Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Occupiers Forum
Copyright: Workspace Design Show
Copyright: Workspace Design Show
CBRE Impressie
Copyright: Workspace Design Show
Party
Copyright: Workspace Design Show
Occupiers Forum
Copyright: Workspace Design Show
Copyright: Workspace Design Show
CBRE Impressie
Copyright: Workspace Design Show
Party
Copyright: Workspace Design Show

Workspace Design Show - 11 en 12 september, Rai Amsterdam

Rai, Amsterdam
Het is alweer bijna tijd voor de Workspace Design Show. Deze beurs wordt op 11 en 12 oktober gehouden in de RAI, Amsterdam; tijdens dit evenement komen kantoorinrichters uit de Benelux samen om de toekomst van inspirerende werkplekken te verkennen.

Meld u aan voor uw gratis bezoekerspas.

Tijdens de Workspace Design Talks worden er veertien paneldiscussies gehouden over strategieën en ontwerpen voor werkplekken. Aan deze gesprekken nemen onder andere ook bedrijven als UNStudio, D/DOCK, Booking.com, EDGE, MVRDV, Turner & Townsend, KAAN Architecten, CBRE Design Collective, Miro, Cushman & Wakefield deel.

De Workspace Design Talks worden gehouden in het speciaal voor paneldiscussies ontwikkelde Square One, een ruimte die door CBRE is gebouwd en waarvoor Workbrands de materialen heeft gesponsord. Dit is dé plek waar mensen uit de branche kunnen worden gehoord. CBRE heeft de ruimte ontworpen als podium voor gesprekken over diverse onderwerpen. Zij hebben zich daarvoor laten inspireren door de agora, het centrale plein in steden uit het oude Griekenland. Door de eeuwen heen was de agora dé plek waar gemeenschappen bijeenkwamen. Als zodanig staat de agora symbool voor democratie, samenwerking en in harmonie met de omgeving leven. De agora is daarnaast ook een tijdloos basisconcept: dit is een plek waar mensen samenkomen om wetenschap te bedrijven, om ideeën uit te wisselen en waar ze samen de toekomst van hun samenleving vormgeven.

In de missie en werkwijze van Workbrands staat circulaire kantoorinrichting centraal. Om daar naadloos op aan te sluiten, hebben ze CBRE de uitdaging gegeven om een volledig circulaire ruimte te ontwikkelen. Dit past bij hun wens om een lounge te creëren die bijdraagt aan een duurzame toekomst. En om de druk op het milieu te verlagen worden de gebruikte onderdelen na de show hergebruikt.

Tijdens de Workspace Design Show kunt u ook het Occupiers Forum bijwonen en luisteren naar interessante gesprekken tussen EY, Microsoft, AG Insurance, Rabobank, UCB, ING, Philips, De Brauw en anderen.

Het Occupiers Forum is door Hollandse Nieuwe ontworpen. In dit ontwerp staat de moderne werkplek centraal. De afgelopen jaren is het concept 'werk' en waar dat gebeurt een onderwerp van gesprek geweest vanwege de lockdowns, thuiswerken en hybride oplossingen. Omdat het 'nieuwe normaal' eigenlijk niet vast omkaderd is, kan er juist via het Occupiers Forum samen worden gediscussieerd over dit thema. Hier wordt niet alleen besproken hoe deelnemers aankijken tegen het concept werkplek; via dit forum wordt ook inzichtelijk gemaakt binnen welk kader deze ruimten vorm krijgen en worden ontworpen. Het forum vormt daarmee een passend kader voor de vele inspirerende panelgesprekken tijdens de Workspace Design Show. Duurzaamheid en circulariteit vormen een integraal onderdeel bij projecten en gesprekken rondom de werkplek en dat blijkt ook uit de opbouw van de stand. Elk onderdeel krijgt na afloop van de show namelijk een nieuwe bestemming of wordt gerecycled of hergebruikt.

De inspiratie voor de inrichting zelf vindt zijn oorsprong in de eenvoud van reclamezuilen; veelzijdige communicatiemiddelen die vanaf de hele beurs zichtbaar zijn en waarmee op verschillende manieren een boodschap kan worden overgebracht. Het gedurfde ontwerp van de stand stemt tot nadenken, maar is ook uitnodigend.

Workspace Design Show organiseert 's avonds op 11 oktober ook de WDS Party. Daarnaast organiseert de show ook het Moodboard Contest waarbij deelnemers hun creatieve talent kunnen tonen en mee kunnen doen aan de wedstrijd. De jury wordt gevormd door een panel van toonaangevende architecten en ontwerpers.

Op deze beurs tonen meer dan 75 merken uit de Benelux en de rest van Europa de allernieuwste interieurproducten waarmee de werkplek compleet nieuw wordt vormgegeven. Bezoekers zien de recentste innovaties op het gebied van meubilair, belichting, stoffen, akoestiek, oppervlakken en groen op de werkplek.

Lees meer en meld u aan voor uw gratis bezoekerspas.
bron: Workspace Design Show

Andere evenementen

ARCHITECT@WORK Rotterdam 11-12 september 2024
Ahoy, hal 1, Ahoyweg 10, Rotterdam
Open Oproep Over grenzen
‘Nature of Hope’, 11e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam
Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam
Rotterdam Architectuur Maand 2024
Verschillende locaties in Rotterdam, met het Museumpark als festivalhart
A-Imagination in Architectuur
Groot Heiligland 47, 2011 EP Haarlem
Tentoonstelling ‘Makers on materials’ over zes natuurlijke materialen
Goirkestraat 96, 5046 GN Tilburg
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan