PEX Real Estate - Joshua Camera

PEX Real Estate is een vastgoedontwikkelaar en -beheerder, gevestigd in Groningen. Het ontwikkelt en beheert winkels, kantoren, studio’s, gezinswoningen en bovenal appartementen in Groningen, Assen en Amsterdam. PEX staat voor ‘property experts’ en werd opgericht door Joshua Camera, de huidige directeur die zijn voorheen particulier beheerde vastgoedportefeuille in 2017 in PEX verenigde.

Met PEX Real Estate heeft Joshua Camera zich toegelegd op duurzame, hoogwaardige nieuwbouw op binnenstedelijke A-locaties. Dat betreft voornamelijk de ontwikkeling van appartementencomplexen, die PEX na oplevering verkoopt of in beheer houdt en verhuurt. Camera concentreerde deze activiteiten aanvankelijk in de regio Groningen, waar hij ook opgroeide, maar heeft deze regionale specialisatie de laatste jaren verbreed met projecten in onder meer Assen en Amsterdam. Ook daar houdt hij echter vast aan een focus op duurzaamheid, kwaliteit en prominente locaties in stadscentra.

Joshua Camera
Joshua Camera kocht zijn eerste vastgoed aan in 2006. Hij was destijds 18 jaar oud en had de keuze om gedurende zijn studietijd ofwel huur te betalen aan een huisbaas, ofwel bij de bank geld te lenen en zelf een woning te kopen. Hij koos voor laatstgenoemde, bewoonde zelf één van de drie woonlagen en verhuurde de overige verdiepingen. Het was de basis van een portefeuille die gedurende de jaren dusdanig groeide, dat de oprichting van PEX Real Estate in 2017 niet meer dan een vanzelfsprekendheid was.

In de tussentijd zette Joshua Camera echter eerst nog een onderneming in Italiaans schepijs op, een zakelijke beslissing die hem uiteindelijk ook van de middelen zou voorzien om PEX op te bouwen. Dat begon met de aankoop van de ijssalon in Haren, welke Camera naar eigen ontwerp inrichtte. Dit concept gaf hij in franchise uit aan vestigingen in onder meer Groningen, Utrecht en Amsterdam, alvorens ook een eigen groothandel in Italiaans schepijs op te zetten.

In toenemende mate boden de opbrengsten uit deze ondernemingen Joshua Camera vanaf 2013 de mogelijkheid om zijn reeds bestaande vastgoedportefeuille een boost te geven. Ontwikkelingen en beleggingen volgden elkaar in rap tempo op, zeker nadat Camera zowel de ijssalons als de ijsgroothandel besloot te verkopen en zich geheel aan de vastgoedsector wijdde. Het was een kantelpunt in zijn carrière en kwam tot uitdrukking in de oprichting van PEX Real Estate, waarmee hij in de jaren daarop ontwikkelings- en beleggingsprojecten heeft uitgevoerd in Assen, Amsterdam en Groningen.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan