Cobraspen Groep

Cobraspen Groep is een vastgoedinvesteerder en projectontwikkelaar, gevestigd in Overveen. Het ontwikkelt, renoveert en beheert gebouwen en gebieden in Amsterdam en Haarlem. Cobraspen staat voor Compania Brasiliana Speculation, wat ‘commerciële Braziliaanse handelsactiviteit’ betekent en verwijst naar de periode van Prins in Brazilië. Cobraspen Groep werd opgericht in 1984 door Amsterdammer Luigi Prins.

Met Cobraspen Groep legt Luigi Prins zich toe op duurzame herontwikkeling van monumentale en industriële gebouwen. Prins kiest er bewust voor om dit zo veel mogelijk in de regio te doen, om zo de kwaliteit te waarborgen. Prins voert met zijn bedrijf niet enkel commerciële activiteiten uit. Zo verkocht hij bijvoorbeeld de Vondelkerk voor een symbolisch bedrag aan Monumentenzorg om het te behoeden van de sloop en gaf hij de vernieuwde Vondelfontein cadeau aan het Vondelpark in Amsterdam.

Een ander toonaangevend project van Cobraspen Groep zijn de Htel Serviced Apartments in Amsterdam en Amstelveen. In Amstelveen wordt het Htel-gebouw volledig gerenoveerd naar een toekomstbestendige short-stay locatie voornamelijk voor expats. Het bijna vijftig jaar oude gebouw, waar vroeger onder andere het Amstelveens Weekblad was gevestigd, werd volledig verduurzaamd en kreeg een moderne uitstraling.

Luigi Prins
Prins groeide op in Haarlem en leerde hier al vroeg de beginselen van het vak. Zijn vader werkte als aannemer en was betrokken bij meerdere grote projecten in Amsterdam. Na het afronden van zijn opleiding en een korte tijd in Brazilië, begon hij zijn carrière in het vastgoed.

Dat begon bij verschillende makelaarskantoren, waar hij vooral bezig was met het bijhouden van kaartenbakken waar gegevens van woningen en projecten in werden geordend. Prins leerde op deze manier veel over projectontwikkeling en investeren in vastgoed. Op 26-jarige leeftijd startte hij zijn eigen onderneming: Cobraspen Groep.

Prins begon met het uitbreiden van zijn vastgoed via veilingen, om op deze manier relatief goedkoop, vaak oude, gebouwen op te kopen. Hier kocht hij voornamelijk gebouwen die waren verwaarloosd, maar waar volgens hem potentie en uitstraling in zat. Deze gebouwen behoedde Prins voor de sloop en bracht hij terug naar de originele staat. Door de gebouwen te moderniseren, konden ze weer jaren mee als kantoor, woning of retailruimte. Mede door deze veilingen ontwikkelende hij zijn passie voor oude, authentieke en industriële gebouwen. Behoud van deze panden en gebieden is voor Prins en zijn onderneming nog steeds een van de belangrijkste uitgangspunten bij de bedrijfsvoering. Dit is terug te zien in meerdere grote projecten van Cobraspen Groep. De organisatie opereert dan ook vanuit de gedachte dat ieder pand en terrein een verhaal en een ziel heeft.

De rol van Luigi Prins binnen Cobraspen Groep is tegenwoordig voornamelijk strategisch. Omdat Cobraspen Groep zich hoofdzakelijk richt op Haarlem, Amsterdam en omstreken kan hij zijn functie op deze manier goed uitvoeren. Dit is ook de kracht van het bedrijf. Door de relatief kleine regio waarin het actief is, staat Cobraspen Groep erom bekend goede service te verlenen en altijd kennis van zaken te hebben over de verschillende projecten.

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Cobraspen Groep

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan