Bolidt stapt in Bayer’s ‘EcoCommercial Building’

30 november 2009, 11:10
Op verzoek van Bayer MaterialScience is Bolidt Kunststoftoepassing uit Hendrik-Ido-Ambacht toegetreden als partner om het programma "EcoCommercial Building" concreet invulling te gaan geven. In het programma werken toonaangevende partijen in de bouwindustrie wereldwijd samen om duurzame materialen, systemen en technologieën te introduceren, waarmee economisch efficiënte gebouwen worden ontworpen, die het milieu maximaal ontzien.

“Doel van het ‘EcoCommercial Building’ programma is om de kennis en ervaring van verschillende partijen in de bouw te bundelen, zodat bouwprojecten worden ontwikkeld die energie-efficiënt zijn en uitstoot van schadelijke stoffen tot nul reduceren”, vertelt ir R.W. Bol, directeur van Bolidt. “Tegelijkertijd moet dit leiden tot meer comfort en lagere lifecycle kosten.”

De wereldwijde uitstoot van CO2 wordt voor 20% veroorzaakt door het energieverbruik in gebouwen. Het programma ‘EcoCommercial Building’ werkt wereldwijd aan een volledig geïntegreerde oplossing.

Duurzaamheid en comfort

Eén van de belangrijkste eisen die Bolidt stelt aan ‘EcoCommercial Building’, is het maximaal inspelen op de eisen die gebruikers stellen aan een gebouw. “Het is zinloos duurzame gebouwen te ontwikkelen, waar vervolgens niemand in wil omdat ze niet het comfort bieden waar we met z’n allen aan gewend zijn”, maakt Bol duidelijk. Daarom focust Bolidt zich op innovaties waarbij duurzaamheid en comfort hand in hand gaan. “Zodat er geen enkel argument meer bestaat om niet te kiezen voor duurzaamheid.”

Een voorbeeld van zo’n innovatie van Bolidt is Esthec® Terrace. Dit duurzame alternatief voor teak is ontwikkeld als terras. Ontbossing wordt hiermee tegengegaan. De eerste prototypes zijn door de winter heen getest. Een variant op dit product, waarmee alle nadelen van hout op het gebied van gebruikersgemak en duurzaamheid in één klap verleden tijd zijn, heeft Bolidt 2 jaar geleden commercieel geïntroduceerd voor cruiseschepen en de jachtbouw.

Focus op innovatie

Esthec® is niet de enige innovatie van Bolidt waarin het streven naar een beter milieu en optimale prestaties perfect zijn samengebracht. Zo heeft het bedrijf met Bolicoat® 700 een milieuvriendelijke, watergedragen topcoat ontwikkeld, die geschikt is voor de zwaarst mogelijke mechanische belasting.

Ook de Embedded rail solutions van Bolidt zijn inmiddels internationaal erkend als een duurzamere èn efficiëntere methode voor in het spoor. R.W. Bol: “Op dit moment zijn we de laatste hand aan het leggen aan de ontwikkeling van een vloersysteem, dat een nieuwe dimensie gaat geven aan het gebruik van milieuvriendelijke materialen.

Tegelijkertijd loopt er een grootschalige proef met kunststof slijtlagen voor wegdekken. Hiermee zal de geluidsoverlast sterk afnemen. “Bolidt gelooft in de commerciële kansen van duurzaam bouwen. Wij gaan dus volop door om hierin te investeren. De wereldwijde opzet van het ‘EcoCommercial Building’ Programma geeft hieraan een extra impuls.”

Bolidt vloer in EcoCommercial Building van Bayer

Het programma ‘EcoCommercial Building’ wordt door Bayer, Bolidt en de overige partners voortvarend opgepakt. Eén van de eerste projecten is het nieuwe kantoor van Bayer in Diegem (België).

Door het intelligente ontwerp en de gebruikte materialen is een gebouw neergezet, dat slechts de helft van de energie verbruikt van een vergelijkbaar gebouw. Het vloersysteem in dit bijzondere kantoor, dat in oktober 2009 is beloond met de "Belgian Prize of Architecture and Energy", is ontwikkeld en aangebracht door Bolidt.

Ook de nieuwbouw van de Academie voor Technology, Innovation and Society en de Academie voor ICT en Media, beide behorend tot de Haagse Hogeschool, zijn voorzien van Bolidt vloersystemen. Dankzij deze projecten werd de Haagse Hogeschool onlangs uitgeroepen tot winnaar van de NETTrofee 2009, de prijs voor het beste initiatief voor energiezuinig wonen en werken in Nederland.

Andere bijzondere projecten van het programma ‘EcoCommercial Building’ zijn het Innovation Center in Greater Noida (India) en een ultramodern kinderdagverblijf in Monheim (Duitsland). Het programma biedt volop kansen om steeds meer volledig duurzame en kostenefficiënte bouwprojecten te realiseren.

Naast Bolidt wordt het ‘EcoCommercial Building’ programma geïmplementeerd met zorgvuldig geselecteerde bedrijven als Linzmeier Bauelemente, Bayer Sheet Europe, Puren en Solon en service partners, zoals Bayer Technology Services, het Finance & Information Management Research Center en de P. Jung engineering office.

Andere nieuwsberichten

Houten Makers’ KUbe van BIG is “onderwijs gestold in een gebouwde vorm”

4 uur geleden

Den Haag deelt ontwikkelvisie voor gebied rond centraal station

Vandaag, 14:50

DGBC publiceert whitepaper circulair ontwerpen op CO2-uitstoot

Vandaag, 13:49

NOAHH presenteert opgeleverde Villa Vaartjes in Almere Oosterwold

Vandaag, 13:19

ASML wil grote vestiging op Brainport Industries Campus

Vandaag, 11:34

Organisaties werken aan praktijktoets aangescherpte MPG-eisen

Gisteren, 14:27

IMF-bestuurder dringt aan op verdere afbouw hypotheekrenteaftrek

Gisteren, 13:36

DNB: verduurzaming woningen blijft achter, maar geld geen probleem

Gisteren, 10:01

Amsterdam gaat meer woningen voor ouderen geschikt maken

19 april, 1:49

FNV: minister moet ingrijpen na censuur door bestuur TU Delft

19 april, 12:12
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan