MAATworks

duurzame en sociaalbewuste architectuur
MAATworks staat voor duurzame en sociaalbewuste architectuur. Wij bouwen vóór en mét mensen, met respect voor alles wat leeft.

CIRCULAIR BOUWEN
Wij streven ernaar de ecologische voetafdruk van ieder project zo klein mogelijk te houden. Dat betekent dat we materialen gebruiken die passen in de circulaire economie. We bouwen hoofdzakelijk met recyclebare en hernieuwbare grondstoffen (zoals bijvoorbeeld hout, vlas, hennep). We gaan in ieder ontwerp uit van omgeving en (micro)klimatologische factoren, zoals zon en wind. Daarnaast wordt per project onderzocht welke duurzame installaties nodig zijn om het gebouw zo efficiënt mogelijk met energie en water om te laten gaan, of zelfs energie te laten opleveren.

GEZONDHEID 
Mensen maken net als planten en dieren deel uit van een levende natuur, die geregeld wordt door biologische wetmatigheden. Door uit te gaan van deze biologische gegevens, zoals bijvoorbeeld de invloed van daglicht of groen, streven we ernaar natuurlijke en prettige gebouwen te maken. De natuurlijke materialen die we toepassen zorgen voor een gezond binnenklimaat. Wij geloven dat een gebouw op deze manier bij kan dragen aan het geestelijke en fysieke welbevinden van de gebruiker.

CO-CREATIE
Door vanaf het schetsstadium met de eindgebruiker aan tafel te zitten worden gebouwen beter en bestendiger voor de toekomst. Ook andere partijen, zoals gemeenten, technisch adviseurs en aannemers en (hout)leveranciers, worden als partners betrokken in een gezamenlijk proces, zodat ieders specifieke kennis bijdraagt aan een integraal ontwerp. Voordeel van deze werkwijze is, dat in een vroeg stadium inzicht verkregen wordt in mogelijkheden en kosten.

BIM -TECHNOLOGIE
 In dit proces maken wij gebruik van digitale 3d-modellen (BIM), waarmee we met de verschillende partners werken aan een integraal ontwerp. Op deze manier kunnen eventuele problemen in een vroeg stadium worden opgemerkt en opgelost. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het doorwerken van houtmodellen tot op uitvoeringsniveau, zodat de communicatielijnen kort blijven en faalkosten tijdens de bouw worden gereduceerd.

MAATSCHAPPIJ EN CULTUUR
Gebouwen staan in een sociale en culturele omgeving, en als het goed is, dragen ze er positief aan bij. MAATworks hecht een groot belang aan de sociale geschiktheid van de ontwerpen. Inlevingsvermogen in de toekomstige gebruiker en een realistisch voorstelling van gebruiksmogelijkheden in de specifieke sociale en culturele context zijn hiervoor cruciaal. Onze ervaring met het ontwerpen in verschillende culturen en voor verschillende doelgroepen heeft ons inlevingsvermogen inmiddels goed getraind.


Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met MAATworks

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan