Living Tomorrow Amsterdam – mensgerichte innovatie

10 december 2003, 9:24
Living Tomorrow is een ontmoetingsplaats voor innovatieve ondernemingen om bezoekers kennis te laten maken met producten en diensten die de kwaliteit van wonen, leven en werken in de nabije toekomst kunnen verbeteren.

Daarnaast wil het project en zijn participanten een levendige discussie op gang brengen met consumenten en bedrijven om te leren wat zij belangrijk vinden in hun toekomstige leven. Op die manier wil Living Tomorrow niet enkel laten zien wat er mogelijk is met de techniek en diensten van vandaag en morgen maar worden bezoekers uitgenodigd tot een gedachtewisseling hierover. Het project en de participerende bedrijven zijn nieuwsgierig naar de beleving van de bezoekers, stellen vragen, leggen uit, willen echt weten wat mensen denken en voelen van hun voorstellen.

Op 11 december vindt de Officiële Opening plaats in aanwezigheid van ZKH Prins Filip en Prinses Mathilde van België.

Om 13.00 u is een persbijeenkomst gepland in het auditorium van Living Tomorrow gevolgd door een rondleiding doorheen het complex.
Achtergrond
Na twee succesvolle projecten in België is Amsterdam het derde project dat door Living Tomorrow wordt gerealiseerd. Vanaf 3 januari 2004 is het toegankelijk voor het publiek. De bezoekersdoelgroepen zijn naast het brede publiek ook studenten, scholieren en professionals. Living Tomorrow Amsterdam heeft een expo-periode van 5 jaar, waarna het project zal worden afgesloten. In deze periode zullen de getoonde concepten constant evolueren en worden aangepast aan de meest recente ontwikkelingen. Naast Amsterdam wordt er ook gewerkt aan een nieuwe Living Tomorrow in Sjanghai en in Brussel.

Living Tomorrow werkt samen met 34 innovatieve bedrijven. Zij zullen elk in hun eigen vakgebied innovaties en vooruitstrevende toepassingen aan de bezoekers en aan de media voorstellen. De mede-initiatiefnemers in Nederland zijn HP, LogicaCMG en Unilever. HP presenteert relevante technologie voor werk en privé waarmee met de meest innovatieve imaging, printing en computing producten wordt gedemonstreerd hoe processen digitaal, mobiel en virtueel kunnen worden ingericht. LogicaCMG zal als ICT dienstverlener op gebied van informatie- en communicatietechnologie praktische en toekomstgerichte ontwikkelingen tonen. Unilever zal het complex onder andere gebruiken voor consumer research en het uittesten van innovatieve ‘consumer connectivity concepten’, gebaseerd op interactie met de consument via Internet. Een voorbeeld hiervan is de keukencomputer.

Het futuristische gebouw is ontworpen door de architecten van Living Tomorrow in samenwerking met ‘UN Studio van Berkel en Bos’. Het gebouw is een icoon voor de omgeving en is voorzien om een grote bezoekersstroom te verwerken. Naast de expositieruimtes heeft het complex een eventhall, een auditorium en conference rooms.

Het concept
Living Tomorrow Amsterdam omvat verschillende thema’s die voortdurend verder
ontwikkeld worden. In de woon- en werkruimtes komen onderwerpen aan bod die nieuwe maatschappelijke en technologische ontwikkelingen weerspiegelen.

Thema’s die aan bod komen zijn comfort, betere vrijetijdsbesteding, beveiliging en toegangscontrole, agent technology, telewerken, informatietoegang, communicatie, binnenhuisinrichting, ambient intelligence, ICT-automatisatie, energieverbruik, ...

Al deze thema’s worden in een realistische woon- en werkomgeving vertaald naar begrijpbare concepten die de bezoeker zelf kan ervaren en gedemonstreerd ziet tijdens een rondleiding.

De grote uitdaging is om al deze trends op mensenmaat te ontwikkelen. Niet de techniek staat centraal, maar de voordelen en het gemak voor de gebruiker. Nog belangrijker is dat de innovaties tegemoet komen aan reële behoeften in de woon- en werkomgeving. In Living Tomorrow zal de bezoeker zijn mening kunnen geven zodat hij betrokken wordt bij de innovaties voor morgen. Actief beleven is de rode draad. Een bezoek aan Living Tomorrow is een inspirerende en verrijkende ervaring!

Praktische info naar het publiek
Living Tomorrow is geopend voor het publiek vanaf 3 januari 2004. Tijdens het weekend is het complex open voor het brede publiek, tijdens de week na reservatie voor groepen, scholieren/studenten en professionals. Een toegangsticket kost € 11,50 voor volwassenen, € 9,00 voor kinderen tot 12 jaar. Er is een gezinskaart van € 25,00 en groepen hebben recht op kortingen. Reserveren kan via de website, u vindt hier ook openingsdagen en –uren: www.livtom.nl (website met bezoekersinfo beschikbaar vanaf eind december).

Andere nieuwsberichten

Nieuw gebouw met laboratoria en kantoren voor Leiden Bio Science Park

Gisteren, 15:55

Mecanoo transformeert voormalig concertgebouw in Schotse Perth tot museum

Gisteren, 14:41

Porseleinen Toren in ontwikkelgebied Nieuw Delft officieel geopend

Gisteren, 11:35

MoederscheimMoonen ontwerpt nieuw bewegingscentrum voor zorglandgoed

Gisteren, 09:25

Amsterdam gaat meer woningen voor ouderen geschikt maken

Gisteren, 13:49

FNV: minister moet ingrijpen na censuur door bestuur TU Delft

Gisteren, 12:12

Gelderland wil 12.000 huizen bouwen bovenop bestaande daken

Gisteren, 10:03

Zeeland investeert miljoenen in wonen, wegen en leefbaarheid

18 april, 4:31

De Jonge: invoering Omgevingswet tot nu toe ‘rustig en stabiel’

18 april, 12:28

Amsterdam verbiedt bouw nieuwe hotels

18 april, 9:14
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan