Alsecco

Brengt isolatietechniek en design van gevels samen
Alsecco, onderdeel van het Duitse familiebedrijf DAW, is al meer dan zestig jaar toonaangevend in gevelisolatiesystemen en gevelafwerkingen. De gevel is van doorslaggevend belang voor de uitstraling, maar ook bepalend voor de functionaliteit en de energieprestaties van het hele gebouw. Met een breed assortiment variërend van gevelisolatie tot de daarbij behorende steenstrips is Alsecco een gezichtsbepalend merk geworden. Niet alleen in eersteklas geïsoleerde gevelsystemen maar ook voor de kennis en het vakmanschap die onmisbaar zijn voor een succesvol project. Samen met de klant brengt Alsecco duurzaamheid, efficiëntie en design bij elkaar.

Wooncomfort
Gevelisolatiesystemen staan garant voor wooncomfort, een prettig binnenklimaat en een enorme energiebesparing. Alle gevelafwerkingen van Alsecco vormen een natuurlijke twee-eenheid met de gevelisolatiesystemen van Alsecco. Daarbij kan de klant kiezen uit EPS-isolatie of isolatieplaten van minerale wol. Alle gevelisolatiesystemen zijn onafhankelijk getest en hebben een verwachte levensduur tot 60 jaar. Met een geïntegreerd gevelafwerkingssysteem voorziet u uw kostbare gebouw van een aantrekkelijk gezicht met een lange levensduur en lage onderhoudskosten. De systemen zijn eenvoudig aan te brengen, direct op de dragende muur. Zowel de steenstrips als de andere afwerkingsvormen kunt u stand-alone toepassen of in combinatie met een gevelisolatiesysteem van Alsecco. Omdat steenstrips licht van gewicht zijn, kunt u ze ook bevestigen op muren die zelf niet veel gewicht kunnen dragen.

Brandclassificaties
De brandbaarheid van gevels: een onderwerp dat sinds de brand in de Grenfell Tower in Londen de gemoederen flink heeft beziggehouden. Een gevel kan bijvoorbeeld voorkomen dat een brand uitbreidt of overslaat van buiten naar binnen of andersom. Gelukkig staat de officiële brandklasse van een gevel inmiddels hoog op de agenda en ook bij Alsecco doen we er alles aan om dit goed inzichtelijk te maken voor u als klant. Zo vallen de minerale steenstrips in brandklasse A (niet brandbaar), waar bovendien een prestatieverklaring voor is afgegeven. Daarnaast is Alprotect Nova, een isolatieplaat van minerale wol, het  eerste systeem met organische systeemcomponenten dat brandklasse A heeft.

Designmogelijkheden
De minerale steenstrips bieden eindeloze designmogelijkheden. Praktisch ieder formaat baksteen en ieder kleur is te reproduceren. In situaties waar conventioneel metselwerk niet mogelijk is, kunt u met Alsecco vaak tóch dezelfde geveluitstraling realiseren. Het lage gewicht van de steenstrips stelt lagere eisen aan de statische capaciteit van een gebouw. Steeds vaker combineren architecten steenstrips met een andere gevelafwerking, bijvoorbeeld pleisterwerk. De werkwijze maakt het mogelijk om opvallende, contrasterende effecten en details te creëren. Naast baksteen kunt u met Alsecco ook gevels van natuursteen, graniet en marmer tot stand brengen. Hiermee maakt u een bewuste designkeuze die veel mogelijkheden voor karakteristieke oplossingen biedt. Maar ook de glasmozaïek producten voegen aan een gebouw een element toe van subtiele elegantie.

Of het nu gaat om een groot renovatieproject waar Alsecco van A tot Z bij betrokken is geweest of een enkele nieuwbouwwoning waar zij de gevelafwerking voor mochten verzorgen: we gaan voor het beste resultaat.

Nieuwsgierig geworden? Laat je inspireren op onze site of neem contact met ons op. 
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Alsecco

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan