TU Eindhoven

Sinds de oprichting als Technische Hogeschool in 1956 is er heel wat veranderd. De universiteit heeft inmiddels 9 faculteiten en verzorgt 11 bacheloropleidingen, 1 speciaal bachelorprogramma, 21 masteropleidingen, 5 speciale masterprogramma's, 4 masteropleidingen tot eerstegraadsleraar (wiskunde, natuurkunde, scheikunde en informatica) en 8 post-doctorale opleidingen tot technologisch ontwerper (Professional Doctorate in Engineering, PDEng) en diverse post-doctorale cursussen en opleidingen (Philosophical Doctor, PhD).

De TU/e telt anno 2007 afgerond 3000 medewerkers, 240 hoogleraren, 7100 studenten, 190 PDEng-studenten, 640 promovendi, 25.000 afgestudeerde ingenieurs, 1200 afgestudeerde technologisch ontwerpers en 2300 gepromoveerden. Er zijn ongeveer 100 studentenverenigingen (gezelligheid, sport, cultuur en studie) en 15 afgestudeerden-verenigingen.

Met de Technische Universiteit Delft en de Universiteit Twente heeft de TU/e een samenwerkingsverband in een Federatie Technische Universiteit Nederland in oprichting. Op het gebied van hoogstaande technologie zijn de drie technische universiteiten in Nederland een belangrijke kennispartner voor het bedrijfsleven en de overheid. Zij hebben een uitstekende wetenschappelijke uitgangspositie behoren tot de top-20 van Europese universiteiten, waarvan TU/e nummer drie - en zijn sterk georiënteerd op kennisontwikkelingen en kennisvercommercialisering. Een samenwerkingsverband dat de komende jaren steeds meer vorm zal krijgen en in eerste instantie zal zorgdragen voor goede doorstroom tussen bachelor- en masteropleidingen onderling. Samen zullen zij op het gebied van het masteronderwijs de 3TU Graduate School gaan vormen, op het gebied van onderzoek het Institute of Science and Technology en op het gebied van kennisvalorisatie het 3TU Innovation Lab.

De TU/e heeft het voortouw in tien door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen erkende onderzoekscholen en van twee van de zes Nederlandse toponderzoekscholen en één van de vier technologische topinstituten.

De TU/e maakt deel uit van de Europese universitaire netwerken CESAER, Santander en CLUSTER en heeft samenwerkingsverbanden met universiteiten over de gehele wereld.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | trappen en balustrades
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan
Bekijk ook eens de vernieuwde website van ons zusterbedrijf Archello
Ga naar Archello
Nee, bedankt