Roval Aluminium B.V.

Algemeen

Roval, dat deel uitmaakt van de internationaal opererende Reynaers Groep, is marktleider in aluminium bouwproducten voor woning- en utiliteitsbouw ten behoeve van nieuwbouw- en renovatieprojecten. Tot de productenrange behoren onder meer dakranden, muurafdeksystemen, muuraansluitprofielen, ontluchtingen, kiezelbakken, noodoverstorten en steekstukken. Specifiek voor gevels: waterslagen, balusters, beglazingsprofielen, ventilatiesystemen en afwerkingsprofielen.

Naast de traditioneel vormgegeven producten is er tevens een uitgebreid assortiment aan architectonische modellen. Verder levert Roval maatwerk zoals aluminium boeiboorden, dagkantstukken en kolombekleding.

Roval beschikt over eigen ontwerp- en productieafdelingen. De ontwerpafdeling ontwikkelt zowel eigen producten als producten naar klant specificatie. Het vervaardigen van tekeningen, werkvoorbereiding en projectbegeleiding gebeurt eveneens in nauw overleg. Een voorbeeld zijn de aluminium muurafdeksystemen. Deze producten worden door Roval exact op lengte geproduceerd en kunnen desgewenst ook worden gemonteerd.

IFD- en DuBo bouwen

Roval Aluminium onderschrijft de uitgangspunten en principes van IFD- en DuBo bouwen en heeft voor alle voorkomende situaties uitstekende oplossingen voor handen. IFD-bouwen is voor Roval het op vernieuwende wijze toepassen van industrieel ontwikkelde en geproduceerde bouwcomponenten in nieuwe en te verbeteren woningen en utiliteitsgebouwen. Demonteerbaarheid en flexibiliteit maken het mogelijk om hetzelfde gebouw langer te gebruiken, met verschillende gebruikers. Tevens vindt Roval dat door IFD-bouwen de hoeveelheid bouw- en sloopafval sterk worden verminderd. IFD-bouwen combineert zo de belangen van milieu en economie in de bouwsector. Bij duurzaam bouwen is het uitgangspunt dat de nieuwbouw en bestaande bouw het milieu tijdens het bouwproces, gebruik en sloop zo min mogelijk belasten.

Een speciale toetsingscommissie heeft Roval Aluminium inmiddels toegelaten als SVE/Viba Expo deelnemer. Viba bestaat reeds 25 jaar en is uitgegroeid tot een nationaal kennisplatform op het gebied van gezond en duurzaam bouwen.

Gegarandeerd

Roval Aluminium staat garant voor de kwaliteit van haar gevel- en dakproducten. Roval levert producten die aan de hoogste eisen voldoen. Om deze kwaliteit te herkennen en te garanderen heeft Roval een KOMO-attest-met-productcertificaat. Deze kwaliteitsverklaring betreft de technische specificatie, vermeldt prestaties m.b.t. relevante aspecten die beoordeeld zijn, zoals duurzaamheid en slijtvastheid en geeft voorschriften t.a.v. de fabricage en montage van de producten. Dat het een certificaat betreft, geeft aan dat de kwaliteit gecontroleerd wordt door een onafhankelijke derde. Het KOMO-attest wordt door de overheid erkend en is van toepassing op aluminium producten die behandeld zijn door middel van anodiseren (Qualanod) dan wel poedercoating (Qualicoat), welke een integraal onderdeel uitmaken van de kwaliteitsverklaring. Een onafhankelijke instantie zoals SKG voert een controle uit op basis van periodieke keuringen waarmee aangetoond is dat de geproduceerde producten voldoen aan de BRL 2701 (Nationale Beoordelingsrichtlijn), in de zin van art. 1.8 van het Bouwbesluit.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Roval Aluminium B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan