Pieters Bouwtechniek B.V.

Pieters Bouwtechniek onderscheidt zich van andere ondernemingen op het vakgebied door een eigentijdse en creatieve benadering van het vak. Onze werkwijze en benadering wordt, gelet op de gestage groei van onze onderneming en het type opdrachten, door opdrachtgevers en architecten bijzonder gewaardeerd.

Meedenken
Naast de algemene taken van de hoofdconstructeur zoals het ontwerpen, berekenen en tekenen van constructies beschouwen wij vooral het "meedenken" met de opdrachtgever en de overige bouwteampartners tot één van de belangrijkste taken van een creatief adviseur. Adviseren in bouwconstructies is voor ons meer dan het oplossen van rekensommen. De nadruk ligt op het zoeken naar alternatieven in bouwsystemen en technieken. Naar onze mening is de constructie van een gebouw onlosmakelijk verbonden met de architectuur. Zonder op de stoel van de architect te willen gaan zitten, willen wij juist daarom de dialoog aangaan met onze bouwpartners.

Integraal ontwerpteam
Projecten dienen bij voorkeur door een integraal team te worden ontworpen. Optimale oplossingen op deelgebieden kunnen en mogen niet los gezien worden van het grote geheel. Een integraal ontwerpteam kan naar ons idee optimaal functioneren:
Indien de leden van het ontwerpteam in openheid en gelijkwaardigheid, over de grenzen van hun vakgebied heen kunnen en durven spreken.
Indien de leden van het ontwerpteam in staat en voldoende ongeremd zijn om te kunnen “brainstormen”. Hierbij moet in aanvang niet direct gedacht worden in oplossingen (antwoorden die men al kent), maar in “ideaal modellen”. Onder invoering van de beperkingen (regelgeving, budget, maakbaarheid enz.) zal zich daarna het ontwerpresultaat vormen; en niet andersom!

Géén Mission Impossible
Elke discipline kan en moet aan het bovengenoemde proces een bijdrage leveren. In een vroegtijdig stadium moeten ambitieniveau en budget getoetst worden. De opdrachtgever zal ter inleiding zijn wensen en eisen met betrekking tot het programma, het ambitieniveau, de kwaliteit, het budget en het tijdspad moeten kunnen motiveren. De architect zal op basis van het voornoemde, aan de hand van schetsen en modellen zijn visie toelichten. De overige adviseurs (constructies, installaties, bouwfysica, bouwkosten) zullen op hun beurt, in de breedste zin des woords, hun visie geven op datgene wat door opdrachtgever en architect als uitgangspunten en ambitie is gesteld.

Synthese
Bovengenoemd proces zal leiden tot een dialoog tussen de ontwerpteampartners waarbij het ontwerp een synthese is van dit proces. Onder synthese wordt door ons letterlijk verstaan: “een samenvoeging van verschillende elementen tot een hogere eenheid waarin de tegenstrijdigheden zijn opgelost”.

Last but not least
Bij het vinden van de optimale oplossing is het goede vaak de vijand van het betere. Een afwachtende en beruste houding van de constructeur is dan fataal. Pieters Bouwtechniek ziet ontwerpproblemen als uitdagingen en zal in het ontwerpproces graag mede het voortouw nemen.

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | stairs and balustrades
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan