Partner in beeld: Verosol

8 januari 2015, 15:34
Onlangs is Verosol toegetreden tot het partnernetwerk van Architectenweb. In een kort interview stellen wij Verosol graag aan u voor.

1. Welke dienst/product leveren jullie in de bouw?

Verosol is de uitvinder van gemetalliseerd textiel en levert al 50 jaar functionele binnenzonwering voor een beter binnenklimaat en verlaging van het energieverbruik. Ons met aluminium gemetalliseerde textiel heeft als voordeel dat het zowel warmtewerend als lichtwerend werkt en waarbij tegelijkertijd het doorzicht wordt behouden. Daarnaast werkt Verosol zonwering ook nog isolerend vanwege de lage emissiviteit (low-E) van het aluminium laagje.

Omdat wij specialist zijn op het gebied van textielmetallisatie kunnen wij met onze producten ongeëvenaarde reflectie- en zontransmissiewaarde halen. Zo goed zelfs dat onze zonwering een gelijkwaardigheidsverklaring heeft in vergelijking met buitenzonwering.

2. Wat is jullie recentste noviteit/innovatie?
2015 is voor ons een belangrijk jaar omdat wij hierin meerdere innovaties presenteren, zowel op doeksoorten als met nieuwe geautomatiseerde hardware.

Wij komen dit jaar met nieuwe geautomatiseerde hardware op basis van een uniek plug&play concept. Onze nieuwe automatisering is volledig zelfvoorzienend, er is dus geen bestaande stroomvoorziening of communicatie infrastructuur nodig. De zonwering wordt gevoed via een klein slim zonnepaneel dat zelfs in lage lichtcondities voldoende energie levert. De individuele rolgordijnen creëren met behulp van zogenaamde mesh techniek een eigen communicatie netwerk. De bediening en installatie gaat gemakkelijk via een gebruiksvriendelijke app of via de ergonomische remote. Het totaalconcept zal te integreren zijn in huidige en toekomstige gebouwbeheersystemen en zal een belangrijke rol gaan spelen in een verbeterd binnenklimaat. Het lerende systeem zal de gebruiker maximaal individueel comfort realiseren in combinatie met energiezuinig gebruik.

Daarnaast introduceren we dit jaar een nieuw 100% pvc vrij glasvezel screen met de hoogste reflectiewaarden in dit segment, uitstekend doorzicht en zeer hoge brandwerende eigenschappen.

Met de investering in een nieuwe metaliseermachine kunnen we tot 3.20m breed doek metalliseren. Hiermee zetten we een nieuwe standaard, want de huidige maximumbreedte in de markt is 2.40m.

3. In welke fase in het bouwproces werken jullie samen met architecten?
Tijdens de strategische fase en conceptfase bij de start van een project is het van belang dat de architect door Verosol ondersteund wordt in de beste toepassingen van de combinatie van glas en het type zonwering. De keuze in deze fase zal bepalend zijn voor de toegevoegde waarde en de besparing in kosten tijdens de exploitatiefase. Het maken van de juiste keuze, gebaseerd op berekeningen gemaakt door de R&D van Verosol, kunnen wij de architect ondersteuning bieden in het verkrijgen van de juiste G-waarde, een goede LT-Waarde en een lage E-waarde.

4. Met welke kennis kunnen jullie architecten in het bouwproces ondersteunen?
Door de jarenlange kennis bij Verosol en een zeer uitgebreide database kunnen wij van elke type glas in combinatie met onze hoogwaardige producten de beste toepassing voor elke type gebouw berekenen. Naast het berekenen van deze theoretische resultaten is een advies over de type montage en integratie in de gevel even belangrijk voor het gebruikersgemak voor de eindgebruiker. Ook hiermee kunnen we de levensduur van de producten verlengen en heeft de manier van monteren invloed op de mate de energiebesparing. Verosol zal tijdens de voorlopige ontwerpfase diverse proefopstelling demonstreren om het eindresultaat zowel functioneel als esthetisch maximaal af te stemmen op de wensen en behoefte van de eindgebruiker.

5. Waarom zijn jullie partner geworden van Architectenweb?
De ambitie van Verosol is onze kennis op het gebied van de toepassingen van binnenzonwering te delen met partners in de markt om integrale samenwerking te versterken en bij te dragen aan een duurzame toekomst. Verosol is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe high-end materialen welke een belangrijke rol spelen in de innovatieve toepassingen van de hedendaagse architect. Het continu blijven ontwikkelen van nieuwe innovatieve producten is de drive van Verosol en onze meest waardevolle en unieke eigenschap.

Bekijk hier het volledige bedrijfsprofiel van deze partner

Verosol Nederland B.V.

Kiefte 17

7150 AD Eibergen

tel.: 0545-464545

info@verosol.nl

Bron: Verosol

Andere nieuwsberichten

Politiebureau als 'uitkijkpost' naast een park

20 september, 2:47

Waterlooplein krijgt multifunctionele marktboxen

20 september, 12:25

Definitief ontwerp stadion Feyenoord gepresenteerd

20 september, 10:46

Tentoonstelling bij BOZAR rond architectenbureau Baukunst

20 september, 9:07

Amsterdam wil fors meer wooncoöperaties

2 uur geleden

'Utrecht meest lawaaiige gemeente van Nederland'

2 uur geleden

Grafisch ontwerper Wim Crouwel (90) overleden

20 september, 3:12

Nederlanders minder tevreden over hun woning

20 september, 9:44

110 miljoen dollar voor renovatie Central Park

19 september, 9:48

'Steden en ov-sector komen met deltaplan spoor'

19 september, 9:31
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | trappen en balustrades
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan