Wij zijn URBAN CLIMATE ARCHITECTS. We staan voor een toekomst waar iedereen gezond en veilig kan wonen, werken en spelen. We scheppen een podium waarin jong, oud, rijk en arm (en iedereen ertussenin) een kwalitatief leven op kan bouwen.
URBAN
Om dit te bereiken, geven we vorm aan de verstedelijking, op een verantwoorde manier. We intensiveren de stad en daarmee ontlasten we de natuur. Zo laten we de natuur in haar waarde en creëren we kansen binnen de bestaande stadsgrenzen.
We zetten in op de principes van de circulaire en inclusieve samenleving. Niet alleen op gebied van materialen en producten die we toepassen, maar ook met onze kijk op de wereld en het creëren van een gelijk speelveld. Hier maken we stappen, om er samen iets moois van te maken voor iedereen: gezond, toekomstbestendig, flexibel en circulair.
Onze ontwerpen zijn eigentijds en voegen zo een nieuwe tijdlaag toe aan de bestaande stad.
CLIMATE
Het klimaat is een gegeven en voor ons is duurzaamheid dat ook. Een intrinsieke vanzelfsprekendheid die ons ruimte geeft voor diepgang, waar gebouwen, buurten en steden uit kunnen putten.
We wekken zo veel mogelijk energie lokaal op. Daarnaast verlagen we de energiebehoefte. Dit doen we door goed te isoleren, maar ook door klimaatadaptief te ontwerpen. Onze projecten benutten de passieve energie van de zon en streven passieve koeling. Daarnaast verhogen we de bewustwording van de eindgebruiker.
Waar mogelijk, promoten we de toepassing van natuurlijke biobased materialen, om de belastende effecten van beton en staal op het milieu terug te dringen. Hout is hernieuwbaar, fungeert als een opslagmedium voor COÂ2 en kan makkelijk hergebruikt worden. Daarnaast is het licht in gewicht en snel en precies in elkaar te monteren.
ARCHITECTS
Kwaliteit is tijdloos en overleeft trends. Het schept rust in complexe situaties. Wij ontwerpen altijd vanuit de kwaliteit. Hiermee geven we de duurzaamheid een extra dimensie. Door hoogwaardig te ontwerpen, kunnen onze producten langer dienst doen en is hun levensduur hoger.
Dit gaat gepaard met gevoel voor de menselijke maat, voor verhouding en oog voor detail. Zo ontstaat een sociale, zachte duurzaamheid, een die verder gaat dan de getallen en de grafieken. Deze duurzaamheid uit zich in de zintuiglijke ervaring van de wereld, hoe we tegen steden aankijken, hoe een houten wand aanvoelt, of hoe de herfstblaadjes van de bomen ritselen in de wind. De noodzaak om verschillende schaalniveaus van beleving te overwegen, om zodoende tot een geslaagd, kwalitatief hoogwaardig ontwerp te komen, is diep geworteld in ontwerpcultuur.