Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie
Copyright: Gerard van Beek grafie

Kantoor Commvault biedt flexibele ruimten

31 augustus 2015, 17:13
Het kantoor van Commvault in Utrecht is omgevormd van een cellenkantoor naar een activiteitgerelateerde werkomgeving. Interieurarchitectuurbureau Hollandse Nieuwe heeft gestreefd naar een goede balans tussen een informele toon en een effectieve werkomgeving.

Uitgangspunt was voor Hollandse Nieuwe om de ruimte zo licht en rustig mogelijk te houden: contact met buiten, lange zichtlijnen over de hele kantoorvloer en een heldere, leesbare zonering. Het kantoor biedt een combinatie van niet-persoonsgebonden en een aantal vaste werkplekken.

De uitstraling van het kantoor is fris en eenvoudig gehouden. De interieurarchitecten hebben gekozen voor lichtgetinte vloeren, wanden en plafonds. Accenten in rood, zwart of eikenhout geven specifieke functies of zones aan.

Ontspannen en werken
Bij de entree ligt de receptie waar bezoekers kunnen wachten in een comfortabele en huiselijke omgeving, aldus Hollandse Nieuwe. Achter de receptie staat een grote tafel waaraan kan worden gewerkt. Het lichtobject dat boven de tafel hangt is speciaal voor Commvault ontworpen.

Aan de entreezone grenst het zogenoemde Commvault Café. Het is de ontmoetingsplek van de onderneming, waar medewerkers kunnen ontspannen met tafelvoetbal en een kop koffie, maar ook in informelere sfeer overleggen en werken.

De ruimte is voorzien van een lange wandbank, als ook vier- en eenpersoons zitnissen. De nissen zijn volledig gestoffeerd om akoestisch voldoende privacy te waarborgen. De achterwand is uitgevoerd als whiteboard zodat in de nissen ook een kleine brainstorm-sessie kan worden gehouden.

Rustige en transparante werkvloer
Een grote en een kleine 'boardroom' vormen een buffer tussen de cafézone en de rustige werkvloer. Beide gesloten ruimten zijn toegerust op video conferencing; de ruimten zijn verder beide voorzien van een grote houten tafel en een houten achterwand met uitgefreesd bedrijfslogo.

De tafel in de grote boardroom is de blikvanger van het kantoor. Het ontwerp heeft letterlijk de grootste ergernis van de medewerkers geïncorporeerd: loshangende draden onder bureaus en vergadertafels zijn een decoratief element geworden. In zekere zin ook een symbool, want Commvault is een platform voor datamanagement.

De werkvloer is open en transparant, met tussen de werkgebieden van verschillende afdelingen gesloten ruimtes als akoestische en visuele buffers. De kantoorruimten hebben alle voorzieningen voor overleg, zodat ze ook kunnen dienen als vergaderkamers en door iedereen zijn te gebruiken.

Ook de trainingsruimte, vlak bij de entree, is multifunctioneel. Dankzij een flexibele indeling kunnen er ook andersoortige bijeenkomsten worden gehouden.

Gerelateerde projecten

Hollandse Nieuwe concepts & design bv
Hollandse Nieuwe concepts & design bv

Andere nieuwsberichten

UNStudio krijgt wederom opdracht verbouwing Museum Het Valkhof

54 minuten geleden

Eerste woonmodules voor entreegebouw Centrumeiland Amsterdam geplaatst

Gisteren, 17:13

Een houten huis met ritme en rust door derksen|windt architecten

Gisteren, 15:57

Woongebouw The Grid in wijk Aan het IJ Amsterdam-Noord klaar

Gisteren, 12:02

Herkenbare en 'huiselijke' brandweerpost voor Bennebroek

Gisteren, 14:35

Deltacommissaris: 820.000 nieuwe huizen riskeren wateroverlast of droogte

Gisteren, 09:44

Eurobruggen Spijkenisse blijven ook bij aanpassing eurobiljet

6 december, 5:13

CBS: mensen minder tevreden over hun woonomgeving in 2020

6 december, 10:47

Bouwers kunnen subsidie krijgen voor schonere bouwmachines

6 december, 9:28

Video: eerste element fietsenstalling IJboulevard ingevaren

3 december, 4:03
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan