Houthandel van Dam

Hout met hart voor morgen
Houthandel Van Dam is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de meest vooruitstrevende importeurs van tropisch hardhout in Nederland. Als voorraadhoudende importeur, gevestigd te Bunnik, hebben wij een brede visie op de wereld van hout.

Via onze eigen importkanalen onderhouden wij nauwe contacten met leveranciers in de herkomstgebieden. Ons uitgebreide assortiment wordt hoofdzakelijk geïmporteerd uit Afrika, Zuidoost-Azië, Noord- en Zuid-Amerika. Dankzij onze ruime voorraden kunnen wij een hoge mate van flexibiliteit en kwaliteit waarborgen. Bovendien beschikken wij over een moderne houtbewerkingsafdeling waar wij op verzoek diverse bewerkingen kunnen uitvoeren. Met ons brede assortiment, de diversiteit aan bewerkingsmogelijkheden en onze kennis over houtsoorten, houtproducten en mogelijke toepassingen, zijn wij een uitstekende partner die actief en professioneel met u meedenkt.

Bij Houthandel Van Dam streven wij naar het gebruik van uitsluitend FSC® (FSC-C009995) of PEFC (PEFC/30-32-1256) gecertificeerde producten om bij te dragen aan verantwoord bosbeheer. Inmiddels is het overgrote deel van ons assortiment standaard voorzien van een keurmerk. Indien een product niet beschikbaar is met een legaliteitskeurmerk of keurmerk voor verantwoord bosbeheer, wordt het uitgebreid gecontroleerd volgens ons strikte stelsel van zorgvuldigheidsmaatregelen (DDS).

Vanaf 1 januari 2023 hebben wij als Houthandel Van Dam de stap genomen om enkel nog FSC® of PEFC gecertificeerd hout in te kopen. Al het hout dat wij momenteel aanschaffen is voorzien van een 100% FSC of PEFC keurmerk.

Samen met onze leveranciers zetten wij ons in voor verantwoord bosbeheer en het verbeteren van de leefomgeving in de herkomstgebieden. Een mooi voorbeeld hiervan is ons partnerschap met concessiehouder CIB in Congo-Brazzaville. In dit gebied wordt veel aandacht besteed aan sociale aspecten. Zo hebben zij huizen gebouwd die zijn voorzien van drinkwater- en elektriciteitsaansluitingen via een eigen houtafval gestookte energiecentrale. Tevens is er een ziekenhuis opgericht waar medewerkers gratis gezondheidszorg ontvangen, maar waar ook de rest van de bevolking tegen een geringe vergoeding terechtkan. Daarnaast zijn er scholen, een bibliotheek en sportcomplexen gebouwd om de ontwikkeling van de jeugd te bevorderen.

Houthandel Van Dam vervult een vooraanstaande rol op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarbij wij ons inzetten om onze ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken. Als organisatie ondersteunen wij diverse initiatieven op het gebied van verantwoord bosbeheer. Een voorbeeld van onze betrokkenheid is het Urufor-project in Uruguay. Dit project omvat het zorgvuldig kweken van Eucalyptus bomen op afgebakende plantages. Deze duurzame houtsoort bereikt na een groeiperiode van 23 jaar de optimale oogstbaarheid en heeft het vermogen om significant meer CO2 op te nemen dan het gemiddelde. Onder de naam Red Grandis brengen wij dit hout op de markt. Het beheer van deze plantages voldoet aan de hoogste normen van duurzaamheid, zoals vastgesteld door de FSC® (Forest Stewardship Council).

Ons Assortiment
Ons brede assortiment bestaat uit verschillende (hard)houtsoorten, gevelbekleding en lijstwerk zoals glaslatten, kozijnprofielen en schroten. In ons assortiment vindt u o.a. thermisch gemodificeerde houtsoorten van ons eigen merk Noir®. Deze houtsoorten zijn Fraké Noir®, Vuré Noir® en Vingui Noir®. Binnenkort gaan wij hier twee nieuwe houtsoorten aan toevoegen: Dabé Noir® en Obèche Noir®.  

Ons uitgebreide assortiment bestaat uit een ruime selectie van hoogwaardige (hard)houtsoorten, waarmee wij aan al uw houtbehoeften kunnen voldoen. Of u nu op zoek bent naar hout voor interieur- of exterieurtoepassingen, bij Houthandel Van Dam vindt u een divers scala aan mogelijkheden.

In ons assortiment hebben wij niet alleen een breed scala aan houtsoorten, maar ook een uitgebreid aanbod van gevelbekleding en lijstwerk, waaronder glaslatten, kozijnprofielen en schroten. Met onze gevelbekleding kunt u de buitenkant van gebouwen verfraaien en beschermen, terwijl ons hoogwaardige lijstwerk een perfecte afwerking biedt voor ramen, deuren en andere constructies.

Onder ons eigen merk Noir® bieden wij duurzame, vormstabiele en vochtbestendige houtsoorten aan. Dit zijn Fraké Noir®, Vuré Noir® en Vingui Noir®, deze houtsoorten zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook veelzijdig inzetbaar voor verschillende projecten. Ontdek de unieke combinatie van schoonheid en functionaliteit die onze Noir®-houtsoorten te bieden hebben

Bij Houthandel Van Dam blijven wij voortdurend ons assortiment uitbreiden om aan de diverse wensen en behoeften van onze klanten te voldoen. Wij zijn dan ook verheugd om binnenkort twee nieuwe houtsoorten aan ons assortiment toe te voegen: Dabé Noir® en Obèche Noir®. Deze zorgvuldig geselecteerde houtsoorten zijn gekozen vanwege hun kwaliteit, duurzaamheid en esthetische eigenschappen, waardoor wij u nog meer keuzemogelijkheden kunnen bieden voor uw project. Of u nu een architect, aannemer of meubelmaker bent, ons assortiment is ontworpen om aan diverse eisen en smaak te voldoen. Onze deskundige medewerkers staan altijd klaar om u te adviseren en te helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Bezoek onze website: www.houthandelvandam.nl

Of een van de websites van onze merken:
Noirwood: www.noirwood.nl
Q-Pine: www.qpine.nl
Totem: www.totemboards.nl

U kunt ook altijd contact met ons opnemen op:
E-mail: verkoop@houthandelvandam.nl
Telefoon: 030 – 6563614 

Productcategorieën

 • Binnenwanden
  • Binnenwanden
   • Overig
     Brand-rookwerendheid
     Euro-brandklasse b
     Euro-brandklasse d
     Materiaal binnenwanden
     Hout
  • Constructies
   • Overig
  • Daken
   • Dakafwerkingen
     Brand-rookwerendheid
     Euro-brandklasse b
     Euro-brandklasse d
     Dakelementen
     Hout
     Structuur
     Glad
     Overig
     Overschilderbaar
    • Overig
      Brand-rookwerendheid
      Euro-brandklasse b
      Euro-brandklasse d
    • Gevels
     • Gevelbekleding
       Brand-rookwerendheid
       Euro-brandklasse b
       Euro-brandklasse d
       Materiaal gevelbekledingen
       Hout
       Structuur
       Glad
       Overig
       Overschilderbaar
      • Overig
        Brand-rookwerendheid
        Euro-brandklasse b
        Euro-brandklasse d
      • Projectinrichting
       • Overig
         Materiaal meubilair
         Hout
       • Ramen en deuren
        • Binnendeuren
         • Overig
        • Overig
        • Raam- en deursystemen / kozijnen
          Materiaal kozijnen/ramen
          Hout
        Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
        Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
        Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
        Voornaam
        Achternaam
        E-mailadres
        Downloaden
        Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
        Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

        Neem contact op met Houthandel van Dam

        Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
        Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
        Voornaam
        Achternaam
        E-mailadres
        Opmerkingen
        Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
        Ja, denk met me mee rond de
        materialisering van mijn project
        KUBUS | Specialist in BIM-software
        SAPA
        Reynaers Aluminium Nederland
        Jansen
        SAB-profiel bv
        Aliplast Aluminium Systems
        Mosa.
        Hagemeister GmbH & Co. KG
        ALUCOBOND®
        Tarkett BV
        Wicona
        Kawneer
        Grohe Nederland B.V.
        Malaysian Timber Council
        OCS | Office Cabling Systems
        Forster
        VELUX Commercial
        Sempergreen
        EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
        Aluprof Nederland BV
        Intal BV
        Cosentino The Netherlands B.V.
        QbiQ Wall Systems
        Forbo Flooring
        Schüco International KG
        AGC Nederland Holding B.V.
        Cedral
        Sto Isoned bv
        Triflex bv
        Gorter Luiken BV
        Foreco Houtproducten
        Wienerberger B.V.
        Knauf Insulation
        Zoontjens
        DUCO Ventilation & Sun Control
        IsoBouw Systems bv
        YVI Application Family
        Mview+
        Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
        Gira Nederland B.V.
        GEZE Benelux B.V.
        Renson
        Metaglas Groep
        ABB | Busch-Jaeger
        VELUX Nederland B.V.
        Jung | Hateha B.V.
        Knauf Ceiling Solutions B.V.
        Saint-Gobain Building Glass Benelux
        objectflor
        Boon Edam Nederland B.V.
        Forbo Eurocol Nederland B.V.
        EQUITONE gevelpanelen
        Plastica Groep
        Holonite B.V.
        FALK® Bouwsystemen
        Serge Ferrari
        Alsecco
        Tata Steel Colorcoat®
        © 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
        Annuleren
        OK
        Sluiten
        Doorgaan
        Inloggen
        Maak een gratis persoonlijk account aan