Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow
Copyright: grafie Hufton + Crow

'Learning hub' universiteit Singapore opgeleverd

10 maart 2015, 16:29
In Singapore is de ‘learning hub’ van de technologische universiteit Nanyang (NTU) opgeleverd. Het door Heatherwick Studio ontworpen complex bestaat uit twaalf torens, die zijn gegroepeerd rond een atrium. De betonnen gevels ogen als gestapelde potten van klei.

In de golvende gevelpanelen is met behulp van siliconenmallen een horizontaal patroon gekerfd, dat het beton een driedimensionale textuur geeft. Ook in het gebouw zijn wanden, trappen en kolommen verlevendigd met textuur en figuratie. Op die manier wilde Heatherwick de indruk wekken alsof het beton ‘handgemaakt’ is en het bovendien ‘mooier’ laten ogen.

De toepassing van beton was noodzakelijk om de hoge duurzaamheidsambities in de tropische context te behalen. Het open en voor daglicht doordringbare atrium is op natuurlijke wijze geventileerd, terwijl de collegezalen door middel van convectie worden gekoeld. Aan het energiezuinige gebouw is de hoogste certificering op het gebied van duurzaamheid in Singapore toegekend.

De torens tellen elk acht lagen, bestaande uit een ronde collegezaal. Alle leerruimtes hebben directe aansluiting op het atrium, dat is ontworpen als een interactieve en een ontmoetingen stimulerende (leer)omgeving. Het atrium is daartoe voorzien van terrassen en andere open ruimtes, met maximaal onderling zicht.

Het multifunctionele gebouw maakt deel uit van de herontwikkeling van de NTU-campus. De universiteit telt ongeveer 33.000 studenten.

Andere nieuwsberichten

Atelier Kempe Thill wint prijsvraag Duitse gezondheidscampus

3 uur geleden

Zecc uitgeroepen tot Architect van het Jaar 2020

Vandaag, 14:06

Forum Groningen is Publiek gebouw van het Jaar 2020

Vandaag, 14:05

Trippenhuiscomplex uitgeroepen tot Interieur van het Jaar 2020

Vandaag, 14:04

Expositie belicht relatie directeur Glasfabriek met befaamde architecten

Vandaag, 10:57

Amsterdam wil opdelen woningen door beleggers voorkomen

Vandaag, 09:12

Bouw Het Grote Huis op Landgoed Duivenvoorde gestart

Gisteren, 15:19

Bouw vreest ontslaggolf door stikstofbeperkingen

Gisteren, 09:08

Winnaars Dutch Design Awards 2020 bekend

26 oktober, 5:08

Negentien gemeenten kunnen aan de slag met aardgasvrije wijken

26 oktober, 4:21
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan