Copyright: VITRA
Copyright: VITRA
Copyright: VITRA
Copyright: VITRA
Copyright: VITRA
Copyright: VITRA
Copyright: VITRA
Copyright: VITRA
Copyright: VITRA
Copyright: VITRA
Copyright: VITRA
Copyright: VITRA

Digitale Vitra Summit

Online
Dit jaar is onze perceptie van ruimte radicaal veranderd. We zijn begonnen plaatsen te vermijden waar we vreemden ontmoeten of een omgeving die ons zou kunnen blootstellen aan toevallige ontmoetingen.

We kregen de opdracht van regeringen wereldwijd om thuis te blijven en thuis te werken. Bedrijven werden gedwongen om een massa-experiment uit te voeren: werken op afstand. Onze huizen werden ineens een plek om te werken, tijd door te brengen met het gezin, te leren, feest te vieren, te rouwen en nog meer, en dat allemaal op hetzelfde moment.

Tijdens de twee dagen van de Vitra Summit, een online streamingevent op 22 en 23 oktober, wil Vitra verder gaan dan de voor de hand liggende implicaties. Vitra is ervan overtuigd dat de omgeving voortdurend vorm geeft aan onze gedachten en gevoelens. Interieurruimtes kunnen bedrijfsculturen veranderen, de geest verheffen en het welzijn van de bewoners beïnvloeden. Wij nodigen u uit om samen met ons na te denken over hoe u een toekomstbestendige omgeving kunt creëren: thuis, op kantoor en onderweg.

Ga met ons mee en ervaar twee dagen lang een interactieve, digitale uitwisseling met wetenschappelijke bevindingen, knowhow en best practices met betrekking tot de toekomst van gedeelde ruimtes.

The human and the office - Dag 1, donderdag 22 oktober, AM
Zoom, Skype, Teams. In luttele maanden zijn we experts geworden in het gebruik van diverse online platforms om onze collega's, vrienden en familie te zien. Zorgt deze nieuwe manier van vergaderen voor dezelfde tevredenheid en uitkomst? Gaan we het kantoor missen als dat verdwijnt? Hoe kunnen we de interacties op de werkplek op een nieuwe manier vormgeven met meer digitale interacties? Deze vragen komen tijdens het eerste deel van de Vitra Summit aan de orde. Deze sessie omvat gesprekken met de bekende psychotherapeute Esther Perel, interieurarchitect Sevil Peach, INSEAD-professor Gianpiero Petriglieri en anderen.

Design mattersVitra Summit - Dag 1, donderdag 22 oktober, PM
Bestaat er zoiets als goed of slecht materiaal? Of alleen correct en onjuist gebruik? Welke impact hebben crisissen in het verleden op ons interieur gehad door de geschiedenis heen? In deze sessie vindt een gesprek plaats met Christian Grosen Rasmussen, Chief Design Officer bij Vitra, met gastheer Jan Boelen, Creative Director van Atelier Luma. Andere deelnemers zijn industrieel ontwerper Konstantin Grcic, stichter van Faber Futures Natsai Audrey Chieza, Princeton-professor Beatriz Colomina en freelance schrijver Kyle Chayka.

Dynamic spaces - Dag 2, donderdag 23 oktober, AM
De afgelopen maanden is gebleken dat kantooromgevingen met een flexibel ontwerp dat kan worden veranderd een duidelijk voordeel hebben: ze kunnen gemakkelijk worden aangepast aan veranderende overwegingen m.b.t. de gezondheid en arbeidspatronen. Tegelijkertijd zijn er nieuwe functies toegevoegd aan onze huiselijke omgeving. Deze sessie omvat gesprekken met Sharon Johnston, oprichtende partner van het in LA gevestigde architectenbureau Johnston Marklee, David Allemann, mede-oprichter van het wereldwijde schoenenmerk On, Nora Fehlbaum, CEO van Vitra, Ilse Crawford oprichter van Studioilse, Aric Chen, Curatorial Director bij Design Miami en vele anderen.

Remote world - Dag 2, donderdag 23 oktober, PM
We hebben de afgelopen maanden veel van onze huizen gevraagd. Toen we ons terugtrokken in onze veilige haven, moesten ze fungeren als onze kantoren en scholen, onze speeltuinen en sportscholen, onze restaurants en bioscopen. We zullen meer tijd thuis blijven doorbrengen: een zekere mate van werken op afstand zal er blijven, althans voor het moment. Zal onze vrijheid om op afstand te werken leiden tot een uittocht in de steden? In dit deel van het programma onderzoeken we de nieuwe balans tussen werk en privéleven en de impact van het werken op afstand op steden, bedrijven en woningen, met gasten als curator en criticus Beatrice Galilee uit New York, creatief directeur van Design Academy Eindhoven Joseph Grima, architect en stedenbouwkundige Stefano Boeri en anderen.

De Vitra Summit is gratis en toegankelijk voor iedereen. Om uw persoonlijke ticket te ontvangen, kunt u zich hier inschrijven. U kunt per geregistreerd e-mailadres 1 kaartje reserveren. Na het voltooien van uw inschrijving ontvangt u een bevestigingse-mail met een link naar het ticketplatform. Ga hier naartoe voor uw ticket en meld u aan voor de sessies van uw keuze. Het ticket ontvangt u binnen 15 minuten in uw e-mailbox. Controleer uw spamfolder als u het niet ziet. Wij verheugen ons op uw deelname aan de Vitra Summit!
bron: Vitra

Andere evenementen

Babel in gesprek met Edzo Bindels op 18 mei
online
Masterclass Goede nachtrust & Spuiventilatie
Online
Het gedroomde museum, Berlages meesterwerk
Stadhouderslaan 41 2517 HV Den Haag
INDESEM 2021: ‘Datascape’
Online
Colour!... effects on well-being in interior spaces
Online
Schüco Innovation Now: Gezondheid en Gezond bouwen
Online
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan