Copyright: en De Twee Snoeken
Copyright: en De Twee Snoeken

Twee Snoeken ontwerpt gemeentehuis Rucphen

20 april 2010, 9:27
De Twee Snoeken ontwerpt het nieuwe ‘dienstencentrum’ in Rucphen. Het gebouw biedt onderdak aan het gemeentehuis, de bibliotheek, een politiepost en ruimten voor maatschappelijke organisaties. Het bureau won de bijbehorende Europese aanbesteding.

Het gebouw bestaat uit een representatief en een meer functioneel gedeelte. Het representatieve gedeelte is vormgegeven als één bouwmassa die is afgedekt met een karakteristieke kap. Deze verspringt in hoogte, variërend tussen één en twee bouwlagen.

Het achtergelegen, hoger blok biedt plaats aan kantoren en andere functionele voorzieningen. Het vier lagen hoog blok is geleed, omdat de vijf hoofdkernen van de gemeente op subtiele wijze afleesbaar te maken.

In tegenstelling tot de transparantie van het representatieve gedeelte is het kantoorblok meer gesloten. Het kenmerkt zich door smalle verticale kozijnen. Voor dit karakter is gekozen wegens de gewenste privacy en de bezonning.

Op de begane grond ( bel-etage) zijn alle publiekstoegankelijke ruimte geprojecteerd. Op de eerste verdieping is het vergadercentrum en het bedrijfsrestaurant gekoppeld aan de werkruimten voor het bestuur, directie en griffie. De kantoorlagen zijn zo ontworpen dat een hoge mate van flexibiliteit mogelijk is.

Uit het zicht
Tijdens het ontwikkelen van het programma van eisen is ervoor gekozen het parkeren zoveel mogelijk uit het zicht te projecteren. Om die reden is gekozen voor een halfverdiepte parkeeroplossing onder het totale complex. De overige parkeerplaatsen zijn gelegen aan de zuidzijde van het gebouw.

Het gebouw heeft twee hoofdentrees. De Noord-entree is de ingang voor bezoekers die met de fiets of te voet komen. Dit is ook de entree voor de meer representatieve ontvangsten. Daarnaast is er de Zuid-entree. Deze ingang is rechtstreeks gekoppeld aan het parkeerterrein en middels een looproute verbonden met het nog te ontwikkelen medisch centrum.

Het totale buitenterrein wordt uitgevoerd volgens het thema `het Brabantse heideveld`.

Andere nieuwsberichten

'Verborgen' woning in heuvel Kluisberg

1 uur geleden

Concurrentie voor het vliegtuig

3 uur geleden

Concurrentie voor het vliegtuig

3 uur geleden

Kantoorinterieur met duurzame materialen en meubels op maat

4 uur geleden

Inschrijving Dutch Design Awards 2020 geopend

Vandaag, 11:18

Grote grondhandelaar staakt activiteiten na miljoenenbeslag

Gisteren, 11:17

Renovatie De Nederlandsche Bank start nog dit jaar

Gisteren, 09:32

Dura Vermeer legt Uithoornlijn aan

21 februari, 2:56

Lelystad wil versneld 10.000 huizen bouwen

21 februari, 10:11

Hele oppositie steunt motie van afkeuring over marinierskazerne

20 februari, 4:48
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan
Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven
Abonneren
Nee, bedankt