleen op sport gericht", zo meldt het architectenbureau. "Met de komst van het paviljoen krijgt het gebied een huiskamer en zal het ook de functie van recreatie en ontspanning op zich gaan nemen."

Andere nieuwsberichten

Nieuw interieurontwerp van Zenber voor bestaand schoolgebouw in IJburg

Gisteren, 17:03

Dam & Partners ontwerpt houten kantoorgebouw op Zuidas

Gisteren, 16:12

Office Winhov – genomineerd voor de Architect van het Jaar-prijs

Gisteren, 14:54

Mecanoo ontwerpt vernieuwing Haagse Centrale Bibliotheek

Gisteren, 12:53

Utopische landschappen van Carlijn Kingma in Rijksmuseum Twenthe

Gisteren, 13:52

Wiebes: discussie over kernenergierapport is juist goed

Gisteren, 09:29

Video: afsluitende talkshow Panorama4daagse

25 september, 4:50

'Groeiend tekort aan laadpalen in Nederland'

25 september, 9:56

Tweede Kamer twijfelt over slagkracht kabinet bij inrichting land

25 september, 9:14

BAM Wonen bereikt hoogste punt jongerenwoningen in Amsterdam-Noord

24 september, 5:20
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan