home partnernieuws Partner in beeld: Hagemeister

Partner in beeld: Hagemeister


24-11-2016
Een kort interview met onze partner Hagemeister

1. Welke dienst/product leveren jullie in de bouw? 
Hagemeister biedt oplossingen op maat. Uit een combinatie van high tech productie en ambachtelijke kennis vervaardigen wij unieke gevelstenen en straatklinkers. Veel van onze producten ontwikkelen wij samen met architecten en ontwerpers voor een specifiek object of een speciale opgave. Onze producten ontstaan vaak uit de unieke wensen van partijen die op zoek zijn naar een specifiek product dat op de markt niet voorhanden is.

2. Wat is jullie recentste noviteit/innovatie? 
De „Nordbrand“ Klinkerfamilie. Dit zijn de „rauwe zielen“ in het Hagemeisterprogramma; deze bakstenen weerspiegelen de rauwe en tegelijkertijd zachte ruwheid van Noordse landschappen. Tot die familie van stenen met een sterke haptische handvorm-signatuur  behoren de sorteringen Östersund, Farsund HS, Weimar HS en Langeland. Daarnaast voeren wij de nieuwe sorteringen Wales en Leeds, waarin aardtonen domineren; een hommage aan de bijzondere landschappen rondom de twee Britse steden.

3. In welke fase in het bouwproces werken jullie samen met architecten?
Al in de ontwerp- en planfase staan wij architecten met adviezen terzijde. In die hoedanigheid fungeren wij graag als inspiratiebron en kunnen speciale, individuele wensen aan het metselwerk al vroeg in het traject meenemen. Daarnaast begeleiden wij ontwerpers bij alle vragen rondom het gevelmetselwerk in al zijn facetten, van aanbesteding en realisatie tot overdracht aan de gebruiker.

4. Met welke kennis kunnen jullie architecten in het bouwproces ondersteunen? 
Een baksteen en een gebouw hebben veel met elkaar gemeen. Ook een baksteen moet ontwikkeld worden, de keuze van materialen en grondstoffen speelt een belangrijke rol en de productie is in zekere zin ook een creatief proces. Daarom ziet de familie Hagemeister zichzelf als 'baksteen-architecten' die met toewijding en passie elk product en project ontwikkelen en tot in perfectie volbrengen.

5. Waarom zijn jullie partner geworden van Architectenweb? 
Hagemeister heeft besloten partner te worden, omdat Architectenweb in het Nederlandstalige taalgebied een van de meest actuele, meest volledige en hoogwaardige online-portalen in de architectuursector is. Hier kan Hagemeister online in de volle bandbreedte communiceren met zijn belangrijkste partners, de architecten. Zo kan Hagemeister, in een omgeving die vakinhoudelijk georiënteerd is, zijn partners inspiratie en informatie bieden.

Bekijk hier het volledige bedrijfsprofiel van deze partner

Hagemeister GmbH & Co. KG
Buxtrup 3
48301  Nottuln (Duitsland)
tel.: 0049 2502 804-0
info@hagemeister.de
bron: Hagemeister GmbH & Co. KG

geen trefwoorden suggest

Trefwoord toevoegen
Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap