Copyright: Winand Stut
Copyright: Bart van Hoek
Copyright: Bart van Hoek
Copyright: Winand Stut
Copyright: Bart van Hoek
Copyright: Winand Stut
Copyright: Winand Stut
Copyright: Bart van Hoek
Copyright: Bart van Hoek
Copyright: Winand Stut
Copyright: Bart van Hoek
Copyright: Winand Stut

Kantoor Siemens Hengelo geopend

26 juni 2012, 11:02
Siemens heeft een nieuw kantoor geopend in Hengelo. Het door NL Architects ontworpen gebouw is onderdeel van het in ontwikkeling zijnde WTC Twente. Het gevelontwerp is geïnspireerd door de sheddaken van de nabijgelegen industriële bedrijfshallen.

Kantorenlocatie WTC Twente maakt deel uit van de nieuwe wijk Hart van Zuid, een binnenstedelijke herontwikkeling ten zuiden van het station. Kern van het gebied vormen de machinehallen van Stork, die deels een industriële functie blijven behouden. Zo maakt ook Siemens Hengelo, dat is gericht op de olie- en gasindindustrie, gebruik van enkele panden.

De aan het hoofdkantoor grenzende gebouwen dienen als productiefaciliteit voor compressoren. Het hoofdkantoor zelf manifesteert zich als kop van het bouwblok en geeft mede vorm aan een nieuw plein. Vanuit het gebouw hebben de medewerkers uitzicht op het station, het stadscentrum en de zaagtanddaken van de bedrijfshallen.

In de gevel van het hoofdkantoor is het daktype van deze gebouw verwerkt, waardoor het een soort logo wordt. Door de schuine stand van de ramen reflecteert het plein in de gevel. “De gekantelde zaagtand werkt tegelijkertijd als een soort ‘zonneklep’, als een hand boven je ogen als je in de verte tuurt”, zegt NL Architects.

Dertig procent
In het gebouw wordt ten opzichte van traditionele bouw dertig procent minder energie verbruikt. Een van de maatregelen die hier voor zorgen, is de daglichtregeling waarbij het lichtniveau binnen wordt aangepast aan de weersomstandigheden en de hoeveelheid licht buiten het gebouw.

Verder zijn de inbraak- en brandmeldingsinstallaties afgestemd op zuinig gebruik, is er een speciale klimaatinstallatie en wordt er gedaan aan energiemonitoring. Om kantoorruimte beter te benutten en te besparen, wordt het Nieuwe Werken toegepast.

Het gebouw heeft een oppervlakte van 8.500 vierkante meter, een parkeergarage met 160 parkeerplaatsen en kan zo’n 550 medewerkers huisvesten. Over de bouw is twee jaar gedaan.

Andere nieuwsberichten

Moderne woning met landelijke uitstraling

17 minuten geleden

Mecanoo presenteert ontwerpvisie verbouwing Boijmans van Beuningen

3 uur geleden

Werkzaamheden aan De Koepel in Haarlem gestart

Gisteren, 15:10

Dordrecht krijgt 'gezonde' buurt met 720 woningen

Gisteren, 14:56

'Tienduizenden banen in bouwsector bedreigd door crisis'

2 uur geleden

Amsterdam en Amstelveen gaan Amsterdamse Bos herinrichten

Gisteren, 16:06

Chipshol schikt na zeventien jaar juridische strijd met Schiphol

Gisteren, 09:58

CPB: schrappen subsidie beste aanpak woningtekort

Gisteren, 09:25

Groen licht voor bestemmingsplan Nieuw Kralingen

3 juni, 3:57

Uitbreiding management Hollandse Nieuwe

3 juni, 3:36
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan