Copyright: grafie MVRDV
Copyright: grafie MVRDV
Copyright: grafie MVRDV
Copyright: grafie MVRDV
Copyright: grafie MVRDV
Copyright: grafie MVRDV
Copyright: grafie MVRDV
Copyright: grafie MVRDV
Copyright: grafie MVRDV
Copyright: grafie MVRDV
Copyright: grafie MVRDV
Copyright: grafie MVRDV
Copyright: grafie MVRDV
Copyright: grafie MVRDV
Copyright: grafie MVRDV
Copyright: grafie MVRDV
Copyright: grafie MVRDV
Copyright: grafie MVRDV
Copyright: grafie MVRDV
Copyright: grafie MVRDV

Callcenter in voormalig mosterdlab opgeleverd

10 juli 2012, 16:39
Het door MVRDV getransformeerde voormalig mosterdlaboratorium in het Franse Dijon is opgeleverd. Het gebouw huisvest nu een callcenter met zo’n zeshonderd medewerkers.

Het relatief jonge gebouw uit 2004 werd in 2009 gesloten nadat de eerste gebruiker, Unilever, uit het pand was vertrokken. Het gebouw is nu verbouwd naar het ontwerp van MVRDV met een budget van vier miljoen euro.

Het exterieur is behalve een QR-codeprint op de gevels intact gelaten. Deze print verwijst naar de activiteiten van het bedrijf en dient als communicatiemiddel en signaal voor de transformatie.

Werkplek voor jongeren
Binnen zijn er meer ingrepen gedaan om het 6.500 vierkante meter grote gebouw aan te passen aan zijn nieuwe gebruiker. Het callcenter heeft spitsuur in de ochtend, middag en vroege avond. Alleen op deze momenten draait het gebouw met volledige bezetting. “Voor deze korte periode worden er werkplekken gebruikt die normaal gesproken niet geschikt zijn voor een volledige achturige werkdag”, legt het bureau uit. “De transformatiestrategie is aangepast aan dit irreguliere gebruik van het gebouw.”

Het interieurontwerp is geïnspireerd op de werkwijze van jongeren, die vaak werken met een laptop op de bank of in bed. De ruimtes zijn zo ingericht dat de operators kunnen werken zoals ze zelf willen. Het is een informele ruimte die gemeubileerd is met huiselijke objecten.

MVRDV zegt de transformatie vanwege het kleine budget als een schoolvoorbeeld voor ‘de hedendaagse Europese architectuur in tijden van crisis’ te zien. “Hoe ziet hergebruik eruit als een gebouw constructietechnisch gezien in goede staat is, maar niet geschikt is voor de traditionele transformatie en gebruik?”, is de vraag die het bureau daarbij stelt.

Andere nieuwsberichten

Slangen+Koenis ontwerpt twee meerlaagse sportcomplexen voor Leiden

17 minuten geleden

Groningen met Groenplan genomineerd voor Innovatiehoofdstad Europa

1 uur geleden

Kristallijne toren speelt met reflectie en transparantie

Vandaag, 13:02

Evenement Brussels Design September zoekt het dichterbij

Gisteren, 18:01

Koopwoning steeds onbetaalbaarder voor modaal inkomen

Vandaag, 09:47

Beperkte stijging huurprijzen vrije sector in dynamische huurmarkt

Gisteren, 10:48

Coronacrisis leidt tot verschuiving in kantorenmarkt

4 augustus, 11:07

Genova San Giorgio-brug officieel geopend

4 augustus, 10:28

Strootman Landschapsarchitecten krijgt opdracht voor woonwijk Zuidlaren

31 juli, 11:30

Natuur & Milieu: hoop op stedelijke zero-emissiezones 2025 bijna vervlogen

30 juli, 11:36
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan