Partner in beeld: Verosol

8 januari 2015, 15:34
Onlangs is Verosol toegetreden tot het partnernetwerk van Architectenweb. In een kort interview stellen wij Verosol graag aan u voor.

1. Welke dienst/product leveren jullie in de bouw?

Verosol is de uitvinder van gemetalliseerd textiel en levert al 50 jaar functionele binnenzonwering voor een beter binnenklimaat en verlaging van het energieverbruik. Ons met aluminium gemetalliseerde textiel heeft als voordeel dat het zowel warmtewerend als lichtwerend werkt en waarbij tegelijkertijd het doorzicht wordt behouden. Daarnaast werkt Verosol zonwering ook nog isolerend vanwege de lage emissiviteit (low-E) van het aluminium laagje.

Omdat wij specialist zijn op het gebied van textielmetallisatie kunnen wij met onze producten ongeëvenaarde reflectie- en zontransmissiewaarde halen. Zo goed zelfs dat onze zonwering een gelijkwaardigheidsverklaring heeft in vergelijking met buitenzonwering.

2. Wat is jullie recentste noviteit/innovatie?
2015 is voor ons een belangrijk jaar omdat wij hierin meerdere innovaties presenteren, zowel op doeksoorten als met nieuwe geautomatiseerde hardware.

Wij komen dit jaar met nieuwe geautomatiseerde hardware op basis van een uniek plug&play concept. Onze nieuwe automatisering is volledig zelfvoorzienend, er is dus geen bestaande stroomvoorziening of communicatie infrastructuur nodig. De zonwering wordt gevoed via een klein slim zonnepaneel dat zelfs in lage lichtcondities voldoende energie levert. De individuele rolgordijnen creëren met behulp van zogenaamde mesh techniek een eigen communicatie netwerk. De bediening en installatie gaat gemakkelijk via een gebruiksvriendelijke app of via de ergonomische remote. Het totaalconcept zal te integreren zijn in huidige en toekomstige gebouwbeheersystemen en zal een belangrijke rol gaan spelen in een verbeterd binnenklimaat. Het lerende systeem zal de gebruiker maximaal individueel comfort realiseren in combinatie met energiezuinig gebruik.

Daarnaast introduceren we dit jaar een nieuw 100% pvc vrij glasvezel screen met de hoogste reflectiewaarden in dit segment, uitstekend doorzicht en zeer hoge brandwerende eigenschappen.

Met de investering in een nieuwe metaliseermachine kunnen we tot 3.20m breed doek metalliseren. Hiermee zetten we een nieuwe standaard, want de huidige maximumbreedte in de markt is 2.40m.

3. In welke fase in het bouwproces werken jullie samen met architecten?
Tijdens de strategische fase en conceptfase bij de start van een project is het van belang dat de architect door Verosol ondersteund wordt in de beste toepassingen van de combinatie van glas en het type zonwering. De keuze in deze fase zal bepalend zijn voor de toegevoegde waarde en de besparing in kosten tijdens de exploitatiefase. Het maken van de juiste keuze, gebaseerd op berekeningen gemaakt door de R&D van Verosol, kunnen wij de architect ondersteuning bieden in het verkrijgen van de juiste G-waarde, een goede LT-Waarde en een lage E-waarde.

4. Met welke kennis kunnen jullie architecten in het bouwproces ondersteunen?
Door de jarenlange kennis bij Verosol en een zeer uitgebreide database kunnen wij van elke type glas in combinatie met onze hoogwaardige producten de beste toepassing voor elke type gebouw berekenen. Naast het berekenen van deze theoretische resultaten is een advies over de type montage en integratie in de gevel even belangrijk voor het gebruikersgemak voor de eindgebruiker. Ook hiermee kunnen we de levensduur van de producten verlengen en heeft de manier van monteren invloed op de mate de energiebesparing. Verosol zal tijdens de voorlopige ontwerpfase diverse proefopstelling demonstreren om het eindresultaat zowel functioneel als esthetisch maximaal af te stemmen op de wensen en behoefte van de eindgebruiker.

5. Waarom zijn jullie partner geworden van Architectenweb?
De ambitie van Verosol is onze kennis op het gebied van de toepassingen van binnenzonwering te delen met partners in de markt om integrale samenwerking te versterken en bij te dragen aan een duurzame toekomst. Verosol is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe high-end materialen welke een belangrijke rol spelen in de innovatieve toepassingen van de hedendaagse architect. Het continu blijven ontwikkelen van nieuwe innovatieve producten is de drive van Verosol en onze meest waardevolle en unieke eigenschap.

Bekijk hier het volledige bedrijfsprofiel van deze partner

Verosol Nederland B.V.

Kiefte 17

7150 AD Eibergen

tel.: 0545-464545

info@verosol.nl

Bron: Verosol

Andere nieuwsberichten

Houten Makers’ KUbe van BIG is “onderwijs gestold in een gebouwde vorm”

Gisteren, 17:47

Den Haag deelt ontwikkelvisie voor gebied rond centraal station

Gisteren, 14:50

DGBC publiceert whitepaper circulair ontwerpen op CO2-uitstoot

Gisteren, 13:49

NOAHH presenteert opgeleverde Villa Vaartjes in Almere Oosterwold

Gisteren, 13:19

ASML wil grote vestiging op Brainport Industries Campus

Gisteren, 11:34

Organisaties werken aan praktijktoets aangescherpte MPG-eisen

22 april, 2:27

IMF-bestuurder dringt aan op verdere afbouw hypotheekrenteaftrek

22 april, 1:36

DNB: verduurzaming woningen blijft achter, maar geld geen probleem

22 april, 10:01

Amsterdam gaat meer woningen voor ouderen geschikt maken

19 april, 1:49

FNV: minister moet ingrijpen na censuur door bestuur TU Delft

19 april, 12:12
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan