Biodesign Night 2020
Copyright: BlueCity
Suzanne Lee - oprichter Biofabricate
Copyright: BlueCity
Pacal Lebouqu - Nieuwe Helden
Copyright: BlueCity
Unplastic door Lori Goff, Outlander Materials
Copyright: BlueCity
Bob Hendrikx - The Loop Cocoon
Copyright: @Dezeen
Bob Hendrikx - The Loop Cocoon
Copyright: @Dezeen
Host biodesigner Emma van der Leest
Copyright: BlueCity
Copyright: BlueCity
Biodesign Night 2020
Copyright: BlueCity
Suzanne Lee - oprichter Biofabricate
Copyright: BlueCity
Pacal Lebouqu - Nieuwe Helden
Copyright: BlueCity
Unplastic door Lori Goff, Outlander Materials
Copyright: BlueCity
Bob Hendrikx - The Loop Cocoon
Copyright: @Dezeen
Bob Hendrikx - The Loop Cocoon
Copyright: @Dezeen
Host biodesigner Emma van der Leest
Copyright: BlueCity
Copyright: BlueCity

Welkom bij BIODESIGN NIGHT 2020

Online
Kleding groeien in een lab, een plasticvervanger maken op basis van bierafval en alles over de levende doodskist: duik diep in de wereld van biodesign tijdens jaarlijkse Biodesign Night 2020 @BlueCity.

Vrijdagavond 25 september van 20:00 - 22:00 uur vindt de derde editie plaats van Biodesign Night, in de online omgeving van BlueCity. Biodesign is een nieuw vakgebied waarin steeds meer ondernemers en ontwerpers werkzaam zijn, aldus BlueCity.

BlueCity Lab organiseert een jaarlijkse avond om de stand van zaken te bespreken, en de voorlopers op het podium te zetten. Diverse Nederlandse pioniers vertellen over hoe zij micro-organismen gebruiken in hun bedrijf.

De avond opent met een keynote van Suzanne Lee. Lee maakte afgelopen jaren internationaal faam als modeontwerper en oprichter van Biofabricate; spraakmakend was haar TedTalk over 'de vierde industriële revolutie': biofabricatie. Ook vertelt de bedenker van de levende doodskist, Bob Hendrikx, over zijn bedrijf, over biodiversiteit en over levende materialen.

Deze avond is interessant voor ondernemers, voor life science professionals, maar ook voor investeerders en beleidsmakers die meer willen weten over hoe een bedrijf samenwerkt met micro-organismen in productontwikkeling. Het publiek kan dit jaar erbij zijn vanuit huis, omdat het hele programma online plaatsvindt.

Er is ruim de tijd om vragen te stellen aan Suzanne Lee en de andere sprekers, en plannen en uitdagingen te bespreken met andere deelnemers. Wat deze avond afgelopen jaren bijzonder maakte is de toegewijde actieve gemeenschap die aanschuift. Daarom is ook dit jaar een vorm voor de avond gekozen waarin vragen gesteld kunnen worden, professionele netwerken kunnen worden uitgebreid en ontmoeting centraal staat. 

Sprekers
Suzanne Lee - keynote. Suzanne Lee, modeontwerpster en brein achter Biofabricate, schetst een levende toekomst voor ons waarin materialen en producten via biofabricatie worden gemaakt. Bekijk hier haar TED TALK om alvast in de stemming te komen.

Pascal Leboucq -Company New Heroes. Hoe dat werkt, biocirculair bouwen in de praktijk? Ontwerper Pascal Leboucq ken je misschien van The Growing Paviljon van Dutch Design Week vorig jaar. Hij deelt talloze innovaties deze avond voor een bouwsector binnen de planetaire grenzen.

Lori Goff - Outlander Materials. Biotechnoloog Lori vertelt hoe haar plastic de wereld zal veranderen. Het materiaal UnPlastics is gemaakt van een reststroom afkomstig van een bierbrouwerij en Lori's antwoord op de vervuiling die plastics veroorzaken in onze ecosystemen. 

Bob Hendrikx – Studio Hendrikx. De levende uitvaartkist oftewel de Loop Cocoon is gekweekt van mycelium, die ervoor zorgt dat menselijke voedingsstoffen weer de bodem kunnen verrijken en een bron van nieuw leven kunnen zijn.

Emma van der Leest - Host. De oprichter van BlueCity Lab treedt op als gastvrouw van de Biodesign Night 2020. Zelf is Van der Leest biodesigner, die ooit stage liep bij Biofabricate; vorig jaar maakte ze deel uit van VPRO De Toekomstbouwers,  waarin ze vertelde hoe de haven van Rotterdam een divers biotech-cluster kan worden.

De avond wordt afgesloten met een paneldiscussie over de rol van biodesign in de industrie en hoe deze ideeën op commerciële schaal geïmplementeerd kunnen worden. Onder andere komt aan bod wat er nodig is om de volgende stap te zetten voor deze 'levende' en natuurlijke materialen. In dit gesprek schuiven Carolina Villa, werkzaam bij biotech-incubator Planet B.io en Paul Cournet, architect en projectleider bij OMA * AMO, aan om vanuit hun vak te helpen duiden wat biodesign is en kan gaan zijn.

Bekijk het volledige programma hier.

Online editie
Vanwege COVID-19 is Biodesign night dit jaar een online evenement dat wordt opgenomen in een professionele studio. De organisatie meent dat ook bij online evenementen interactie met de sprekers cruciaal is. Daarom is dit programma zo ontwikkeld dat bezoekers online vragen kunnen stellen aan alle sprekers, legt ze uit.

Tickets 
Tickets á €9,50 verkrijgbaar via: https://bit.ly/2RbCu4b

bron: BlueCity

Andere evenementen

Het gedroomde museum, Berlages meesterwerk
Stadhouderslaan 41 2517 HV Den Haag
INDESEM 2021: ‘Datascape’
Online
Colour!... effects on well-being in interior spaces
Online
Schüco Innovation Now: Gezondheid en Gezond bouwen
Online
Online symposium wonen en zorg Who Cares
Online
Designbeurs OBJECT
HAKA-gebouw, Vierhavensstraat 38-42, Rotterdam
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland B.V.
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan