Oplevering eerste woontoren Zuidas

5 juni 2008, 13:16
Vandaag worden 174 luxe appartementen in de woontoren New Amsterdam, gelegen aan de Amsterdamse Zuidas, opgeleverd door het consortium Mahler4. New Amsterdam is de eerste woontoren binnen het project Mahler4, dat verder bestaat uit zes megakantoren, horeca en winkels. New Amsterdam is vooralsnog de eerste woontoren op de Zuidas en vormt een belangrijke mijlpaal voor het gebied.

Menging van het kantorenmilieu met woningen en andere functies is essentieel om de internationale gebiedskwaliteit te bereiken die de ontwikkelaars voor ogen staat. Het consortium Mahler4, bestaande uit Fortis Vastgoed Ontwikkeling, G&S Vastgoed en ING Real Estate viert de oplevering vandaag met de belegger Vesteda en de gemeente Amsterdam.

Mahler4 bevindt zich in het hart van de Zuidas en grenst aan de Buitenveldertselaan, de Gustav Mahlerlaan, het Mahlerplein en de Ringweg A10. Mahler4 is een hoog stedelijk gebied met voornamelijk kantoren voor het topsegment. Gerenommeerde bedrijven als bijvoorbeeld Google, Houthoff Buruma, Boekel de Nerée en Baker & McKenzie hebben hier reeds hun intrek genomen. Het toevoegen van functies aan het kantorenmilieu was essentieel om dit gebied tot een internationaal succes te maken. Daar waren de overheid en de ontwikkelaars het snel over eens.

Vandaag wordt daartoe de eerste woontoren van de Zuidas opgeleverd, waarvan de Vesteda de eerste 18 verdiepingen, in totaal 174 van de 194 appartementen, heeft gekocht. Half juni wordt gestart met de verhuur. De 6 hoogste verdiepingen van de woontoren tellen nog eens 20 koopappartementen en penthouses, met verkoopprijzen van 800.000 tot ruim 2 miljoen Euro en oppervlakten variërend van 180 m² tot 416 m². Deze appartementen zijn reeds verkocht door het consortium Mahler4.

In New Amsterdam verhuurt Vesteda 45 reguliere appartementen (105 tot 180 m², gestoffeerd), 28 Office Apartments (150 tot 237m², gestoffeerd en voorzien van twee entrees voor werken en wonen) en 101 Serviced Apartments (53 tot 175 m², volledig gemeubileerd). Met deze woonmix bedient Vesteda een brede doelgroep van welgestelde alleenstaanden, tweeverdieners en expats, zowel in short stay als extented stay.

Alle bewoners van de woontoren, zowel de huurders als de kopers, kunnen gebruik maken van de voorzieningen binnen New Amsterdam, waaronder de health club met een zwembad, fitnessruimte en een sauna. Alle woningen zijn voorzien van een domoticasysteem. Met dit systeem kan elektrische apparatuur binnen de woning (of op afstand via internet) worden bestuurd. Ook zorgservice en dagelijkse diensten als het bestellen van boodschappen, bloemen, een personal trainer, reservering van tickets voor bijvoorbeeld het theater en maaltijden kunnen via dit systeem en via het serviceteam - verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding in het gebouw - worden geregeld. Bewoners kunnen daarnaast een volledig ingerichte guestroom boeken voor logees en er is een professionele laundry aanwezig met wasmachines, drogers en een strijkvoorziening.

De hoge standaard van wonen en voorzieningen wordt weerspiegeld door de gevels en het gebruik van duurzame, goed verouderende materialen en materialen met een chique uitstraling zoals travertin, aluminium en glas. Het gebouw en het interieur is ontworpen door de Architekten Cie.

Bron: Bron + Beeld: Consortium Mahler4

Gerelateerde projecten

de Architekten Cie.

Andere nieuwsberichten

Porseleinen Toren in ontwikkelgebied Nieuw Delft officieel geopend

3 uur geleden

MoederscheimMoonen ontwerpt nieuw bewegingscentrum voor zorglandgoed

Vandaag, 09:25

Nominaties Gouden Piramide 2024 bekend

Gisteren, 15:46

Een appartementengebouw met acht verschillende woningen

Gisteren, 14:50

Amsterdam gaat meer woningen voor ouderen geschikt maken

1 uur geleden

FNV: minister moet ingrijpen na censuur door bestuur TU Delft

2 uur geleden

Gelderland wil 12.000 huizen bouwen bovenop bestaande daken

4 uur geleden

Zeeland investeert miljoenen in wonen, wegen en leefbaarheid

Gisteren, 16:31

De Jonge: invoering Omgevingswet tot nu toe ‘rustig en stabiel’

Gisteren, 12:28

Amsterdam verbiedt bouw nieuwe hotels

Gisteren, 09:14
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan