Molenaar & Co architecten

Molenaar & Co architecten staat voor 'ontworpen tijd'

Wij zijn gefascineerd door bestaande, huidige en toekomstige waarden in architectuur en ruimtelijke ordening. Die fascinatie dragen wij uit in ons werk: respect voor verleden in relatie met een open houding naar de culturele én technische ontwikkelingen van deze tijd, zowel in nieuwbouw als in renovatie en restauratie. Onze architectuur is vertellend en oorspronkelijk met een bijzondere voorliefde voor materiaal, ambacht, techniek en ornament. Ons bureau is pleitbezorger van waardevolle en typisch tijdsbepaalde architectuur. Wij zijn kenners van cultureel erfgoed, historisch ambacht en bouwtechniek. De omgeving van de opgave is medebepalend voor analyse en het uiteindelijke ontwerp.

Wij zijn ontdekkers, geïnteresseerd in de precieze vraag van de opdrachtgever, de kwaliteiten van een locatie en de (verborgen) kwaliteiten van een gebouw in geval van restauratie en/of herbestemming. Dit 'ontdekken' leidt tot verrassend functionele oplossingen, tot kwaliteit in hergebruik en tot vitaal erfgoed.

Wij zijn onderzoekers, die innovatie combineren met praktische oplossingen, met veel kennis van modern erfgoed. Wij denken graag met u mee, durven buiten de bestaande kaders te zoeken en zijn verbinders van verleden – heden – toekomst.

Wij zijn oplossers van praktische vraagstukken, houden van de Japanse puzzel, van programma en ruimte. Wij zijn speels en vertellend in nieuw- en vernieuwbouw.

Dit alles is te zien in onze gevarieerde bureauportefeuille. Deze omvat onder andere nieuwbouw, bijvoorbeeld Ruijschenberg), 20ste eeuwse restauraties waaronder het spectaculaire Justus van Effen en huis Sonneveld en herbestemmingsprojecten zoals het Zuiderziekenhuis en Hof van Maerlant. Ook richten wij ons op particuliere woningbouw zoals huis Van Stokkom-Van Veen en huis Jacobs-Kester en utliteitsbouw met als voorbeeld De Egelantier en Uitvaartcentrum Utrecht. Ook houden wij ons bezig met centrumplannen in groot stedelijke settings, zoals onze ontwerpen voor Oostpoort in Amsterdam, de Mariënburg in Nijmegen en De Buitenban in Rotterdam-Hoogvliet, gebiedsontwikkeling en bijzondere bestemmingen.

Molenaar & Co architecten is ontwerp én adviesbureau op het gebied van cultureel erfgoed, herbestemming en groot stedelijke duurzaamheidsprojecten.

Onze ontwerpervaring en kennis komen mede voort uit de inspirerende drive van Joris Molenaar en zijn waaier aan ervaring met architectuur: zijn deelname aan grootstedelijke Welstandcommissies, zijn advieswerkzaamheden voor opdrachtgevers, zijn onderzoeksactiviteiten naar de werken van Brinkman & Van der Vlugt, publicaties over architectuurpraktijk en theorie, onderwijs- en jurywerkzaamheden en voordrachten in Nederland en buitenland.

Molenaar Co architecten beroept zich op een vijfendertigjarige praktijkervaring als voortzetting van Molenaar & van Winden architecten*. Het bureau is gevestigd aan de Achterhaven 130  in Rotterdam. Joris Molenaar is de bezielende directeur van het bureau. De grote ervaring van ir. Willem Jan Paijmans, projectarchitect/ chef de bureau, in het realiseren van architectonische en cultuurhistorische kwaliteiten met hedendaagse technische middelen is het fundament van veel projecten. Wij worden ondersteund door een aantal getalenteerde medewerkers.

De ontwerpen van Molenaar & Co architecten zijn meerdere malen genomineerd voor prijzen en bekroond. Voor de restauratie van het Justus van Effencomplex in Rotterdam ontvingen wij de Gulden Phoenix, de Rijksprijs voor renovatie in 2013. Voor zijn boek over het oeuvre van het architectenbureau Brinkman & Van der Vlugt ontving Joris Molenaar in 2013 de prijs voor het beste boek van Rotterdam, categorie non fictie.

Vanuit het samengaan van onderzoek- en ontwerpexpertise en nauw overleg met u als opdrachtgever komen de ontwerpen van Molenaar & Co architecten tot stand: met VVE's en particulieren, ontwikkelaars, bouwconcerns, gemeentelijke- en landelijke instanties op het gebied van ruimtelijke ordening, welstand en monumenten.

De Co van Molenaar & Co heeft daarom expliciet ook betrekking op het meedenken over elke specifieke opgave. Wij denken met u mee als opdrachtgever!
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Molenaar & Co architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan