Copyright: grafie Yvonne Brandwijk, Kaj van Geel
Copyright: grafie Yvonne Brandwijk, Kaj van Geel
Copyright: grafie Yvonne Brandwijk, Kaj van Geel
Copyright: grafie Yvonne Brandwijk, Kaj van Geel
Copyright: grafie Yvonne Brandwijk, Kaj van Geel
Copyright: grafie Yvonne Brandwijk, Kaj van Geel
Copyright: grafie Yvonne Brandwijk, Kaj van Geel
Copyright: grafie Yvonne Brandwijk, Kaj van Geel
Copyright: grafie Yvonne Brandwijk, Kaj van Geel
Copyright: grafie Yvonne Brandwijk, Kaj van Geel
Copyright: grafie Yvonne Brandwijk, Kaj van Geel
Copyright: grafie Yvonne Brandwijk, Kaj van Geel
Copyright: grafie Yvonne Brandwijk, Kaj van Geel
Copyright: grafie Yvonne Brandwijk, Kaj van Geel
Copyright: grafie Yvonne Brandwijk, Kaj van Geel
Copyright: grafie Yvonne Brandwijk, Kaj van Geel

BaksvanWengerden creëert contrast

3 oktober 2012, 10:28
BaksvanWengerden Architecten heeft recent SH HUIS, een uitbreiding en transformatie van een woning in Bentveld opgeleverd.

De eengezinswoning, gebouwd in 1932, was een van de eerste huizen die in het duinlandschap van Bentveld verrezen. Het is een archetypisch huis, met een exterieur van metselwerk en een zadeldak met overhangende dakranden. “Robuust maar gedateerd”, typeert de Amsterdamse studio BaksvanWengerden Architecten de woning.

Abstracte vormgeving
Het architectenbureau heeft bij de vormgeving van de uitbouw de lijnvoering van de dakranden en het dak als uitgangspunt genomen. De uitbouw is rondom afgewerkt met spuitbeton. Met die materialisering en de detaillering versterkte BaksvanWengerden de abstracte vormgeving van de uitbouw.

“Vanuit de tuin krijgt het geheel een nieuwe betekenis”, stelt het bureau. Hoewel de uitbreiding een sterk contrast met de oudbouw vormt, ogen de delen ook als een natuurlijk geheel.

Open
De ruimtelijke organisatie van het oorspronkelijke interieur zorgde voor een scheiding van de functies. Het gevolg was dat het interieur donker, gesloten en klein aandeed. BaksvanWengerden heeft binnenwanden verwijderd.

Ook de achtergevel op de begane grond is weggenomen, waardoor de woning zich opent naar de tuin. Een houten rechte trap fungeert als ruggengraat en verbindt de functie op de verdiepingen met de woonkamer, de veranda en de tuin.

Gerelateerde projecten

K3 architectuur B.V.
Architectenburo J.P. Roselaar BNA

Andere nieuwsberichten

Multifunctioneel centrum en brede school Rockanje in gebruik genomen

3 juli, 2:19

Winnaars Archiprix 2020 bekend

3 juli, 11:50

Heembouw ontwerpt en realiseert kantoor NVM in Papendorp

3 juli, 10:31

Diversiteit aan plekken in een integrale ruimte

2 juli, 4:16

BAM: 'pijnlijke maar noodzakelijke' afbouw internationale divisie

3 juli, 3:30

'Twee op vijf basisschoolleerlingen in verouderd gebouw'

3 juli, 9:33

Inschrijving voor Herengracht Industrie Prijs 2021 geopend

3 juli, 9:00

Tweede corona-quickscan BNA: zorgen op lange termijn blijven

2 juli, 9:58

Planbureau: te weinig aandacht voor groen in herstelplan kabinet

2 juli, 9:26

Impasse tussen Rijk en stichting over renovatie Vredespaleis

1 juli, 5:10
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan