Nøtel
Copyright: Lawrence Lek
Nøtel
Copyright: Lawrence Lek

Nøtel, het hotel van de toekomst

Stroom Den Haag
Nøtel, het hotel van de toekomst, opent haar deuren op 1 september in Stroom Den Haag. De opening wordt vormelijk afgesloten met een dystopische clubavond die doorgaat tot diep in de nacht. Nøtel (The Hague) is de eerste tentoonstelling van Lawrence Lek in Nederland. Lek nodigt ons via een virtual reality installatie uit om te speculeren over de toekomst van wonen, werk(en) en onze relatie met technologie.

Nøtel wordt u aangeboden door Nøtel Corporation, een fictieve hotelketen die het idee van volledig geautomatiseerde luxe belichaamt. In deze multimediale tentoonstelling kunt u genieten van intelligente geluidssystemen aan de pianobar, of zich laten onderdompelen in de gloed van een thermische spa.

Het hotel, een oertype van het moderne leven, wordt hier tot in haar uiterste vorm doordacht. Lawrence Lek stelt zich voor dat tijdelijkheid in behuizing wel eens richtinggevend kan zijn voor toekomstige architectuurontwikkelingen (denk aan deeleconomie platforms zoals Uber en Airbnb). In de tentoonstelling schetst hij een beeld van een toekomstig, hyperluxueus hotel waar huishoudelijke taken niet langer door mensen worden verricht.

Nøtel (The Hague) opent haar deuren op 1 september om 17:00 uur bij Stroom Den Haag, Hogewal 1-9. Nøtel is kosteloos te bezoeken tot en met 4 november en zal worden uitgebreid met een wervelend activiteitenprogramma.

De after party (clubavond) vindt plaats op zaterdag 1 september vanaf 22:00 uur in The Grey Space (Paviljoensgracht 20 in Den Haag). Tijdens de clubavond zal tevens werk te zien zijn van Lawrence Lek.

Londen-Den Haag
Nøtel is een gezamenlijke opdracht van Stroom Den Haag en arebyte Gallery, Londen. In de tentoonstelling bij arebyte - te zien van 19 juli t/m 1 september 2018 - richt Lek zich op de drastische ontwikkelingen in Londen op het gebied van de financiële markt, onroerend goed en sociale mobiliteit in het post-Brexit tijdperk. In Nøtel (The Hague) haakt Lek aan op de actuele ambities van Den Haag als Internationale Stad van Vrede en Recht en als veiligheidshub (The Hague Security Delta).

Meer over Lawrence Lek
Lawrence Lek (1982, Frankfurt am Main) studeerde aan Trinity College Cambridge, de Architectural Association in Londen en Cooper Union in New York. Recente tentoonstellingen zijn: 2065, K11, Hong Kong (2018); Play Station, Art Night, Londen (2017); HyperPavilion, Biënnale van Venetië (2017); Glasgow International, Tramway, Glasgow (2016); SeMA Biennale Mediacity Seoul, Museum of Art, Seoul (2016); Missed Connections, Julia Stoschek Collection, Düsseldorf (2016); Secret Surface, KW Institute for Contemporary Art, Berlijn (2016); en The Uncanny Valley, Wysing Arts Centre, Cambridge (2015). Lek ontving de Jerwood/Film&Video Umbrella Award in 2017 en de Dazed Emerging Artist Award in 2015. Lek woont in Londen waar hij momenteel werkt aan zijn proefschrift aan de Royal College of Art. 

Andere evenementen

Architectenweb netwerkevent: nieuwe perspectieven op de combinatie van wonen en zorg
Broeinest Amsterdam
MaterialDistrict Rotterdam
Rotterdam Ahoy, Ahoyweg 10, 3084 BA, Rotterdam
Architectenweb netwerkevent: modulaire woningbouw
1Lectures: Reinier de Graaf en Gert-Wim Bos over nhow
OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143, Amsterdam
Bauhaus& | Modern textiel in Nederland
TextielMuseum, Goirkestraat 96, 5046 GN Tilburg
Wakker worden in het antropoceen
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | trappen en balustrades
Arpa Nederland BV
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
KONE Liften en Roltrappen, Gevelliftinstallaties en Deursystemen
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Trespa International BV
Gira Giersiepen GmbH & Co. KG
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
ASSA ABLOY Entrance Systems
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Cedral sidings
Plastica
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel IJmuiden BV
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan