Copyright: B-Architecten
Copyright: B-Architecten
Copyright: PTT Postgebouw op archief
Copyright: PTT Postgebouw op archief
Copyright: PTT Postgebouw op archief
Copyright: B-Architecten
Copyright: B-Architecten
Copyright: PTT Postgebouw op archief
Copyright: PTT Postgebouw op archief
Copyright: PTT Postgebouw op archief

B-Architecten transformeert postgebouw

24 maart 2011, 14:32
In de Belgische stad Oostende wordt een postgebouw uit 1945 getransformeerd tot een theater met verschillende zalen. In het ontwerp van B-Architecten is op de binnenplaats van het gebouw een openluchtzaal voorzien.

Het oude postgebouw in Oostende stamt uit 1945 en is ontworpen door architect Gason Eysselinck. Om van het gebouw een bruisend cultuurhuis te maken heeft B-Architecten voorgesteld om op de binnensplaats van het gebouw een publieke ruimte te realiseren: een openluchttheater.

Onder het openluchttheater bevindt zich de grootste theaterzaal. Deze zaal biedt plaats aan meer dan 400 personen en is direct bereikbaar vanuit de voormalige lokettenzaal. Het openluchttheater volgt de dakhelling van de theaterzaal.

De binnenplaats wordt volgens de architecten verder verlevendigd door transparante luchtbruggen die de bezoekers naar de kleine theaterzaal of naar de multifunctionele zaal (met wegklapbare tribune en wegklapbaar podium). Of de luchtbruggen ook als balkon voor het openluchttheater kunnen dienen, meldt B-Architecten niet.

Rond het openluchttheater bevinden zich verder de verschillende tentoonstellingsruimtes, de productie -en repetitielokalen en de kantoren. Het openluchttheater moet naast de beschermde lokettenzaal de ruimte worden waar de verschillende gebruikers van PTT-Oostende elkaar ontmoeten.

Om de nieuwe ‘cultuurfabriek’, zoals B-Architecten het noemt, in te bedden in zijn omgeving wordt het dagcafé-restaurant aan de Witte Nonnenstraat geplaatst. De architecten benadrukken dat ze het belangrijk vinden dat bij het omvormen van een postgebouw tot cultuurfabriek de originele structuur leesbaar en ervaarbaar blijft. De transformatie moet over een jaar gereed zijn.

Bekijk [hier] een korte film over het ontwerp.

Andere nieuwsberichten

Manifest van de Scheggen overhandigd aan wethouder

13 december, 5:30

Terrassengebouw markeert entree Leidsche Rijn

13 december, 11:38

Winnaars De Prijzen Amsterdam 2019 bekend

13 december, 10:08

Nieuw algemeen ziekenhuis Curaçao in gebruik genomen

12 december, 5:17

Museum De Lakenhal gedocumenteerd in boek

13 december, 2:20

Kijktip: Jongens van de Bouw

13 december, 12:24

Planbureau: kijk niet alleen naar minder stikstof

13 december, 9:25

Bouwpartijen tekenen verklaring om stikstofuitstoot te reduceren

12 december, 5:03

Prestatieafspraken tussen gemeente en corporaties Rotterdam

12 december, 2:04

Amsterdamse muurschildering Keith Haring gerestaureerd

12 december, 10:53
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Sempergreen
EeStairs | stairs and balustrades
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan