Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design
Copyright: LAP Landscape & Urban Design

Parkeerdek Liberty Global veranderd in daktuin

10 juli 2015, 13:27
De buitenruimte van Liberty Global in Schiphol-Rijk is getransformeerd van parkeerdek tot een representatieve daktuin. Bezoekers van de grootste kabel- en internetleverancier ter wereld krijgen zo een betere eerste indruk van het bedrijf. Bovendien is de buitenruimte nu meer afgestemd op het eveneens vernieuwde interieur van het hoofdkantoor.

Dat meldt LAP Landscape & Urban Design, het bureau dat verantwoordelijk is voor het ontwerp. Het parkeerdek bood bezoekers niet alleen een grijze en troosteloze aanblik, ook zorgde de indeling voor desoriëntatie. De hoofdingang moest letterlijk gezocht worden, meldt LAP. Daarom was verbetering van de ‘psychische geografie’ de eerste doelstelling van het ontwerp.

Om de campus een betere en herkenbare hoofdentree te geven is de indeling van het parkeren aangepast, de rijrichtingen en doodlopende straten zijn veranderd waardoor het mogelijk werd een nieuwe hoofdas te introduceren.

Daarnaast zijn de entrees van de losse kantoren benadrukt met een lichtmast van twaalf meter hoog. De geparkeerde auto’s zijn verborgen achter een groene haag, zodat bezoekers alleen de binnentuin zelf ervaren. De sfeer sluit weer aan op die in het kantoorgebouw zelf, waar bijvoorbeeld een koffiebar in een decor van een vier verdiepingen hoge plantenwand was geplaatst.

De grootste ingreep voor het parkeerdek was het maken van een vide, die is ontstaan door acht betonnen kanaalplaten van het oorspronkelijke dek te verwijderen. De parkeergarage is nu voorzien van natuurlijk licht en zicht op de daktuin en het hoofdgebouw. In de vide is eveneens een tuin aangelegd, waarin grote bomen staan en een trap die bezoekers naar de daktuin leidt.

Centraal in de daktuin bij de vide staan drie grote lichtmasten als een sculptuur bijeen. Zij markeren de tuin op het dek, brengen sfeer verlichting in de avonden en belichten de route vanuit de kelder naar de tuin en uiteindelijk de entrees.

In de daktuin is een slangenbank geplaatst met meer dan tweehonderd zitplekken in het groen. De zitbank is opgebouwd uit twee delen, convex en concaaf. Het meubel heeft een sterk aflopende bovenrand -zodat water en vuil niet op de rand blijven liggen- en een inspringende aansluiting met de verharding, waar een lichtslang in is verwerkt. Ook zijn er bijzettafeltjes geplaatst voor werk of lunch.

Andere nieuwsberichten

Sculptuur van Studio Job vormt gevel voor Kunstkerk

Gisteren, 15:16

LEVS verdicht wederopbouwbuurt met woningbouwproject Dickensplaats

Gisteren, 14:37

Heerhugowaard krijgt omvangrijk houten woningbouwproject

Gisteren, 10:52

Negen nominaties voor NRP Gulden Feniks 2022

3 oktober, 4:44

Vastgoedadviseur: bedrijven voorzichtig met nieuwe kantoorruimte

Gisteren, 11:33

Behoefte aan bedrijventerreinen Noord-Brabant groter dan gedacht

Gisteren, 09:46

Piet Oudolf ontvangt Sikkens Prize 2022

3 oktober, 11:38

Jetten wil stroomverbruik overdag omlaagbrengen

3 oktober, 10:47

Deyan Sudjic leest over Stalins staatsarchitect in Het Nieuwe Instituut

30 september, 2:34

Deltares: nu voorbereiden op snellere zeespiegelstijging

30 september, 10:53
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan