Copyright: Het ontwerp voor De Warande (en VenhoevenCS)
Copyright: Het ontwerp voor De Warande (en VenhoevenCS)

Venhoeven presenteert ontwerp De Warande

1 oktober 2009, 13:32
Architect Ton Venhoeven heeft zijn plan voor sportpark De Warande in het Belgische Wetteren gepresenteerd. Het bureau verkreeg de ontwerpopdracht via het winnen van een Vlaamse Open Oproep. VenhoevenCS gaat tevens een stadspark maken van De Warande.

VenhoevenCS schreef zich in 2008 in voor het project via de Open Oproep van de Vlaams Bouwmeester. Nadat het bureau door de eerste selectie heen was, maakte het in samenwerking met het Belgische bureau Archi+i en landschapsarchitect Marie-Laure Hoedemakers het winnende plan.

De Warande wordt een verbindend park tussen het centrum van Wetteren en het landschap van natuurgebied De Zandbergen. ,,Het masterplan is een dynamisch en samenhangend kader voor een veelheid aan activiteiten, met voldoende flexibiliteit om in te kunnen spelen op veranderingen en ontwikkelingen”, stelt het bureau.

De visie richt zich in eerste instantie op de beleving van het gebied als park. Daarin worden twee gebieden onderscheiden: een park met recreatieve functies die aan routes liggen en een strip met een hoge dichtheid aan weersbestendige sport- en ontspanningsfuncties.

Beide gebieden hebben een groot absorptievermogen voor nieuwe functies waardoor er flexibiliteit is voor de toekomst. De relatie tussen de verschillende activiteiten en het park is van groot belang. Zichtlijnen en recreatieve routes door de bestaande landschappelijke en architectonische elementen versterken de samenhang in het park.

,,De sporthal staat symbool voor het vernieuwde De Warande: ze is mooi, en efficiënt te exploiteren”, zegt VenhoevenCS. Dit gebouw is ontworpen als een overdekt onderdeel van het park, met zichtlijnen en doorkijkjes die zicht bieden op de verschillende ruimten, activiteiten en bezoekers binnen en buiten het gebouw.

De centraal gelegen horecaruimte is van overal herkenbaar en biedt zicht op het hele gebied van De Warande.

Naar verwachting wordt de sporthal in 2012 opgeleverd.

Bron: bron + beelden: VenhoevenCS

Andere nieuwsberichten

Anterieure overeenkomst voor Kabeldistrict Delft getekend

36 minuten geleden

Schoolgebouw met ruime vleugels rond een levendig hart

2 uur geleden

Winkel- en wooncomplex De Gaard in Utrecht uitgebreid en opgefrist

Gisteren, 15:43

Nieuw Slingeland Ziekenhuis 'te gast in het landschap'

Gisteren, 15:24

‘Nederland schendt nog steeds klimaatafspraken’

Vandaag, 11:13

Nominaties eerste Haagse Openbare ruimte Prijs bekend

Gisteren, 10:35

Miljoenenclaim voor BAM na instorting parkeergarage Eindhoven

Gisteren, 09:26

Raad Utrecht stemt voor omstreden windmolens in groene polders

10 juli, 9:48

'Groot deel monumentensubsidie naar kerken'

10 juli, 9:17

‘Bijdrage gemeente aan stadion Feyenoord onvoldoende onderbouwd’

9 juli, 5:26
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan