Gevel 2020: Modern Utopia

Ahoy Rotterdam, hal 1, Ahoyweg 10, 3084 BA, Rotterdam
Van 28 t/m 30 januari 2020 staat Hal 1 in Ahoy Rotterdam in het teken van GEVEL, het vakevenement over het ontwerp en de engineering van de gebouwschil. Elke dag nodigt GEVEL een ander architectenbureau uit om inhoud en vorm te geven aan het programma van die dag. Deze ambassadeurs nemen de bezoekers mee in hun visie op het overkoepelende thema ‘Modern Utopia 2.0’ en geven allen op hun eigen manier invulling aan het programma van het hoofdpodium. 

Hoe ziet de stad van de toekomst eruit?
Voor GEVEL 2020 is gekozen voor het overkoepelende thema Modern Utopia. Anno 2020 zijn er - net als ten tijde van het verschijnen van het boek van H.G. Wells (‘A Modern Utopia’, 1905) – ontwikkelingen die van grote invloed zijn op de plannen voor de bebouwde omgeving:
  • Een veranderende maatschappij, met bewegingen die zich steeds meer richten op het behoud van onze planeet en het streven naar een circulaire economie;
  • Nieuwe technologie en tegenwoordig ook data en communicatievormen die ontwerp- en bouwprocessen ingrijpend beïnvloeden;
  • Disruptieve economische modellen en strategieën, die voortkomen uit een (persoonlijke of bedrijfsmatige) ambitie om op een andere manier en met andere materialen te bouwen
Als bouwprofessional in één dag op de hoogte van wat er speelt in de wereld van de gebouwschil. Daar wil je bij zijn! Bestel hier je gratis ticket.

Ontmoet de ambassadeurs 
Voor een architect is het een constante uitdaging om oplossingen en materialen voor de gebouwschil te vinden die een oneindig positief effect op het milieu, de maatschappij, economie en techniek hebben. Architectenbureaus heren5, cepezed en MVRDV zijn ambassadeurs van GEVEL 2020 en geven drie dagen lang hun visie op Modern Utopia.

Op dinsdag 28 januari is MVRDV ambassadeur. Design director Gijs Rikken: “Met onze paviljoens en lezingen willen we bezoekers en exposanten meenemen en ze een kijkje in de toekomst bieden. Kunnen we een gevel bedenken die dynamisch, groener en transparanter is? Kunnen we meer sustainable, open, sociaal en circulair zijn? Welke dromen kunnen we waarmaken? Kom naar de beurs en droom met ons mee over wat de toekomst van GEVEL zou kunnen zijn!”

Cepezed is op woensdag 29 januari baas van de GEVEL. Bouwtechnoloog Joos Heijnis nodigt sprekers uit met een interessante toekomstvisie over de adaptieve gevel. “We gaan steeds meer naar zware, domme gevels terwijl we juist de ommekeer moeten maken naar slimmere, lichtere en intelligentere gevels. Mensen zullen met verschillende meningen naar de beurs toegaan, dat diepen we graag uit. We zijn er niet alleen om te zenden, maar om met elkaar in discussie te gaan en zo de bouw weer een stapje verder te brengen.”

Cepezed geeft het stokje door aan heren 5. Op donderdag 30 januari geeft het architectenbureau een kijkje in hun visie op Modern Utopia. Architect Jeroen Atteveld: "Wij creëren de context voor het hier en nu, maar koesteren ook die van morgen en overmorgen. Wij geloven in de kracht van big data om de woning van de toekomst vorm te geven. In ons utopia willen we jullie meenemen in de onze laatste onderzoeken naar het klimaat adaptief maken van een stad." 
https://youtu.be/byQUBX5XS-s

Bestel hier je gratis ticket

Evenementsgegevens
Organisator: Jaarbeurs
Type: Vakbeurs
Locatie: Rotterdam Ahoy. Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam
Data: 28, 29 & 30 januari 2020
Meer informatie: https://www.gevel-online.nl/
Kosten: Gratis, bestel hier je ticket
bron: Gevel 2020

Andere evenementen

Haarlemse Hoogbouw - over het veranderende silhouet van de stad
Groot Heiligland 47 2011 EP Haarlem
Welkom bij BIODESIGN NIGHT 2020
Online
Kantoortuin funest voor de concentratie?
Een blik op 'n CO2-neutrale toekomst
Architect@Work Rotterdam
Rotterdam Ahoy
Architect@Work Rotterdam
Rotterdam Ahoy
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan