Oplevering eerste woontoren Zuidas

5 juni 2008, 13:16
Vandaag worden 174 luxe appartementen in de woontoren New Amsterdam, gelegen aan de Amsterdamse Zuidas, opgeleverd door het consortium Mahler4. New Amsterdam is de eerste woontoren binnen het project Mahler4, dat verder bestaat uit zes megakantoren, horeca en winkels. New Amsterdam is vooralsnog de eerste woontoren op de Zuidas en vormt een belangrijke mijlpaal voor het gebied.

Menging van het kantorenmilieu met woningen en andere functies is essentieel om de internationale gebiedskwaliteit te bereiken die de ontwikkelaars voor ogen staat. Het consortium Mahler4, bestaande uit Fortis Vastgoed Ontwikkeling, G&S Vastgoed en ING Real Estate viert de oplevering vandaag met de belegger Vesteda en de gemeente Amsterdam.

Mahler4 bevindt zich in het hart van de Zuidas en grenst aan de Buitenveldertselaan, de Gustav Mahlerlaan, het Mahlerplein en de Ringweg A10. Mahler4 is een hoog stedelijk gebied met voornamelijk kantoren voor het topsegment. Gerenommeerde bedrijven als bijvoorbeeld Google, Houthoff Buruma, Boekel de Nerée en Baker & McKenzie hebben hier reeds hun intrek genomen. Het toevoegen van functies aan het kantorenmilieu was essentieel om dit gebied tot een internationaal succes te maken. Daar waren de overheid en de ontwikkelaars het snel over eens.

Vandaag wordt daartoe de eerste woontoren van de Zuidas opgeleverd, waarvan de Vesteda de eerste 18 verdiepingen, in totaal 174 van de 194 appartementen, heeft gekocht. Half juni wordt gestart met de verhuur. De 6 hoogste verdiepingen van de woontoren tellen nog eens 20 koopappartementen en penthouses, met verkoopprijzen van 800.000 tot ruim 2 miljoen Euro en oppervlakten variërend van 180 m² tot 416 m². Deze appartementen zijn reeds verkocht door het consortium Mahler4.

In New Amsterdam verhuurt Vesteda 45 reguliere appartementen (105 tot 180 m², gestoffeerd), 28 Office Apartments (150 tot 237m², gestoffeerd en voorzien van twee entrees voor werken en wonen) en 101 Serviced Apartments (53 tot 175 m², volledig gemeubileerd). Met deze woonmix bedient Vesteda een brede doelgroep van welgestelde alleenstaanden, tweeverdieners en expats, zowel in short stay als extented stay.

Alle bewoners van de woontoren, zowel de huurders als de kopers, kunnen gebruik maken van de voorzieningen binnen New Amsterdam, waaronder de health club met een zwembad, fitnessruimte en een sauna. Alle woningen zijn voorzien van een domoticasysteem. Met dit systeem kan elektrische apparatuur binnen de woning (of op afstand via internet) worden bestuurd. Ook zorgservice en dagelijkse diensten als het bestellen van boodschappen, bloemen, een personal trainer, reservering van tickets voor bijvoorbeeld het theater en maaltijden kunnen via dit systeem en via het serviceteam - verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding in het gebouw - worden geregeld. Bewoners kunnen daarnaast een volledig ingerichte guestroom boeken voor logees en er is een professionele laundry aanwezig met wasmachines, drogers en een strijkvoorziening.

De hoge standaard van wonen en voorzieningen wordt weerspiegeld door de gevels en het gebruik van duurzame, goed verouderende materialen en materialen met een chique uitstraling zoals travertin, aluminium en glas. Het gebouw en het interieur is ontworpen door de Architekten Cie.

Bron: Bron + Beeld: Consortium Mahler4

Gerelateerde projecten

de Architekten Cie.

Andere nieuwsberichten

Uitbreiding voor kunstencentrum in Mechelen door dmvA

Gisteren, 16:32

Bouwkundige restauratie Pieter Teylers Huis in Haarlem afgerond (met video)

Gisteren, 11:35

Wat zeggen de verschillende verkiezingsprogramma's over ruimte? Deel 1: VVD, PVV en CDA

Gisteren, 09:07

Studio Rianknop presenteert zelfbouwwoning Amsterdam-Noord

5 maart, 12:26

'Komende jaren 1 miljard euro investeren voor goed fietsnetwerk'

Gisteren, 16:35

Duitsland betaalt energiebedrijven miljarden om einde kernenergie

Gisteren, 10:40

'Afspraak Klimaatakkoord over aardgasvrije huizen wordt niet gehaald'

Gisteren, 09:33

Woonwijk uit jaren zeventig verwarmd met behulp van waterstof

5 maart, 10:03

'Lokale conflicten over duurzame plannen moeilijk te voorkomen'

5 maart, 9:32

Provincies zijn verdeeld over nieuwe kerncentrale

4 maart, 3:57
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan