Feike Siewertsz van Reesema - Waterland Real Estate

Gebiedsontwikkeling
Waterland Real Estate is een vastgoedonderneming uit Amstelveen gericht op projectontwikkeling, met als specialiteit gebiedsontwikkeling. Het bedrijf is actief door heel Nederland, zowel binnenstedelijk als in het buitengebied. De kernactiviteit is het ontwikkelen en realiseren van woningen voor alle leeftijden en voor ieder budget. Daarbij ligt de nadruk op het inspelen op de grote vraag naar betaalbare en duurzame huurwoningen, evenals passende huisvesting voor mensen met een zorgbehoefte.

Feike Siewertsz van Reesema

Waterland Real Estate werd in 2014 mede opgericht door vastgoedondernemer Feike Siewertsz van Reesema. Sinds 2017 is hij enig aandeelhouder van de onderneming, waar hij tevens managing director is. Met zijn uitgebreide netwerk en meer dan 20 jaar ervaring in het vastgoed, evenals zijn actieve betrokkenheid als bestuurder, ambassadeur of lid bij diverse vooraanstaande brancheorganisaties, heeft Siewertsz van Reesema een efficiënte en slagvaardige interne organisatie opgebouwd. Dankzij een sterk informatiesysteem zit de organisatie bovenop alle factoren die de waarde van de portefeuille kunnen beïnvloeden, zoals veranderende wet- en regelgeving. Met een actief beheer van de portefeuille en een uitgebreid relatienetwerk kan snel en efficiënt worden ingespeeld op de behoeften van alle stakeholders, van beleggers tot bewoners. Dit altijd in samenspraak met alle belanghebbenden, waaronder overheden en omwonenden. Ook wordt er standaard samengewerkt met vaste en vakkundige architecten en bouwbedrijven.

Gebiedsontwikkeling, met een focus op duurzaamheid en betaalbaarheid

Feike Siewertsz van Reesema is zich met Waterland Real Estate steeds meer gaan richten op gebiedsontwikkeling gericht op de realisatie betaalbare en duurzame leefomgevingen in het midden- tot sociale segment. Dit vanwege de grote maatschappelijke opgave om voldoende toekomstbestendige en betaalbare woonruimte te creëren, waarin tegelijk rekening wordt gehouden met o.a. de energietransitie en het behoud van natuur en bescherming van de biodiversiteit. Veel projecten bestaan uit transformaties en/of herontwikkelingen, waarbij waar mogelijk bestaande bouw nuttig wordt hergebruikt, aangevuld met hoogwaardige nieuwbouw. Zo ontwikkelt Siewertsz van Reesema met Waterland Real Estate in Huizen het grootste woon-zorgcomplex van Nederland op de locatie van een voormalig revalidatiecentrum (Trappenberg). Hier komen naast passende voorzieningen ca. 300 betaalbare zorg-huurappartementen voor zorgbehoevenden met behoud van zoveel mogelijk zelfstandigheid. In Zaandam wordt met een mix van transformatie van een historische meelfabriek en nieuwbouw een nieuwe wijk (Zaankwartier) gerealiseerd met ca. 680 woningen, waarvan het grootste deel huur en koop in het sociale segment evenals middenhuur.

Actief voor de branche

Waterland Real Estate-eigenaar en directeur Feike Siewertsz van Reesema zet zich naast zijn eigen ondernemerschap actief in voor de branche via Professioneel Platform Vastgoedbelang (ambassadeur), Royal Institute of Chartered Surveyors (voorzitter werkgroep Wonen), Urban Land Institute Netherlands (bestuurslid), Watertorenberaad, NEPROM en FIABCI-Nederland (allen lid).
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan