Copyright: De Twee Snoeken
Copyright: De Twee Snoeken
Copyright: De Twee Snoeken
Copyright: De Twee Snoeken
Copyright: De Twee Snoeken
Copyright: De Twee Snoeken
Copyright: De Twee Snoeken
Copyright: De Twee Snoeken
Copyright: De Twee Snoeken
Copyright: De Twee Snoeken
Copyright: De Twee Snoeken
Copyright: De Twee Snoeken

De Twee Snoeken renoveert politiebureau

8 februari 2011, 10:01
Het politiebureau van Almelo wordt grondig gerenoveerd. Architecten Sebastiaan Robben en Maarten Willems van architectenbureau De Twee Snoeken tekenden voor het ontwerp.

Een van de belangrijkste pijlers bij de renovatie was het zo veel mogelijk handhaven van de hoofdstructuur van het gebouw. Renovatie was nodig nadat uit onderzoek was gebleken dat het oude gebouw niet meer voldeed aan de arbo-eisen, dat het binnenklimaat niet goed was en de brandveiligheid onvoldoende.

plint en gevel
Het politiebureau krijgt een geheel nieuwe gevel met een in donker baksteen uitgevoerde plint. De plint loopt door in de erfafscheiding aan de achterzijde van het gebouw.

De nieuwe gevel bestaat uit horizontale stroken strekmetaal in een donkere kleur en raamstroken. Door de vervanging van de gevel wordt de isolatiewaarde van het gebouw verbeterd.

aansluiting
Het cellenblok, de schietbaan, de gymzaal en de carport aan de achter- en zijkant van het bestaande gebouw worden afgebroken. De Twee Snoeken ontwierp een plan dat beter aansluit bij de woonbebouwing die de afgelopen jaren aan deze zijde van het politiebureau is gerealiseerd. De extra ruimte die ontstaat door de sloop van de schietbaan wordt gebruikt voor een klein park.

De nieuwe gevellijn van het politiebureau zoekt bovendien aansluiting bij de gevellijn van de bibliotheek van Mecanoo.

invloeden en ervaringen
Voor het politiebureau heeft De Twee Snoeken naar eigen zeggen gebruik gemaakt van de ervaringen die zij opdeden bij het recent gerenoveerde gemeentehuis van Oss.

Daarnaast is het niet de eerste keer dat De Twee Snoeken een politiebureau ontwerpt: het nieuwe politiebureau van Schijndel uit 2007 is ook een ontwerp van het architectenbureau uit Den Bosch.

tijd en kosten
De renovatie wordt gerealiseerd door aannemer Goossens en kost 8 miljoen euro. Oplevering van het vernieuwde politiebureau staat gepland voor eind 2011.

Andere nieuwsberichten

Bedrijfsverzamelgebouw Plus Ultra II opgeleverd

1 uur geleden

Meer uitstraling voor vernieuwd gemeentehuis Putten

4 uur geleden

Stuur nu jullie project in voor de Schoolgebouw van het Jaar 2020-prijs

Vandaag, 09:15

AZ start met bouw dak van eigen stadion

22 mei, 4:13

Depot Boijmans leeg gepresenteerd tijdens 'zilveren opening'

1 uur geleden

'Raymond Knops bevoordeeld bij gronddeal huis'

Vandaag, 09:32

Architectuurbiënnale van Venetië met een jaar uitgesteld

22 mei, 3:02

'Bouwen voor middenhuur geen topprioriteit woningcorporaties'

22 mei, 10:26

New Horizon neemt Oogstkaart.nl over van Superuse Studios

22 mei, 9:15

Meer schone energie van windmolens voor Rotterdam

20 mei, 11:42
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan