home partnernieuws VELUX Active wint twee CES Awards

VELUX Active wint twee CES Awards


12-1-2017
VELUX Active met Netatmo is de winnaar geworden van twee prestigieuze CES Awards tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. De awards zijn toegekend in de categorieën ‘Smart Home en Eco-ontwerp’ en ‘Duurzame Technologieën’.

Tijdens de CES Unveiled, een vooruitblik op de Consumer Electronics Show 2017, kondigde de VELUX Groep eerder deze week haar samenwerking aan met het revolutionaire smart home bedrijf Netatmo. Met de VELUX Active met Netatmo willen beiden bedrijven het binnenklimaat in gebouwen verder verbeteren.

De eerste producten van VELUX Active met Netatmo worden in de herfst van 2017 gelanceerd. Er komt een WIFI-adapter en slimme bediening voor dakramen en zonwering en een bijbehorende app voor iOS en Android.

Gebruikers kunnen dakramen en zonwering bedienen op basis van verschillende parameters voor binnenklimaat, zoals temperatuur, daglichtniveau, vochtigheidsgraad en CO2-niveaus. Daardoor kan er op elk moment een optimaal binnenklimaat worden gecreëerd.

Naar verwachting worden smart homes en home automation de komende jaren de grote trend in de consumentenmarkt. De smart home-omzet zal in 2020 naar verwachting verviervoudigd zijn tot ongeveer 60 miljard euro (Statista, 2016), nu steeds meer apparaten online en met elkaar verbonden zijn.

Smart home-bediening voor gezond binnenklimaat
“Binnenkort kan je huis je gezondheid ondersteunen, door ervoor te zorgen dat je voldoende daglicht en frisse lucht krijgt, precies wanneer je dat nodig hebt”, vertelt Jørgen Tang-Jensen, CEO van de VELUX Groep. “De samenwerking met Netatmo is een belangrijke stap als het gaat om het faciliteren van comfort, welzijn, energie-efficiëntie en beveiliging.”

"We zijn blij dat we samen met de VELUX Groep de VELUX Active-oplossingen kunnen ontwikkelen. Deze samenwerking toont ons vermogen om oplossingen te creëren die passen in de infrastructuur thuis en die zorgen voor een goede en verbonden leefstijl”, legt Fred Potter, oprichter en directeur van Netatmo, uit. "Het biedt ons ook de mogelijkheid om onze kwaliteiten in te zetten op het gebied van Artificial Intelligence, product software-integratie, elektronica en gebruikerservaringen.”

Als onderdeel van haar strategie op het gebied van smart homes en ‘Internet of Things’, kondigde de VELUX Groep in juni 2016 ook al een samenwerking aan met Apple, om producten te ontwikkelen die geschikt zijn voor het smart home-platform Apple HomeKit.
automatiseringces awardsdomoticanetatmoveluxvelux active suggest

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
15-12-2016 10:27:23
's Werelds beste architectuurstudenten werden afgelopen maand geëerd tijdens het World Architecture Festival in ...
17-11-2016 11:55:43
Als enige organisatie uit de bouw staat VELUX ook dit jaar weer in de Inspirerende 40. Haar inspiratiewaarde ste...
3-3-2016 11:44:06
Minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) bezocht afgelopen maandag De Poorters van Montfoort, een renovatieproj...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap