Hansgrohe versterkt positie in Latijns-Amerika

26 november 2009, 16:13
Kranen- en douchespecialist opent dochter in Mexico en zet internationale koers voort.

Ondanks de situatie op de economische wereldmarkt zet Hansgrohe AG, met hoofdkantoor in het Zwarte Woud/ Duitsland, haar internationale expansie voort. Met de oprichting van de dochteronderneming in Mexico Stad, versterkt de onderneming haar activiteiten in één van de grootste markten in Latijns-Amerika. “Wij zijn met onze handelspartners in Mexico de afgelopen tien jaar alleen maar gegroeid,” vertelt Siegfried Gänsslen, Voorzitter Raad van Bestuur Hansgrohe AG, “En de potentie is nog steeds enorm. Een jaar na de oprichting van de vestiging in Argentinië, zijn wij er van overtuigd dat dit het juiste moment is om onze aanwezigheid in Latijns-Amerika te versterken en onze plaatselijke partners nog intensiever te ondersteunen. Door deze strategische investering toont Hansgrohe AG zich nog meer als één van de actiefste ondernemingen in de sanitairbranche op het gebied van internationalisering.” Dit voorjaar startte Hansgrohe AG al dochterondernemingen in Australië, Kroatië en Zuid-Afrika. Andere oprichtingen zijn nog in voorbereiding.

Waterbesparend en Europees design
In Mexico is het belangrijk dat kranen en douches zuinig omgaan met het daar schaars aanwezige element water, in combinatie met aansprekend design. “Op beide gebieden is Hansgrohe de laatste jaren leidend,”, aldus Frank Fahrner, directeur van de Mexicaanse dochter. “Europese designgrootheden als Philippe Starck, Patricia Urquiola, Antonio Citterio en Jean-Marie Massaud, die allen al eens met de douche- en kranenspecialist samenwerkten, zijn in het land van de Azteken veel gevraagd.” Jean-Marie Massaud bijvoorbeeld, heeft het nieuwe voetbalstadion in Guadalajara ontworpen. “Il Volcano” – zo luidt de naam van deze spectaculaire voetbalarena, is onder andere met de kranen en douches uit de Axor Massaud collectie uitgerust – zorgt al voor de opening voor veel opzien vanwege haar bijzondere vormgeving, die daarmee nieuwe maatstaven zet in de bouw van sportonderkomens.

Veel kansen op de projectmarkt
Op het gebied van projecten wordt in Mexico de afgelopen jaren door gerenommeerde architecten, bouwmaatschappijen en investeerders steeds vaker gebruik gemaakt van de producten van Hansgrohe. Met name in de toeristische sector, de op drie na grootste investeringsmarkt van het land. Ook in Mexico staat het kwaliteitskenmerk “Made in Germany” in hoog aanzien.

Op korte termijn staat een Aquademie met showroom, evenals een trainings- en scholingscentrum in Mexico Stad gepland. Hierdoor ontstaat een optimale gelegenheid om de Hansgrohe Partners ter plaatse de talrijke productinnovaties te kunnen tonen en hen te ondersteunen en samen met hen aan de verkooppunten van Hansgrohe in Latijns-Amerika te werken. Beide heren zijn het er over eens dat Hansgrohe Mexico een goede toekomst tegemoet gaat: “Het is zeker niet nadelig dat wij in deze markt al enigszins bekend zijn en de Mexicanen al sinds eeuwen een duidelijke badkamer- en badcultuur kennen: de vroegere Azteken bouwden als een van de eersten al sauna´s”

Hansgrohe – Het origineel uit het Zwarte Woud
Sanitairfabrikant Hansgrohe (www.hansgrohe.com) uit Schiltach/Zwarte Woud heeft in haar meer dan 100-jarig bestaan de rol van innovatief leider op het gebied van technologie en design in de sanitairbranche verworven.

Met haar douches, kranen en douchesystemen zorgt Hansgrohe voor originele producten die de badkamer functioneler, comfortabeler en mooier maken. In 2007 bereikte de onderneming met haar merken Hansgrohe, Axor, Pharo en Pontos een omzet van rond de € 668 miljoen (2007: € 661 miljoen), een stijging van 16% in vergelijking met het voorgaande jaar. Wereldwijd heeft de Hansgrohe Groep 3.200 medewerkers in dienst, waarvan tweederde in Duitsland. De onderneming produceert vanuit zes fabrieken in Duitsland, in Frankrijk, Nederland, de Verenigde Staten en China. Hansgrohe AG staat op plaats 17 van de iF Design ranglijst, boven 1.499 andere bedrijven en bekleedt in deze lijst de nummer 1 positie in de sanitairbranche www.hansgrohe.com/design of www.ifdesign.de/ranking).

Andere nieuwsberichten

Diep winkelpand vervangen door woningen rond een hofje

55 minuten geleden

Rijksvastgoedbedrijf gaat grotere rol spelen bij aanpak woon- en stikstofcrisis

4 uur geleden

Bureau Kroner ontwerpt tijdelijke nachtopvang voor Rotterdamse dak- en thuislozen

Gisteren, 12:08

Plan Sample gekozen voor blokken met 357 woningen Buiksloterham

27 maart, 5:18

CDA: geef kolencentrales nieuw leven in energietransitie

Vandaag, 10:07

Bomenkompas moet wijk voor hooikoortspatiënten aangenamer maken

Vandaag, 09:29

Duurzame energiesector wil planmatige vergroening huizen

Gisteren, 10:26

College van Rijksadviseurs: kijk voor ruimtelijke investeringen naar 2100

Gisteren, 09:32

Adviesraden: overheid geeft niet genoeg aandacht aan zwakke regio

27 maart, 4:19

Boek verschenen bij expositie aquarellen Liesbeth van der Pol

27 maart, 3:28
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan