Circulaire Economie
Copyright: BlueCity
Circulaire Economie
Copyright: BlueCity

Online festival SYMBIOSIS

Online
Tijdens de eerste editie van SYMBIOSIS Festival komend weekend staat de wellicht vierde industriële revolutie centraal: de biorevolutie. In talks, workshops, podcasts en online rondleidingen door de circulaire stad van de toekomst ga je als bezoeker op zoek naar verschillende manieren om te leven, werken, spelen en produceren in symbiose met de ecosystemen om ons heen.

Gasten zijn onder andere Koert van Mensvoort (Next Nature Network), Carlijn Kingsma (Het weefsel der mensheid), Eric Klarenbeek (AlgaeLab) en Fernande Pool, boer en oprichter AltVisions. Centraal staat de vraag: hoe kunnen we als mens weer samenleven met de natuur?

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 november openen de (virtuele) deuren van het circulair verbouwde BlueCity Lab.  Bezoekers krijgen de kans om te horen, zien en te beleven wat biodesign is in een slimme combinatie van online evenementen vanuit de bijzondere plek aan de Maas in Rotterdam. Tientallen workshop-deelnemers hebben zich ingeschreven en krijgen de pakketten deze week thuisgestuurd om aan de slag te gaan met het brouwen van kombucha, het maken van natuurlijke pigmenten uit groenafval en om een speciale 'stadsparfum' te maken onder leiding van de Japanse kunstenares Maki Ueda, meldt BlueCity.

Twee uitgelichte programmaonderdelen:
Radio BlueCity - zaterdagochtend 11 - 13 uur; uitgezonden vanuit BlueCity 
In een tijd waarin iedereen schermmoe is, nodigt de organisatie je uit om op pad te gaan en ondertussen te luisteren naar BlueCity’s eerste radioshow! De twee uur durende uitzending biedt rondetafelgesprekken, een-op-een diepte-interviews en korte intermezzo’s. Met kunstenaars, wetenschappers en ondernemers praten de programmamakers over de symbiose tussen mens en natuur in de praktijk; in het algemeen, maar in Rotterdam in het bijzonder.
  • Met Yasmine Ostendorf, oprichter van de Green Art Lab Alliance, en onderzoeker Theun Karelse over het belang van het vertellen van non-human verhalen om onze plek als mens in het ecosysteem beter te duiden, architect Sebastiaan van Kints, van Dakdorpen, over hoe we natuur en architectuur op een bewuste manier kunnen laten samenkomen in een grote stad, en Eva Aarts en Wies van Lieshout van Waterweg. Ze nemen de luisteraar mee op pad door het Zomerhofkwartier en de Agniesebuurt langs een drietal plekken die alle op een andere manier laten zien hoe met klimaatadaptie kan worden omgegaan.
  • Daarnaast spreken de makers al wandelend door de straten van Rotterdam met kunstenaar Carlijn Kingma over het belang van de verbeelding en nieuwe perspectieven, vertelt BlueCity Lab’s directeur Nienke Binnendijk over de opening van de nieuwe labs en wat daar binnen nou allemaal gebeurt en vertellen kunstenaar Eric Klarenbeek en andere designers over bijzondere plekken in Rotterdam waar de symbiose tussen onszelf en de natuur een plek heeft gevonden. Muziek is er van Meis, gepresenteerd door Motel Mozaïque.
Hoe te starten met een biorevolutie - vrijdagmiddag 15- 16 uur - online via YouTube
Over tien jaar moet de natuur zijn verdubbeld om onze wereldeconomie binnen de planetaire grenzen te laten werken. Vier experts uit de industrie, kunst en wetenschap vertellen over de aanstaande revolutie die dit gaat mogelijk maken: een biorevolutie. Waar beginnen we met deze biorevolutie? Met Cindy Gerhardt, algemeen directeur van Planet B.io, de biotech campus van DSM, Helen Toxopeus van Sustainable Finance Lab, Mark Slegers, een van de oprichters van BlueCity en rotterzwam, en Koert van Mensvoort van Next Nature Network.
bron: BlueCity

Trefwoorden

biorevolutie symbiosis

Andere evenementen

Babel in gesprek met Edzo Bindels op 18 mei
online
Masterclass Goede nachtrust & Spuiventilatie
Online
Het gedroomde museum, Berlages meesterwerk
Stadhouderslaan 41 2517 HV Den Haag
INDESEM 2021: ‘Datascape’
Online
Colour!... effects on well-being in interior spaces
Online
Schüco Innovation Now: Gezondheid en Gezond bouwen
Online
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan